یادداشتهای مانی فارسی (59) مانی فارسی 1403/7/3 Status Games: Why We Play and How to Stop لورتاگراتسیانو برونینگ 3.0 1 موضوعی جالب، با قلمی خوب ولی پر حرفیهای زیاد. نویسنده ما رو به سمت مغز و ساختارش و تکاملش. از دیدگاه علمی اتفاقات و تجربههای دور و برمون رو قشنگ متوجه میشیم و میتونیم جلوش رو بگیریم حتی! در حین این توضیح دادن از مثالهای مختلفی و حیوانات مختلفی استفاده شده که به درک بهترشون کمک میکنه… در فصلهای آخر هم راهکارهایی ارائه میده که به کارگیریشون قطعا کمککنندهاس، مخصوصا فصل آخرش. :) پ.ن: این کتاب رو از نشر نون با ترجمه مصطفی حمیدی از فیدیبو خوندم. ——— [اگر دوست دارین بیشتر از کتابایی که میخونم ببینید تلگرام میتونید به نشونی @ReadByMani دنبالم کنید. 0 3 مانی فارسی 1403/7/3 I Wish My Teacher Knew: How One Question Can Change Everything for Our Kids Kyle Schwartz 3.3 3 اول از همه بگم که کتاب خیلی خوبی بوددد اما بخاطر دو موضوع مجبور شدم که یک ستاره رو در کمال تاسف بهش ندم: ۱. یک سری بخشها میشه گفت قابل تعمیم به ایران نبود و مخصوص امریکا بود. و ۲. خیلی از آمار استفاده کرده و این باعث کش دادن کتاب و بعضا حوصلهسربر شدنش شده! اما ایده کلی کتاب و مخصوصا طرح سوال اینکه «دوست دارید معلمتون چه چیزی رو میدونست؟» جذابترین ایده ممکن برای ارتباطی قوی بین دانشآموزان و معلما هست و از همین جهت شدیدا به معلمها این کتاب رو و طرح سوال رو در کلاسهاشون شدیدا پیشنهاد میکنم. در کتاب جدا از مواردی که خیلی خاص در مورد امریکا حرف زده شده و شاید در ایران وجود نداشته باشه و یا کم باشه، مطالب خیلی جالبی مثل اینکه چطور با دانشآموزان ارتباط بگیریم، حامیشون باشیم و علاوه بر مطالب درسی چجور بهشون زندگی کردن و درسهای زندگی رو بهشون یاد بدیم وجود داشت. حتی در این حین به ما نکات ریز و درشتی رو نشون میده که ما میتونیم با اجرا کردنشون داخل کلاس هم انگیزه هم خلاقیت و فعالیت دانشآموزان رو کلی بالا ببریم و باعث بشیم انسانهایی رو تربیت کنیم که فقط داخل ریاضی و فیزیک و شیمی خو نباشن! انشالله که این کتاب بتونه شروع خوبی باشه برای اینکه من بتونم معلم خوبی برای دانشآموزای آیندهام باشم، همونطور که کایل میگه: «از صمیم قلب باور دارم روزی فراخواهد رسید که کارمند یکی از دانشآموزانم خواهم شد یا حتی به یکی از آنها رای میدهم.» ——— پ.ن: یکی از دوستان هم دو فیلم رو در همین موضوع بهم معرفی کردن که برای علاقمندان این حوزه میتونه جالب باشه، «مشق شب» با کارگردانی کیا رستمی و «گسیختگی» (Detachment) با کارگردانی تونی کای (Tony Kaye). ——— [اگر دوست دارین بیشتر از کتابایی که میخونم ببینید تلگرام میتونید به نشونی @ReadByMani دنبالم کنید. 0 7 مانی فارسی 1403/7/3 Please Love Me at My Worst Michaela Angemeer 2.0 1 How are these short messages become a book? Honestly! The 2 stars I’m giving is just because it was a gift from a dear friend, that’s it. That’s all! 0 0 مانی فارسی 1403/7/3 How to Fool Your Parents پیت جانسون 3.0 1 وقتی نگرانی از اینکه کادویی که میدی اثر بد داشته باشه و میشینی کادو رو میخونی. 0 0 مانی فارسی 1403/7/1 اردیبهشت محمدرضا حدادپور جهرمی 3.8 28 روایتی جذاب و روان که بخشی از زحمات امنیتی های عزیزمون رو نشون میده دم همشون گرم❤️ 0 1 مانی فارسی 1403/7/1 غرور و تعصب جین آستین 4.1 184 والا اگر دختر باشین شاید خیلی دوست داشته باشین اخه خلاصه و مفید کل کتاب همه دنبال شوهر کردن هستن و در نهایت هم طبق پیشبینیای که میشه کرد شوهر میکنن، حالا دست و جیغ و هورااااا 0 0 مانی فارسی 1403/7/1 قورباغه ات را قورت بده برایان تریسی 3.8 3 کتاب کوچیک و جمع و جوری که حتی اگر صوتیش هم گوش کنین بنظرم خیلی بهتر میتونه باشه اما در کل کتاب شامل میشه از چهار پنج تا جمله و نقل قول که قراره بهت انگیزه بدی و پاشی کارات بکنی اما از جملات واقعا نکات مثبت در میاد اگر یادداشت کرد اونا رو کاغذ و بهشون عمل کرد! به قولی «به عمل کار برآید به سخندانی نیست!» 0 0 مانی فارسی 1403/7/1 بیشعوری: راهنمای عملی شناخت و درمان خطرناک ترین بیماری تاریخ بشریت خاویر کرمنت 2.3 68 باشه داداش، همه بیشعوریم، راهکار چیه؟ قبول کن «بیشعوری.» قبول «من بیشعورم.» اگر هم یکی قبول نکرد سعی کن باهاش بسازی و بسوزی دیه کلا ۲۰۰ صفحه هدف گفتن همینا بود، فقط اسمهای مختلف گذاشت و قشنگشون کرد. :) چرا باید ۱۴۰۳ رو با این کتاب شروع میکردم؟ 0 0 مانی فارسی 1403/7/1 مغازه خودکشی ژان تولی 3.4 556 عجب پایان جذابی 0 0 مانی فارسی 1403/7/1 هنر خوب زندگی کردن رولف دوبلی 3.8 41 ۵۲ نکتهی مفید، سریع و مختصر! مهمترین نکتهاش به کوتاه و مختصر بودن و گزافهگویی نکردنشه! البته باید چندین و چند بار خوند همونجور که خودش تو یکی از فصلاش در همین باره صحبت میکنه… فعلا که بار اول من، خوندن نبوده و با صدا و ترجمه عالی خود عادل بوده. مرسی از اینکه تو ماشین همراه من بودی. :) ——— [اگر دوست دارین بیشتر از کتابایی که میخونم ببینید تلگرام میتونید به نشونی @ReadByMani دنبالم کنید. 0 0 مانی فارسی 1403/7/1 بهار برایم کاموا بیاور مریم حسینیان 3.5 43 روایتی ساده و معمولی در ابتدا، اما عجیب و غریب در انتها مخصوصا فصل آخر. یهو همه چی برمیگرده و مشخص میشه در فصل آخر و این تا حدی خوب و جالبه و تا حدی هم جالب نیست، بستگی به خودتون داره! در کل قلم قشنگی بود، روان بود و از همه مهمتر مکالمات آشنا و دلنشینی بود، البته بعضا بد هم میشد.. از اونجایی هم که صوتی داشتم گوش میدادم، خوانش هم واقعا روان و باحس بود.. پ.ن: از فیدیبو، رادیو گوشه با صدای گلاره خانم گوش دادمش. ایشالا یه روز هم میخرمش و میخونم… ——— [اگر دوست دارین بیشتر از کتابایی که میخونم ببینید تلگرام میتونید به نشونی @ReadByMani دنبالم کنید. 0 1 مانی فارسی 1403/7/1 آخرین روز یک محکوم و کلود ولگرد ویکتور هوگو 3.9 72 کتابی دلهره، غمگین و جذاب با روایت از یک محکوم، محکومی که هرثانیه به تیغه گیوتین نزدیکتر میشود… نحوه روایت واقعا بینظیر بود و قلم خوب درد و احساسات رو انتقال میداد… «مینویسم که چه بشود؟ اصلا چه اهمیتی دارد؟ هنگامی که سر من از تنم جدا شود دیگر برایم چه فرقی خواهد کرد که بعد از من سر انسانهای دیگری هم بریده شود یا نه؟» :) کتاب دهم از ۱۵ کتاب چالش شهریور ۱۴۰۳ :) ——— [اگر دوست دارین بیشتر از کتابایی که میخونم ببینید تلگرام میتونید به نشونی @ReadByMani دنبالم کنید. 0 0 مانی فارسی 1403/7/1 جاناتان، مرغ دریایی ریچارد باخ 3.7 153 الهامبخش و تکراری مثل خیلی کتابای دیگه این مدلی، تشویقمون میکنه به نامحدود فکر کردن، بلندپرواز بودن و خاص بودن تا حدی. اما خب دیگه این چیزا برا این دنیا انگاری خیلی تکراری شده و خوندن مجدد اونا به زبانهای دیگه یا فضاهای متفاوت شاید خستهکننده و الکی باشه. دیگه وقتشه عمل کرد. به عمل کار برآید… کتاب سیزدهم از ۱۵ کتاب چالش شهریور ۱۴۰۳ :) ——— [اگر دوست دارین بیشتر از کتابایی که میخونم ببینید تلگرام میتونید به نشونی @ReadByMani دنبالم کنید. 0 0 مانی فارسی 1403/7/1 پيش از آنكه قهوه سرد شود توشیکازو کاواگوچی 3.7 96 ایده بسیار قشنگی داشت و بهخوبی هم حتی نوشته شده بود. کلا مفهوم سفر در زمانی که تو میتونی سفر کنی اما هیچ تاثیری روی حال نمیذاره فارغ از اینکه هرکاری کنی قشنگ بود. و علاوه بر همه اینها، خیلی چیزها میشه از شخصیتها یاد گرفت و جدا از شخصیتها، بنظرم خیلی وقتها باید حواسمون به قهوهمون باشه، خیلی وقتها قهوه همین رو بهرومونه و زودتر از اون چیزی که بفهمیم سرد میشه و گیر میکنیم… پس بنوش «پیش از آنکه قهوه سرد شود». ممنون از فیدیبو، رادیو گوشه، مترجم مهسا و از همه بیشتر هومن با این صدای دلنشین و پر از مهرش. واقعا لذتبخش بود… :) ——— [اگر دوست دارین بیشتر از کتابایی که میخونم ببینید تلگرام میتونید به نشونی @ReadByMani دنبالم کنید. 0 0 مانی فارسی 1403/7/1 فارنهایت 451 ری بردبری 3.8 43 روایت و به کلمات کشیدن دنیایی عجیب، پادآرمانشهری که آگاهی و علم دیگه معنای خودش رو از دست داده و مردمی که از نادانی خود «خوشحالن»! همچنین آفرینش شخصیتهایی که هرکدوم حرفهای زیادی برای گفتن داره و حکایت خیلیاست. اما بنظرم بعضی جاها خیلی بیشتر میشد بهش پرداخته بشه. در حالیکه خط داستانی روان و خوب بود و قلم شیرین بهدل نشین بود، جاهایی عجیب میشد.انتخاب موضوع عالی واقعا، ولی چرا بیشتر ننوشتی؟ چرا با کلمات بیشتری بازی نکردی؟ کم بود. خمارم. هعی. ——— [اگر دوست دارین بیشتر از کتابایی که میخونم ببینید تلگرام میتونید به نشونی @ReadByMani دنبالم کنید. 0 1 مانی فارسی 1403/7/1 مدیر مدرسه جلال آل احمد 3.8 159 داستان آموزگاری که مدیر میشه و اتفاقاتی که تجربه میکنه… حال و هوای مدارس و قدیمی و جلاد بازیهاشون شاید :) آخه چقدر گذر زمان جالبه که قدیم دانشآموز از ناظم و مدیر حساب میبرد ولی الان داره روز به روز برعکس میشه این قضیه. قلم جلال رو هم دوست داشتم، روان بود و خودمونی و شاید یکم پایان بهتری ازش میخواستم. در کل، قشنگ بود و خواندنی. کتاب ششم از ۱۵ کتاب چالش شهریور ۱۴۰۳ :) ——— [اگر دوست دارین بیشتر از کتابایی که میخونم ببینید تلگرام میتونید به نشونی @ReadByMani دنبالم کنید. 0 0 مانی فارسی 1403/7/1 بی بال پریدن قیصر امین پور 4.3 31 نگاه به ساعت میکنم، ده دقیقهای وقت دارم تا کلاسم و این زیبا از توی قفسهها صدام میزنه… برش میدارم و شروع میکنم به خوندن.. سبکه، میشه سریع خوندش، ارزش امتحان کردن داره… صفحه به صفحه، واژه به واژه بیشتر منو جذب میکنه… ساده و روان… چقدر کلمات قشنگ کنار هم نشستن… قطعاتی نثرطور کوتاه و حال خوبکن… واقعا همچین توقعی نداشتم… قیصر مرسی از این حال خوب که بهم دادی… «همه ما رفتگریم»… تو هم با واژههات ذهن منو پاک کردی… :) کتاب یازدهم از ۱۵ کتاب چالش شهریور ۱۴۰۳ :) ——— [اگر دوست دارین بیشتر از کتابایی که میخونم ببینید تلگرام میتونید به نشونی @ReadByMani دنبالم کنید. 0 0 مانی فارسی 1403/7/1 دختری در قطار پائولا هاوکینز 3.5 56 پایانی بهشدت جذاب! اینو خواستم اول نظر بگم چون برخلاف شروعش که خیلی جذبش نشده بودم و بین خوندنها فاصله میافتاد، ۶۰ درصد اخر کتاب رو تقریبا پشت هم خوندم! :) نقل جذاب و قلم روون بعلاوه جابجایی بین شخصیتها در حین داستان از نقاط مثبت این اثر زیبا، از همه مهمتر مخصوصا برای رمانهای پلیسی جنایی این ویژگی هم داشت که پیشبینی قاتل کار سخت و غیر ممکنی بود عملا و چه شخصیت روانیای داشت، از اونایی که باید بذاری تو خون خودشون خفه شنننن! :) 0 1 مانی فارسی 1403/7/1 انسان در جستجوی معنی ویکتور امیل فرانکل 3.9 144 این که با وجود این همه درد و رنج میتونی امید و معنای زندگیت رو حفظ کنی و جون سالم به در ببری خودش هزاران ستاره میارزه. اما در نهایت همه اینها، وقتی همچین آدمهایی پیدا میشه که انقد زور میگن آیا واقعا معنایی برای زندگی میمونه؟ :) از طاقچه کتاب صوتیش گوش دادم که شدیدا مشتاقم نسخه چاپیش رو مجدد بخونم و دوباره نظر بدم :)، اخه صوتی خیلی جذبم نمیکنه… 0 0 مانی فارسی 1403/7/1 صبح جادویی: شش عادتی که قبل از ساعت 8 صبح زندگی تان را متحول خواهد کرد هال الرود 2.5 1 در کل خوب بود و یه بار خوندنش ضرر نداره، اما انتخابی بخونیم و یه سری جاها رو حذف کنیم… کتاب از دو بخش تشکیل شده بود عملا، بخش اول تقریبا داشت میگفت چطور بدبخت شدم و بعد چطور خوشبخت شدم دوباره! مثل همه آدمهای موفق… در بخش دوم داشت از ایده صبح زود بیدار شدن و چکار کنیم دفاع میکرد و راهکارهایی ارائه میداد. این بخش شاید هی بخواید با خودتون بگید که اینو بلدم، اینو میدونم و اینو فلان.. که اینجوری بدردتون نمیخوره! اگر میتونید کاسه ذهنتون، کاسه داناییتون رو خالی کنید بعد بیایید بخونید و شاید اینجوری نکته جدیدی دریافتید مثل من فهمیدم که چقدر اولین راهکاری که داد با اینکه دم دستی بود رو رعایت نمیکردم! اما اگر بخواید با پیشفرض «میدونم، میدونم» پیش برید نه تنها از این کتاب، از خیلی چیزها و اشخاص چیزی یاذ نمیگیرید! همین. روزگار خوش. ——— [اگر دوست دارین بیشتر از کتابایی که میخونم ببینید تلگرام میتونید به نشونی @ReadByMani دنبالم کنید. 0 0