بردیا طهماسبی

اسفند 1402

124 دنبال شده

60 دنبال کننده

- کتابخوار
- نویسنده(بدون کتاب چاپ شده)
- شاعر
- خواننده

sorkhin_80@

نمایش همه
        بدون زنا ما مردا چی میشم؟
باهاشون چی؟
چه تفاوتی داره؟

📌 داستان «مردان بدون زنان» که با زنگ یه مرد بعد از نیمه شب شروع میشه و سوژه‌ی داستان خاص نیست اما حرف‌هایی که گفته میشه و نوع رسوندن افکار شخصیت از زنگ تا آخر داستان، قابل تأمل بود.

📌 داستان «سامسا عاشق می‌شود» که از اسمش تقریبا داستان معلومه و چیزی نمیگم چون لو می‌ره هم، خیلی متفاوت و عجیب به عشق پرداخته بود.

📌 و دو داستان به هم مربوط آخر، « ساندویچ دزد ۱و۲ » که عکس هم داره و هم داستان به طرز موراکامی‌واری استعاری و سوررئاله و البته عکسا هم همینطور نمادینن. اعتراف می‌کنم این دوتای آخر بیشتر منو به فکر فرو بردن تا بقیه‌ی داستانا.

🖇️ خب باید بگم هنوزم دیوونه‌وار طرفدار آثار موراکامی‌ام و حتی مصاحبه‌ای که آخر این کتاب بود هم آشنایی بیشتری از نویسنده محبوبم برام آورد. الگوگیری‌ها و سبک زندگیش رو هم تو اون مصاحبه گفته بود. این مجموعه داستان، مخصوصا با آشنایی کمی که توی پیشگفتار و مصاحبه آخر کتاب از نویسنده پیدا می‌کنیم، واقعا ارزش حتی دوبار خوندن رو هم داره.

من یه نویسنده‌ی شجاع دارم که درداشو به وضوح داد زده و برای بهتر شدنش تلاش کرده!
این جمله شاید مخلص کلام کتاب رو نرسونه ولی خلاصه بگم لذت بردم از خوندنش.
• اول از همه شجاعت نویسنده که مشکلات روحی و روانیشو داخل این اثر بیان کرده و شجاعت قدم برداشتنش تو مسیر درمان و بهبودی.
• دوم اینکه به من یادآوری کرد که نباید از اشک ریختن گلایه‌مند و از خنده زده بشم.
• سوم اینکه خودم به تنهایی هم نمی‌تونیم از نگاهی که باید نگاه کنم و به کمک دوست، درمان‌گر و ... نیاز دارم و نباید از کمک گرفتن از اونا خجالت‌زده بشم.
• چهارم اینکه تو جوامع الان جهان افراد زیادی با مشکلات مشابه سهی وجود دارن و ما باید هممون همدیگرو تو این مسیر راهنمایی، کمک و هواداری کنیم؛ هرگز هم نباید بزاریم مشکل روحی ما باعث ایجاد مشکل روانی دیگری بشه.

واقعا برام جالب بود و مشتاقم جلد ۲ رو بخونم و اینم بگم(چون تو کتابفروشی که کار می‌کنم از چندتا مشتری شنیدم، میگم)... این کتاب برعکس طرح جلدش اصلا زرد نیست، اگه شما زرد می‌بینیش عینکتو عوض کن!

بی‌نظیر ترین تناقض‌ها رو من دارم!
این جمله شاید کامل گویای تقابل فرهنگ و باور سنت‌زده و پوچ مردم دهکده با طبیعت دهکده نباشه ولی واقعا جذابیت این کتاب تو چند کلمه خلاصه نمیشه.
ترجمه واقعا خوب اما گهگاهی گنگی داشت.
شخصیت‌پردازی‌های عجیب و سوال‌برانگیز، فضا سازی و توصیف بی‌نقص و ‌بی بدیلی داشت.
خیلی جاها همزاد پنداری و زندگی کردم با این اثر.
و نکته‌ی خیلی مهم راجب این رمان، اینه که شما باید به ژانر دیستوپیایی علاقه داشته باشین و به یه سطح خاصی از فهم و درک رمان رسیده باشین که بتونین با این اثر ارتباط بگیرین و حتی عاشقش بشین... وگرنه مثل خیلیا ساده‌انگاری می‌کنین و حتی متوجه درونمایه و مفهوم داستان هم نمی‌شین.
در ضمن پایان واقعا بجا بود و اگه کسی با پایان حال نکنه، شاید منتظره که عین آثار کلاسیک همه‌چی رو نویسنده براش جمع و جور کنه و تو این رمان این پایانای قدیمی و همه پسند قفله... پایان تاریک‌ترین نقطه‌ به جملگی اتفاقات این کتابه.

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

فعالیت‌ها