Zahra

@Zahrarazavi1391

10 دنبال شده

2 دنبال کننده

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز باشگاهی ندارد.

فعالیت‌ها

ته خیار (سی داستان)
          این هم بالاخره تمام شد؛ یک ماه و سیزده روز صرفِ این کتاب شد ‌. قبل از اینکه بگم خوشم اومد یا بگم بدم اومد شاید بهتر باشه یک نکته‌ای درباره‌ی‌ این جور مجموعه داستان ها بگم که خودم تازه یاد گرفتم .
در مجموعه داستان ها ، یک سری داستان ها هستن که شیفته‌شون میشیم و با خودمون میگیم چطور یه داستان میتونه انقدر قشنگ باشه ؟ یک سری داستان ها هم دقیقاً برعکس . بعضی از داستان ها رو هم که حتی یادمون نمیمونه . اگر بخوام داستانِ موردعلاقه‌م از این سی داستان رو بگم ، قطعاً داستانِ "بچه خوابیده" هستش . نه که داستان های دیگه خوب نبوده باشن ، اما این داستان خیلی برام قابلِ درک بود و اکثرِ بریده هایی که قراره از این کتاب بذارم ، از این داستان خواهند بود . این وسط یه مشکلی هم داشتم . اون هم پایانِ اکثرِ داستان های کتاب بود . نمیتونستم تشخیص بدم پایانِ داستان باز بوده يا اينکه آقای مرادی کرمانی از ادامه دادنِ داستان می‌ترسیده یا حوصله‌ نداشته . خیلی از داستان ها یه جورایی شبیهِ تمرینِ روزانه‌ی نویسندگی بودن که کنارِ هم جمع شدن و چاپ شدن و شدن مجموعه‌ داستان . البته این خودش میتونه یه چیزِ جالب باشه . اما اگر بخوام با در نظر گرفتنِ همه‌ی این ها نظرم رو بگم ، میتونم بگم خوندنِ این کتاب تجربه‌ی خیلی خوبی بود و من از این کتاب خوشم اومد . یعنی حداقل از اکثرِ داستان هاش . کمکم کرد با قالبِ داستانِ کوتاه و داستانِ نیمه‌بلند بیشتر آشنا بشم . امتیاز : ۴ ستاره . ⭐️

هیزم های خیس
          یکی از ارزشمند ترین رمان هایی که توی عمرم خوندم؛ یکی از رمان هاییه که به قولِ فضای مجازی خیلی "آندِررِیتِده" و به اندازه‌ای که باید ازش تعریف و بهش توجه نمیشه . شاید به این خاطر باشه که روندِ خیلی آرومی داره . اما گاهی اوقات زندگیِ انسان همینقدر آرومه . از اونجایی هم که این کتاب در مکتبِ رئالیسم یا همون واقع‌گرایانه هست باید بگم که با عقل جور در میاد . کتابیه که ترکیبِ خاصی از احساسِ غم و شادی رو میتونی باهاش تجربه کنی . یادمه توی نمایشگاهِ کتابِ مدرسه بهش برخوردم بعد از اینکه ماه ها پیش در اپِ طاقچه چشمم بهش افتاد اما به خریدنش شک داشتم . اما وقتی در مدرسه دیدمش و دیدم یک خانمی که اونجا بود کلی ازش تعریف کرد ، میدونستم باید بخونمش . از همون لحظه‌ای که اولین صفحه‌ی اولین فصلِ این کتاب رو خوندم ارتباطِ عمیقی با کتاب رو حس کردم . اینکه دو داستانِ موازی با آدم های مختلف در بازه های زمانی مختلف روایت میشن خیلی برام جالب بود و از اونجایی که دوست دارم نویسنده بشم باید بیشتر به این تکنیک بپردازم . از پلات توئیستِ کتاب هم که نگم براتون‌‌.. (در واقع نمیشه گفت پلات توئیست ولی خب..)
+حتی نوشتنِ این ریویو باعث شد دلم برای این کتاب تنگ بشه و دلم بخواد دوباره از اول بخونمش..

جدامانده

روی شانه های نونا
          با اینکه بقیه کسایی که برای این کتاب یادداشت یا ریویو نوشتن این رو گفتن ، من هم میگم : این کتاب واقعاً به اندازه‌ای که باید بهش توجه نشده . شدیداً آندِررِیتِده و حتی میتونم بگم از بعضی از کتاب هایی که تازگی ها خیلی محبوب شدن میتونه قشنگ تر باشه . البته بعضی‌هاشون . این کتاب میتونه به شما اطلاعاتِ تاریخی هم بده که خودش یک نکته‌ی مثبته ‌. قهرمانِ داستان ، سونا رو به خوبی درک میکردم . با اینکه هیچوقت در موقعیت هایی که قرار گرفت ، قرار نگرفتم و به طوری که مادرش اذیتش میکرد ، توسطِ خانواده‌م اذیت نشدم . هیچوقت . اما با این حال میتونستم درکش کنم و ذره‌ذره‌ی احساساتش رو با تمامِ وجودم احساس کنم . دلم میخواست بغلش کنم و بهش بگم همه چیز خوب میشه . میخواستم کنارش باشم و باهم دربرابرِ ناحقی و ظلم بجنگیم ‌. میخواستم دوستِ همیشگیش باشم و بدونه هرچی هم که بشه من رو در کنارِ خودش داره ‌. البته که سونا قوی تر از این بود که به من نیاز پیدا کنه ‌. سونا خیلی برام الگوی خوبی بود و همیشه هم میمونه .

ادیت: الان فهمیدم تمامِ وقت به قهرمانِ داستان گفتم "سونا" اما درواقع اسمش "سورا" هستش ‌. 🤦🏽‍♀️✨️

قصه های بهرنگ

Zahra پسندید.
The One (The Selection, #3)

عطر سنبل، عطر کاج

کتاب توکا

توکایی در قفس
این هم تمام شد؛ از آنجایی که قبل از این کتاب ، یک کتاب کودک قدیمی دیگر هم به نام "کتاب توکا" خونده بودم و قهرمان هردو داستان ، یک توکا هستند ، کنجکاو شدم که چه تفاوت یا شباهت هایی میتونه بین این داستان ها باشه . خب توی داستان کتاب توکا ، توکای ما در یک باغ زندگی می‌کرد و با بچه‌ها حرف می‌زد و خیلی دوست‌شون داشت . اما توکای این داستان ، یک توکای کوهی داشت و بر این تاکید داشت که با توکا هایی که در باغ هستند ، خیلی فرق داره .  با بچه‌ها و در کل جاندار ها ارتباط چندانی نداشت . بگذریم ،  توکای داستان‌مون ، برای من یه جور نماد بود . نماد آدم هایی که انتظار دارن بقیه توی همه چی کمک‌شون کنن و هواشون رو داشته باشن چون همه باید باهم مهربون باشن و اینا ، درحالی که حقیقت تلخ زندگی اینه که برعکس؛ انسان ها باید خودشون گلیم‌شون رو از آب بکشن بیرون و هرکس مشکلات خودش رو داره و همه گلیم‌ خودشون رو . و یک چیزی که خیلی فکرم رو مشغول کرده ، اینه که من دقیقاً یه همچین آدمی رو توی زندگیم دارم ، که منتظره بقیه بیان کمکش . اما متاسفانه خیلی از آدم ها به این راحتی ها به این موضوع پی نمی‌برن و مثلِ توکای داستان‌مون باید از یه عالمه حیوون و آدم ناامید بشن تا بفهمن اوضاع از چه قراره . پس بله ، این داستان جنبه‌ی آموزشی هم داره . مثل خیلی از داستان های کودک . من که واقعاً از خوندنِ این داستان لذت بردم . امتیاز : 5 ⭐️ ستاره؛

پنجاه سال در فضا
          این هم بالاخره ، بالاخره ، بالاخره ، تمام شد؛ احساس میکنم یه بار خیلی سنگینی از روی دوشم برداشته شد با به پایان رسوندن این کتاب . حالا بریم سراغ ریویو :
کتاب پنجاه سال در فضا ، یه حالت دایره‌المعارف طوری داره که شما رو با اتفاقات و اختراعات فضایی مهم که در سال های ۱۹۵۷ میلادی تا ۲۰۰۷ میلادی (سالی که کتاب به چاپ رسید) آشنا می‌کنه . از اونجایی که قطر کتاب کمه (۱۱۲ صفحه) ممکنه فکر کنید به راحتی کتاب رو در زمان کوتاهی تموم میکنید . اما لزوماً اینطور نیست . برای مثال باید بگم که خوندن این کتاب برای من ۳ هفته زمان برد درحالی که قرار بود سه روزه تمومش کنم . البته اگه تند‌خوان باشین یا به فضا خیلی ، خیلی ، خیلی علاقه داشته باشید و درکل درگیر مدرسه و تکالیف و امتحانات نباشین ، خوندن این کتاب خیلی براتون آسون تر میشه .
چیزی که خیلی گیج کننده بود این بود که ، هزاران هزار اولین بود . برای مثال "اولین کسی که فضا رفت" ، "اولین کسی که در فضا راهپیمایی کرد" ، "اولین گردشگر فضایی" و هزاران هزار اولین دیگه . اینکه به اهمیت فضاپیما های بدونِ سرنشین ، و حتی با سرنشین ، در زمان قدیم ، پی بردم از نکات مثبت این کتاب بود . اما چون خوندن این کتاب برام سخت بود  علاقه چندانی به فضا ، اونقدری که فکر میکردم داشتم ، ندارم ، و البته این رو هم از قلم نندازیم که یه سری غلط های تایپی (کم بود ، ولی خب) وجود داشت ، نمیتونم امتیازی بالا تر از امتیازی که به این کتاب دادم ، بدم . اون نیم ستاره هم صرفاً به خاطر سخت گیر نبودن به کتابه و یه ارفاقِ کوچولو هستش . امتیاز: 3.5 ⭐️ ستاره؛

ماهی سیاه کوچولو
          این هم تمام شد؛ قصه‌ی ماهی سیاه کوچولو ، قصه‌ای ساده ، و در عین حال پربار و پرمفهومه . شاید برای کودکان نوشته شده باشه ، اما هرچی هم که باشه ، هر کتاب‌خونی باید یه بار این قصه رو بخونه به‌نظرم . ماهی‌ای که میخواد دنیای فراتر از جویبار رو ببینه و تقریباً همه‌ی موجوداتِ اونجا ، حتی مادر خودش ، باهاش مخالفن ، نماد کساییه که یه جورایی میشه گفت مطرودین جامعه هستن . ظاهراً آقای صمد بهرنگی که نویسنده‌ی این قصه‌ست ، خودش "چپ" بوده ، برای همین شخصیت ماهی سیاه کوچولو ، میتونه یه جورایی الهام‌گرفته از خودش باشه ، البته این نظر منه .
قصه طوری روایت میشه که یک ماهیِ پیر داره قصه‌‌ی این ماهی کوچولو رو برای چندین ماهی دیگه تعریف می‌کنه ، و هم پایان قصه ماهی سیاه ، هم قصه‌ی تعریف کردن قصه‌ توسط ماهی پیر ، مقداری بازه و این خودش خیلی داستان رو جذاب و در عین حال غم‌انگیز می‌کنه (اگر قصه رو بخونین منظورم رو بهتر متوجه میشین .)
خلاصه که تجربه‌ی بسیار عالی‌ای بود ، امتیاز: 5 ⭐️ ستاره؛

آیدا در آینه