معرفی کتاب آب انبار اثر هوشنگ مرادی کرمانی

آب انبار

آب انبار

3.7
25 نفر |
8 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

69

خواهم خواند

15

ناشر
معین
شابک
9789641650249
تعداد صفحات
156
تاریخ انتشار
1398/6/6

توضیحات

        
شیخ با دو دست قبایش را چسبیده بود و می دوید.نعلین هایش را روی زمین لخ و لخ میکشید،می دوید و با خود میگفت:«چه می شنوم،از مکتب بانگ سگ می آید!وای بر من.ما کودک بودیم،این ها هم کودک اند.تازه جوان را می گوییم کودک،آنان همچنان کودک مانده اند.شاید این شیطنت ها خصلت تشکچه ی مکتب است.»

      

لیست‌های مرتبط به آب انبار

داستان های شاهنامهمجموعه پتش خوآرگرآرش کمانگیر

بهترین کتاب‌های بازنویسی و بازآفرینی برای نوجوانان

41 کتاب

به مناسب هجدهم تیرماه، روز ملی ادبیات کودک و نوجوان و روز بزرگداشت مهدی آذریزدی بازنویسی و بازآفرینی ادبیات کهن، پلی بین دنیای سنت و دنیای کنونی ماست. این حوزه، مثل هر حوزهٔ دیگری باید و نبایدهایی دارد که رعایت آن‌ها می‌تواند تأثیر به‌سزایی در کیفیت اثر خلق‌شده داشته باشد. بازار نشر اما پر است از کتاب‌هایی که به صرف نام نوستالژیک اثر کهن، به فروش می‌رسند، اما نه معرف خوبی برای اثر مبدأ هستند و نه می‌توان به عنوان یک اثر مستقل هنری، روی‌شان حسابی باز کرد. در شرایط تولید انبوه کتاب‌های بازنویسی و بازآفرینی ادبیات کهن برای کودک و نوجوان و هم‌چنین فقدان بستر کارآمد نقد و معرفی کتاب‌های این حوزه، انتخاب کتاب مناسب برای والدین و متولیان تربیتی و خود مخاطبان کودک و نوجوان کار دشواری است. فهرست زیر، تلاش کوچکی برای معرفی بهترین کتاب‌های این حوزه است که ارزش خواندن و معرفی به کودکان و نوجوانان را دارد. این فهرست ، ماحصل مشورت با کارشناسان خبرهٔ این حوزه، مطالعات و رصد کتاب‌های برگزیده شده توسط نهاد‌های معتبر بررسی کتاب از جمله شورای کتاب کودک است. امید که مفید و موثر باشد. پ.ن: کتاب‌های معرفی شده در این فهرست برای مخاطبان گروه سنی د و ه (سال‌های دبیرستان)، مناسب هستند.

140

پست‌های مرتبط به آب انبار

یادداشت‌ها

          «آب انبار»
هوشنگ مرادی کرمانی از شخصیت های مورد علاقه من است. هم نسلی های من او را با «قصه های مجید» می شناسند و کمی جوانتر ها با «مهمان مامان».

حکایت های پیوسته و مستقل «آب انبار» از آن دست روایت های حکیمانه است که بوی گلستان و بوستان می دهند. همیشه از خواندشان لذت می بریم و به فکر فرو می رویم. نه خیلی سخت اند و نه خیلی ساده اما تا بخواهی خودمانی اند!

در پشت پرده داستان نویسنده یک گزاره اخلاقی را در موقعیت های متفاوت به تصویر می کشد و نظر افراد مختلفی را راجع به آن پرس و جو می کند. دنبال کنندگان فلسفه یا منطق مطمئنا از این بازی هوشمندانه و البته جذاب لذت می برند.(هرچند از  اینکه به ورطه نسبیت مطلق اخلاقی بیافتید بیمناکم!)
نویسنده همچون سازه های ایرانی اسلامی از نماد های گوناگون و هزارنقشی در داستان بهره برده که فضایی زنده، ذی شعور و حکمیانه به در و دیوار این دیار و مردمانش می دهد و نسخه ای رویاپردازانه از جامعه امروز ما را برای بیان مطلوب دل خویش ترسیم می کند.

اجازه دهید کمی ذائقه ها را با معجون حقیقت تلخ کنم؛ این کتاب را برسانید به دست نو«جوانان» و نو«مردانی» که نعره ی مستانه شان با پول و اعتبار پدر،  بلند است و آن کودک گل به دستی که هر روز سر چهار راه شاخه های جانش را به دستان بیرون آمده از  خودروهای لوکس تقدیم می کند.
باشد که همه ادب و آداب بیاموزیم. 
کوچک همه تان ،سیدعلی
        

4