وحید شریفی

@vahidsharifi

2 دنبال شده

37 دنبال کننده

نمایش همه
        رمانی که دست خواننده را میگیرد و صفحه به صفحه و خط به خط او را با خود به دل ماجرایی می برد تا آن را با روایتی روانشناسانه تجربه  کند . در جاهایی شباهت هایی دارد به جنایت و مکافات البته نه در داستان بلکه در تفکرات و روانشناسی ذهن پر تلاطم انسان .داستان درباره ی سروان بیست و پنج ساله ی سواره نظام ارتش اتریش به نام تونی هوف میلر  است که داستان آشنایی اش را با خانواده ی ثروتمند ککسفالو در آستانه ی جنگ جهانی اول بازگو می کند . و رابطه ی او با این خانواده و دختر علیلش ادیت که سروان را وارد رابطه ای پرتنش و پر از تفکرات انسانی ،شک و تردید،ترس،اضطراب،همدردی ترحم عشق و انسانیت و وجدان  با این دختر  بیمار رنجور میکند که دچار  روانی بسیار آسیب پذیر بعد از حادثه ی فلج شدنش شده است ،می کند.به جرات می توان گفت رمانی است که به شدت خواننده را در این تجربه ی ادبی همراه خود خواهد کرد. در کتابی خواندم که نوشتن داستان چیزی جز دادن تجربه ای حسی به خواننده نیست که اشتفان  تسوایگ از پس آن به خوبی برآمده.

کتاب بانوی پاریسی ما نوشته ی دانیال معین الدین نویسنده ی پاکستانی الاصل ساکن آمریکا است که می شود گفت تقریبا رمان است یا داستان هایی که ارتباط کمی باهم دارند.متشکل از فصل هایی که هر کدام داستان شخصیتی است که وابسته به خانواده ی ثروت مند پاکستانی هارونی است.داستانی از فساد حا کم بر کشور سنتی پاکستان که آدم را به یاد شخصیت های فیلم های هندی اما از نوع بسیار باور پذیر ترش می اندازد. از پایین ترین اقشار تا اقشار بالاتر .افراد طرد شده ،زنان بی پناه،اشراف زاده هایی که دغدغه ی پول ندارند اما در زندگی شان مشکلاتی دارند.کتاب توصیفات بسیار زیبایی از انسان ها،زندگی هایشان،روابطشان،خوبی ها و بدی هایشان و البته مشکلاتشان دارند که بیشتر با فقر و تنهایی گره خورده . این کتاب اجتماع سنتی و زمین داری و حتی زندگی مدرن و اشرافیانه ی پر از مهمانی پاکستان را به خوبی خواننده منتقل می کند. کتابی که بیشتر جاهایش غمگینی همراه دارد و جاهایی شادی و امید. در کل رمان خوبی  بود.

این کتاب که نه دقیقا میتوان گفت رمان است و نه داستان کوتاه. بنظرم میتوانی گفت رمانی است که به سبک داستان کوتاه های بهم پیوسته نوشته شده است. هر فصل داستان یکی از اهالی شهر کوچک کراسبی است. که هر داستان حسی از همذات پنداری را برای هر خواننده ای به همراه دارد. از مرگ و پیری و تنهایی گرفته تا روابط بین انسان ها و بیشتر روابط زناشویی و والدین و فرندان. شما انگار کسی هستید که با دانستن همه چیز بیشتر از هر کسی کارهایی که شخصیت ها انجام می دهند را درک می کنید ه چه جلوتر می روید با شخصیت ها به خصوص شخصیت های اصلی که آلیو کیتریج یکی از آنها است آشنا می شود و دلیل رفتار هایش را می فهمید. الیو که معلم بازنشسته ی ریاضی کراسبی بوده زتی بسیار درشت هیکل و در ظاهر زنی سرد و عجیب است اما در باطن او هم دقیقا مثل مابقی انسان هاست با همان تفکرات و روح انسانی. در کل داستانی بسیار دلنشین و انسانی است و معلوم است نویسنده زنی جا افتاده است که اینقدر روابط انسان ها را خوب ترسیم کردم بخوانیدش لذت می برید.

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

بریده‌های کتاب

این کاربر هنوز بریده کتابی ننوشته است.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.