یادداشت‌های محمدصدرا ملک‌ثابت (9)

انسان شناسی، جهان شناسی
ـ یا نور ـ
          ـ یا نور ـ

با شروع این کتاب سفری شگفت‌انگیز پر از حقایق عالم هستی را آغاز خواهید کرد. در ابتدا به عالم غیب سفر می‌کنید و مراتب عالم خلقت را کنکاش می‌کنید؛ سپس به پاسخِ پرسشِ «من کیستم؟» می‌پردازیم و سِیری در عالم خواب می‌کنید و در ایستگاه سوم به موجودات عالم هستی می‌رسید و کمی با آنها آشنا می‌شوید؛ ایستگاه چهارم و پنجم به «من و تن» و «نسبت من و تن» می‌پردازد و در توقف‌گاه هششم «کمال من» را می‌یابیم و در ایستگاه هفتم نیز «معرفت نفس و معرفت رَبّ» را می‌خوانیم و در ایستگاه پایانی به شناخت «مراتب عالم هستی» می‌رسیم...
این شرح حرکت قطار « انسان شناسی، جهان‌شناسی» بود؛ سفری عمیق به عالم خلقت.
قطار می‌خواهد جهان را -به صورت ساده- به ما معرفی کند، متن ساده کتاب نسبت به کتب دیگر خواندن را برای ما نوجوانان قطعا آسانتر می‌کند و صد البته اگر مشکلی بود رمزینه‌ها (QR code) به کمک ما می‌آیند و ما را به پای صحبت های استاد عزیز «شیخ محمدعلی تولایی» می‌نشانند.
        

12

زیارت آغاز عشق و بندگی

12

معرفت شناسی
- یا نور -
          - یا نور -

معرفت شناسی آمده تا معرفت ما را با «معرفت» یا همان «شناخت» آشنا کند.
در درس اول با تعریف اصول عقاید و ضرورت یادگیری آن آشنا می‌شویم و مختصری با عناوین معارف کاربری،  (همان دورهٔ ۷ جلدی: معرفت شناسی، انسان شناسی، جهان‌شناسی، خدا شناسی و...) آشنا می‌شویم.
در دروس اول تا سوم هم به «راه های شناخت واقعیت» می‌رسیم و با عبور از آنها با معنا و اقسام علم و شناخت، راه های کسب آنها، تفکر، تجربه، شهود و... آشنا می‌شویم.
درس سوم سوالات ما را در مورد «شناخت» پاسخ می‌دهد.
دروس ششم تا هشتم نیز به مغالطات می‌پردازند و انواع مغالطات را توضیح می‌دهند.
با درک بنده، محتوای این کتاب مقدمه برای کتب بعدیِ دورهٔ هفت جلدی است و پیش نیاز های آن را فراهم می‌کند.
زبان ساده کتاب مخصوص نوجوان و جوان است و طبیعتا فهم مباحث دشوار منطق و فلسفه را برای ما ساده می‌کند.
مانند همه کتب معرفت شناسی (دوره ۷ جلدی و دوره ۳ جلدی) این کتاب نیز دارای رمزینه(QR code) است و در پیچاپیچ شبهات و سوالات به کمک ما می‌آیند.
اگر بخواهیم نکته‌ای خاص در مورد این کتاب بگوییم می‌توانیم به خطوط مخصوص حاشیه نویسی کتاب اشاره کنیم که ایده بی‌نظیری است و می‌تواند کاملا اندازه و قطع کتاب را توجیه کند؛ به طور کل این بخش به ما کمک می‌کند تا سوالات، نتیجه‌گیری ها، توضیحات اضافه خودمان -و در یک جمله- حاشیه هایمان را در این مکان که در تمام صفحات کتاب (بجز صفحات عکس دار) بنویسیم.
        

9