بریدههای کتاب ملیکا🌱 ملیکا🌱 1404/3/1 هبوط در کویر علی شریعتی 3.9 1 صفحۀ 587 سرمایهی هر کسی بهاندازهی حرفهایی است که برای "نگفتن" دارد... 0 22 ملیکا🌱 1404/2/22 خسی در میقات جلال آل احمد 3.9 53 صفحۀ 160 و دیدم که به برآوردن تنها یک حاجتِ این زن، میارزد که کعبه قرنهای قرن همچو دیوارِ ندبهای تکیهگاهِ هر سرخستهای باشد، برای این بشریتِ تنهاماندهی درمانده به فقر و ظلم و نابسامانی... 0 19 ملیکا🌱 1404/2/18 خسی در میقات جلال آل احمد 3.9 53 صفحۀ 93 از من پرسید چه مذهبی داری؟ گفتم دلم میخواست مذهب مسلمانان صدر اسلام را داشته باشم... :) 0 11 ملیکا🌱 1404/2/11 سیری در نهج البلاغه مرتضی مطهری 4.5 9 صفحۀ 266 ارزش انسان به کمال مطلوبهایی است که جستوجو میکند. 0 21 ملیکا🌱 1404/2/4 تاریخ تمدن جلد 1 علی شریعتی 0.0 1 صفحۀ 138 توحید بهعنوان زیربنای اخلاقی، یک قدرت جهانی و یک تکیهگاه وجودی به فرد میدهد و بهاین شکل است که بهقول بودا "هر فرد یک اقلیم مستقل" میشود. بر خلاف حالا که هر فردی یک موجود متزلزل نوسانی است که همیشه دنبال تکیهگاه و پناهگاه می گردد. 1 14 ملیکا🌱 1404/1/16 از رنجی که می بریم جلال آل احمد 3.0 19 صفحۀ 63 از یک آرامشِ طولانی، به همان اندازه که از "مرگ" میترسند، فراری بود... 6 32 ملیکا🌱 1404/1/8 جهت گیری طبقاتی اسلام علی شریعتی 4.0 1 صفحۀ 67 چه فسادی بالاتر از بیشعوری و انحطاط فکر است؟ در بیشعوری هیچ ارزشی نمود ندارد. آدم باشعور ارزشش، ارزش واقعی است، درحالیکه آدم حتی از پاکی فرد بیشعور بدش میآید، پاکیاش هم از ضعف، پفیوزی و بیعرضگی است. آدمیکه در خط نیست، در معرکه و درگیری نیست، پاکماندنش ابداً معنی ندارد. اصولاً آدم باید در تلاطم ساخته شود... 11 16 ملیکا🌱 1403/12/9 شیعه علی شریعتی 4.1 2 صفحۀ 170 روشنفکر مترقّی و آگاهی که "میداند و عمل نمیکند"، با منحط جاهل خوابآلودی که نمیداند که عمل کند، مساوی است... 0 16 ملیکا🌱 1403/12/5 سیمرغ سی مرغ محمدقائم خانی 3.8 15 صفحۀ 119 با وضع خودمان امیدی نیست مگر به توجه غیبی، انشاءاللّه تعالی. لکن ما نباید در ادای وظایف منتظر نتیجه قطعیه باشیم. اگر در محضر مقدس حق تعالی عامل به وظیفه معرفی شویم، همین "نتیجه" است. 0 10 ملیکا🌱 1403/12/3 شیعه علی شریعتی 4.1 2 صفحۀ 37 اگر به بدبختیهایی که دیگران بر شما تحمیل کردهاند تمکین کنید، در حقیقت خودتان آن بدبختی را به دست خویش فراهم آوردهاید و این خودتان هستید که بخاطر این "تحمل" و "تمکین"، کیفر میبینید! 0 6 ملیکا🌱 1403/12/3 شیعه علی شریعتی 4.1 2 صفحۀ 29 از مشخصات روانشناسی عوام این است که اولاً حرف تازه را، حتی اگر فقط زبان و تعبیر و استدلال تازه باشد و عقیده همان عقیدهی عموم، نمیتوانند تحمل کنند و ثانیاً هر فرقهای (البته به استثنای کسانیکه علم و انصاف و شعور را باهم دارند) به مجرّد اینکه در سخنِ کسی حرفی شنید که با مذاقش جور نیامد و یا دید غیر از مکررّات همیشه است، به سرعت و قاطعیت او را منسوب به فرقه مخالف خود میکنند. 0 2 ملیکا🌱 1403/12/2 سیمرغ سی مرغ محمدقائم خانی 3.8 15 صفحۀ 65 ترک قیام برای خداست که روزگار ما را سیاه کرده. قیام برای نفس امّاره و نفع شخصی است که مصائب مختلف را بر جامعه اسلامی وارد کرده. 0 7 ملیکا🌱 1403/11/26 عشق زیر روسری شلینا زهرا جان محمد 3.1 10 صفحۀ 331 عشق همیشه اول قصه است. مهم نیست که قبل از عشق، هستیمان چطور درهم و برهم است؛ عشق آنرا از سیاه به سفید میبرد، به رنگی هیجانانگیز، زیبا و الهامبخش. 0 5 ملیکا🌱 1403/11/15 بر جاده های آبی سرخ: بر اساس زندگی میرمهنای دغابی (کتاب چهارم) جلد 2 نادر ابراهیمی 4.6 5 صفحۀ 157 هرگونه گردآوریِ ثروت در دورهی حکومت، صدارت و وزارت، سرقت است. فرمانروایی، بهمعنای سوءاستفاده از امکانات و موقعیتهای خاص برای وَرَم کردن از همهسو نیست، بلکه فقط و فقط بهمعنای خدمت کردن به مردم است و لذّت بردن از این خدمت و اندوختن گنجی برای آخرت. 0 15 ملیکا🌱 1403/11/7 بازگشت علی شریعتی 4.0 1 صفحۀ 346 برادریِ دینی یا برادریِ وطنی که در برابر خطر خارجی، ضامنِ پیروزی است، در برابر خطر داخلی، ضامنِ حفظِ نابرابری دو برادر است! 0 5 ملیکا🌱 1403/11/5 بازگشت علی شریعتی 4.0 1 صفحۀ 296 زنی که یکسال درباره جهازش با شور و شرهای بسیار حرف میزند و کار میکند، درباره مبلغ قبالهاش چانه میزند و درباره گرانی لباس عروسی و جواهر اهدائی و وسایل سر عقد و شکوه مجلس عروسیاش تعصب میورزد، هنوز یک "کنیز" است بهتمام معنای آن، هم از نظر روحی و هم از نظر اجتماعی. 2 9 ملیکا🌱 1403/10/22 کلت 45 حسام الدین مطهری 3.9 17 صفحۀ 340 کاش سکوت هم، آوای خاصی داشت. آدم کاسِتش را میگذاشت تو دستگاه، از این گوشیها میگذاشت روی گوشش تا فقط سکوت بشنود. 0 19 ملیکا🌱 1403/10/16 خودسازی انقلابی علی شریعتی 4.1 1 صفحۀ 149 اگر به تکاملِ نوعیِ انسان اعتقاد داریم، کمترین خدشه به آزادیِ فکریِ آدمی و کمترین بیتابی در برابر تحمّلِ تنوع اندیشهها و ابتکارها، یک فاجعه است...! 0 8 ملیکا🌱 1403/10/12 خودسازی انقلابی علی شریعتی 4.1 1 صفحۀ 80 اگر واقعاً کسی میخواهد خدمتی انجامدهد باید آدمهایِ راحت را ناراحت، و آدمهایِ آرام را ناآرام کند و در میانِ آدمهایِ منجمد، تضاد و درگیری ایجاد کند... 0 7 ملیکا🌱 1403/10/12 خودسازی انقلابی علی شریعتی 4.1 1 صفحۀ 79 آنچه که واقعاً انسان را از همهی حیوانات جدا میکند، آن دغدغهی در برابرِ غیب است. یعنی آن نارسائیِ طبیعت نسبت به وجود و نیازِ او، و گریزِ وی از آنچه هست بهسویِ آنچه که باید باشد. 0 8