یادداشت مانی فارسی
1403/7/3
اول از همه بگم که کتاب خیلی خوبی بوددد اما بخاطر دو موضوع مجبور شدم که یک ستاره رو در کمال تاسف بهش ندم: ۱. یک سری بخشها میشه گفت قابل تعمیم به ایران نبود و مخصوص امریکا بود. و ۲. خیلی از آمار استفاده کرده و این باعث کش دادن کتاب و بعضا حوصلهسربر شدنش شده! اما ایده کلی کتاب و مخصوصا طرح سوال اینکه «دوست دارید معلمتون چه چیزی رو میدونست؟» جذابترین ایده ممکن برای ارتباطی قوی بین دانشآموزان و معلما هست و از همین جهت شدیدا به معلمها این کتاب رو و طرح سوال رو در کلاسهاشون شدیدا پیشنهاد میکنم. در کتاب جدا از مواردی که خیلی خاص در مورد امریکا حرف زده شده و شاید در ایران وجود نداشته باشه و یا کم باشه، مطالب خیلی جالبی مثل اینکه چطور با دانشآموزان ارتباط بگیریم، حامیشون باشیم و علاوه بر مطالب درسی چجور بهشون زندگی کردن و درسهای زندگی رو بهشون یاد بدیم وجود داشت. حتی در این حین به ما نکات ریز و درشتی رو نشون میده که ما میتونیم با اجرا کردنشون داخل کلاس هم انگیزه هم خلاقیت و فعالیت دانشآموزان رو کلی بالا ببریم و باعث بشیم انسانهایی رو تربیت کنیم که فقط داخل ریاضی و فیزیک و شیمی خو نباشن! انشالله که این کتاب بتونه شروع خوبی باشه برای اینکه من بتونم معلم خوبی برای دانشآموزای آیندهام باشم، همونطور که کایل میگه: «از صمیم قلب باور دارم روزی فراخواهد رسید که کارمند یکی از دانشآموزانم خواهم شد یا حتی به یکی از آنها رای میدهم.» ——— پ.ن: یکی از دوستان هم دو فیلم رو در همین موضوع بهم معرفی کردن که برای علاقمندان این حوزه میتونه جالب باشه، «مشق شب» با کارگردانی کیا رستمی و «گسیختگی» (Detachment) با کارگردانی تونی کای (Tony Kaye). ——— [اگر دوست دارین بیشتر از کتابایی که میخونم ببینید تلگرام میتونید به نشونی @ReadByMani دنبالم کنید.