یادداشت‌های Alireza Yoonesi (71)

Alireza Yoonesi

Alireza Yoonesi

18 ساعت پیش

          کتاب خوبی بود، پیشنهاد می‌دم اینو که از سایت طاقچه برداشتم بخونین:
 این کتاب را به تمام کسانی که می‌خواهند به جای رویاپردازی به صورت عملی در مسیر دستیابی به اهدافشان قرار بگیرند، پیشنهاد می‌کنیم.
خود نویسنده در این باره می‌گوید:
 «من مثبت فکر نکنید را برای افرادی نوشته‌ام که گرفتار شده‌اند و نمی‌دانند برای خروج از این موقعیت چه‌کار باید بکنند. به‌علاوه این کتاب برای کسانی است که زندگی خوبی دارند، اما شاید بخواهند بدانند که آیا می‌توانند زندگی بهتری داشته باشند یا نه. این کتاب برای افرادی است که با مشکل خاصی دست‌به‌گریبان‌اند، مشکلی که در گذشته برای مهار آن کوشیده‌اند اما موفق نشده‌اند یا نمی‌دانند از چه راهی باید به آن نزدیک شوند. روی‌هم‌رفته این کتاب را برای همه نوشته‌ام. همهٔ ما باید به خودمان انگیزه بدهیم تا بتوانیم در مسیری که هستیم رو به جلو گام برداریم.»

توضیحاتی که حین خوندن کتاب نوشتم می‌تونین اینجا بخونین: https://www.goodreads.com/review/show/5320570324
لینک کتاب توی طاقچه هم هست: https://taaghche.com/audiobook/108534/%D9%85%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D9%81%DA%A9%D8%B1-%D9%86%DA%A9%D9%86%DB%8C%D8%AF
        

0

Alireza Yoonesi

Alireza Yoonesi

18 ساعت پیش

          بسیار ناامیدکننده. دو مورد از سه مقاله تشکیل‌دهنده کتاب درواقع مرور سطحی و مکرری بر تاریخ غم‌انگیز معاصر بود که خواننده رو مسحور نمی‌کنن. مقاله آخر اما به‌رغم فاصله نسبی‌ای که با موضوع کتاب دارد، دست‌کم پژوهشی است ارزشمند وقتی که صرف مطالعه‌اش می‌کنید. الان از ۴ بامداد گذشته، شاید فردا نظر بهتری نوشتم.
---
این کتاب در یک کولاژ متوسط حتا بی‌کیفیت خلاصه می‌شه. خلاف پیشبینی اولیه‌ام، از حرف جدید در این کتاب خبری نیست و عمده کتاب در محدوده کامن سنسه. به همراه یک ریویوی بسیار کلی از تاریخ معاصر که قسمت‌های دارای مصادیق تئوری توطئه در اون پررنگ شده بودن. هرچند نباید بگم از عمق تئوری توطئه در تار و پود اندیشه ایرانی‌ها شگفت‌زده نشدم؛ باید بگم توی مبحث توطئه مانویان همواره داشتم به خلوص تریاک ذبیح بهروز فکر می‌کردم و توی مبحث جلال آل احمد دائم توی این فکر بودم که چنین شخص زیرمتوسطی چرا چنین جایگاه بالایی در اثرگذاری داشته. در باب دسته‌هایی که اشرف در انتهای مقاله معرفی می‌کنه یک وجه مشترک مشاهده کردم و اون نوعی خودبرتربینی کودکانه است؛ یعنی اگر اندیشمند تقلبی مفروض تمایلات ایران‌شهری داشته، همه مادون بشر و ارزش هستند بجز ایرانی‌ها و نتیجتاً همه انیران درحال توطئه‌چینی برای اضمحلال اون هستن و اگر شخص از متأثرین اسلام انقلابی بوده باشه جنگ‌های صلیبی و قص علی هذا. حقا که ناسیونالیسم کودکانه در جهل آبیاری می‌شه. حالا بررسی رابطه جهل و ناسیونالیسم خودش به سال‌ها مطالعه محتاجه؛ اینکه مسئله صرفا یک همزمانی ساده است یا رابطه علی بین این‌ها برقراره  و اگر جواب این سوال مثبته، کدامیک معلوله؟ شاید هم صرفا الکی داره به مسئله فکر می‌کنم. بگذریم. اگر بخوام منطقی باشم، مقاله کاتوزیان با اینکه خیلی جدید نبود، اما خاص بود و توی ظرف خودش بسیار مفید بود. شاید مترجم نباید صرفا یک بعد از مقاله رو برمی‌داشت و به کولاژ خودش اضافه می‌کرد چون زندگانی خلیل ملکی در مبارزه‌اش با تئوری توطئه خلاصه نمی‌شه. نمی‌شه گفت لذت نبردم ولی کاش بیشتر می‌بردم.

<a href="https://taaghche.com/audiobook/78890/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%AA%D8%A6%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%B7%D8%A6%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86">لینک طاقچه | https://taaghche.com/audiobook/78890/</a>
        

0