بریدههای کتاب مورخ باشی مورخ باشی 1404/3/11 عدل الهی مرتضی مطهری 4.6 14 صفحۀ 78 بی ایمانی نوعی کمبود است که به نوبه خود، عدم تعادل ایجاد می کند و عدم تعادل رنج به وجود می آورد. در ایمان، خاصیت تغییر و تبدیل وجود دارد، غم و رنج را تبدیل به لذت و سرور می کند. 0 0 مورخ باشی 1403/9/23 نهضتهای اسلامی در صد ساله اخیر مرتضی مطهری 4.1 2 صفحۀ 21 کار اساسی این است که مردم ایمان پیدا کنند که مبارزه ی سیاسی یک وظیفه شرعی و مذهبی است. تنها در اینصورت است که تا رسیدن به هدف از پای نخواهند نشست. مردم در غفلتند که از نظر اسلام، سیاست از دین و دین از سیاست جدا نیست. پس همبستگی دین و سیاست را باید به مردم تفهیم کرد. 0 0 مورخ باشی 1403/8/18 طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن صهبا 4.9 118 صفحۀ 403 برای مخالف بودن، مخالفت کردن لازم نیست، موافقت و همراهی نکردن کافی است. در جبهه بندی میان نبی و معارضانش، هرکه در میانه باشد نیز با نبی و از او نیست و هرکه با او نباشد بر او است. 0 0 مورخ باشی 1403/8/2 کهکشان نیستی: داستانی بر اساس زندگی آیت الله سیدعلی قاضی طباطبایی محمدهادی اصفهانی 4.6 196 صفحۀ 84 هرگاه تو بودی و تو رفتی، شکست میخوری و هرگاه او در تو به حرکت درآمد و عزم جاری در لایه های وجودت شد، آن چناه پر می کشی که حیرت آسمان ها را بر می انگیزی. 0 0 مورخ باشی 1403/7/16 کهکشان نیستی: داستانی بر اساس زندگی آیت الله سیدعلی قاضی طباطبایی محمدهادی اصفهانی 4.6 196 صفحۀ 14 روح ، راکب بدن و سوار بر آن است .اگر در این دنیا میخواهی روح را به مقصد برسانی ، باید بدن را تیمار کنی تا زمین گیر نشود و تو را از راه باز ندارد . 0 0 مورخ باشی 1403/7/7 حاج قاسمی که من میشناسم سعید علامیان 4.4 38 صفحۀ 15 اگر امروز کسی را دیدید که بوی شهید از کلام او، از رفتار او، از اخلاق او استشمام شد، بدانید او شهید خواهد شد. 0 1 مورخ باشی 1403/7/7 طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن صهبا 4.9 118 صفحۀ 267 اول بعثت در وجود پیامبر، انقلاب و تحول در باطن او به وجود آمد و بعد همین انقلاب منشأ شد که بتواند دنیایی را به تحول بکشد. اگر خود عوض نمی شد، نمی توانست دنیا را عوض کند و این درسی است برای پیروان پیغمبر، تا بدانند که تا خودشان عوض نشوند، نمی توانند دنیا را عوض کنند. 0 2 مورخ باشی 1403/6/25 انسان ۲۵۰ ساله سیدعلی خامنه ای 4.7 105 صفحۀ 352 این را بدانید که استقامت های ائمهء ما در مقابل آن جریان های فساد، موجب این شد که امروز ما می توانیم اسلام حقیقی را پیدا کنیم. 0 1 مورخ باشی 1403/6/23 طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن صهبا 4.9 118 صفحۀ 201 به ما می گویند که حتی ذبیحه را وقتی که می کشید با نام خدا بکشید. یعنی ضروری ترین، اولی ترین نیاز شما که خوراک شماست، بایستی با نام خدا باشد، برای خدا باشد. شکمت را هم که پر می کنی، برای خدا باید پر کنی. نتیجه این می شود که شکم پر کردن اصل نیست، خدا اصل است. 0 0 مورخ باشی 1403/5/24 انسان ۲۵۰ ساله سیدعلی خامنه ای 4.7 105 صفحۀ 212 این زن است، زن تاریخ؛ این زن دیگر ضعیفه نیست.نمی شود زن را ضعیفه دانست.. این جوهر زنانه مومن، این جور خودش را در شرایط دشوار نشان می دهد. این است که الگوست؛ الگو برای همه ی مردان بزرگ عالم و زنان بزرگ عالم، آسیب شناسی می کند انقلاب نبوی را و انقلاب علوی را. می گوید شماها نتوانستید در فتنه، حق را تشخیص بدهید، نتوانستید به وظیفه تان عمل کنید، نتیجه این شد که جگرگوشه پیغمبر سرش بر روی نیزه رفت. 0 1 مورخ باشی 1403/5/15 طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن صهبا 4.9 118 صفحۀ 80 آن ایمانی که تعهد در کارش نیست، نصرت به مومن نمی دهد، پیروزی او را تضمین نمی کند، یاری خدا و یاری ذرات طبیعت و تکوین را برای او به ارمغان نمی آورد، خوشبختی و رستگاری دنیا و خلاصه یک کلام، بهشت دنیوی و اخروی را به او نمی دهند. 0 2 مورخ باشی 1403/5/15 انسان ۲۵۰ ساله سیدعلی خامنه ای 4.7 105 صفحۀ 201 ارزش و عظمت زینب کبری، به خاطر موضع و حرکت عظیم انسانی و اسلامی او بر اساس تکلیف الهی است. کار او، تصمیم او، نوع حرکت او، به او این طور عظمت بخشید. 0 1 مورخ باشی 1403/5/7 طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن صهبا 4.9 118 صفحۀ 36 دین نمی گوید نیروهایت را متوقف بگذار، دین می گوید سرعت بگیر هرچه بیشتر، مسابقه بده هرچه زیادتر، اما به سوی چه؟ به سوی چیزی که شایسته ی توست. سرعتت به سوی مغفرت پروردگار باشد، به سوی آن بهشت برین الهی باشد. 0 2 مورخ باشی 1403/4/29 انسان ۲۵۰ ساله سیدعلی خامنه ای 4.7 105 صفحۀ 126 ما باید خودمان را به این مرکز نور نزدیک کنیم و نزدیک شدن به مرکز نور، لازمه اش و خاصیتش، نورانی شدن است. باید نورانی بشویم؛ باید با عمل و نه محبت خالی، با عمل؛ عملی که همان محبت و همان ولایت و همان ایمان، به ما آن را املا می کند و آن را از ما می خواهد. با این عمل باید بشویم جزو این خاندان، وابسته ی به این خاندان. 0 3 مورخ باشی 1403/4/28 انسان ۲۵۰ ساله سیدعلی خامنه ای 4.7 105 صفحۀ 112 ثار یعنی حق خونخواهی، اگر کسی ثار یک خانواده است یعنی این خانواده حق دارد درباره او خونخواهی کند. دو نفر در تاریخ اسلام ، اسم آورده شدند که صاحب خون اینها و کسی که حق خون خواهی از اینها را دارد، خداست. ثارالله یکی امام حسین است، یکی پدرش امیرالمومنین. 0 3 مورخ باشی 1403/3/18 انسان ۲۵۰ ساله سیدعلی خامنه ای 4.7 105 صفحۀ 35 هدف فقط مبارزه با کفار مکه نبود؛ مسئله، مسئله جهانی بود.هدف این بود که بذر اندیشه و عقیده را پیامبر اکرم بپاشد؛ هر کجایی که زمینه مساعد بود؛ در زمان مساعد، این بذر سبز خواهد شد. هدف این بود که پیام آزادی انسان و پیام بیداری انسان و پیام خوشبختی انسان به همه دل ها برسد. 0 0