امیر پوریوسف

امیر پوریوسف

بلاگر
@AmirPouryousef

318 دنبال شده

175 دنبال کننده

            کارشناس فیزیک اتمی
دبیر فیزیک
شاعر بازنشسته
          

یادداشت‌ها

نمایش همه
        یک) کتاب بیشتر از اینکه ۷ روایت از زندگی امام موسی صدر باشد،‌ روایت هایی از حضور در کنار امام موسی صدر است. 

دو) جذاب ترین روایت‌ها، دو روایت از ملیحه و صدری است. ملیحه از حال و‌هوای دخترک ۷ ساله‌ بعد از رفتن پدر سخن میگوید و لبنانِ بی پناهِ بدونِ امام را از نگاه کودکانه‌اش به تصویر می‌کشد.
صدری سفره دلش را باز میکند و از سنگینی ناپدید شدن پدر حرف میزند. پدری که ناگهان نیست شد و صدری جوان به طرز غیر منصفانه ای در برابر وضعیتی قرار گرفت که برای آن تربیت نشده بود. صدری هنوز نمی‌داند: در همه این سالهایِ بی‌خبری، اگر به زنده بودن پدر امیدوار است، پس چرا مثل مردم‌ عادی زندگی می‌کند؟ چرا نشسته است و کاری نمی‌کند؟ و اگر به زنده بودنش امیدوار نیست، چرا به روزی که پدر برگردد و ملامت‌های کودکانه او را گوش کند فکر می‌کند؟ 

سه) امام موسی صدر هم آدم متفاوتی بود، هم روحانی متفاوتی. در مراسم عروسی‌اش وارد مجلس زنانه می‌شود و با لباس روحانیت کنار عروسش می‌نشیند، آن هم در روزگاری که چنین کاری به سر هیچ دامادی نمی‌زد. 
تعریف او از نقش زن و دختر در خانواده و جامعه با چیزی که در میان مسلمانان آن دوران باب بود تفاوت داشت. البته نگاهش با نگاه غرب هم کاملا متفاوت بود. 

چهار) برای آرامش لبنان، برای آزادی فلسطین، برای بهبود وضع اسف‌بار شیعیان لبنان و برای اعتلای اسلام از همه خود گذشت.
      

31

12

13

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

لیست‌ها

داستان شگفت انگیز کوانتوم: 100 رویداد شگفت انگیز که عصر کوانتوم را شکل دادندسرگذشت شگفت انگیز کوانتومجزء و کل

تاریخ کوانتوم و فیزیک مدرن

7 کتاب

سالهای ابتدایی قرن ۲۰ ، مصادف با تولد نظریه های شگفت انگیز و اعجاب آور در فیزیک بود. این نظریه در ۱۵ سال اول قرن بیستم متولد شد. تا سال ۱۹۲۷ دوران اولیه رشد خود را طی کرد و تا نیمه اول قرن به بلوغ کامل رسید. فیزیک مدرن شامل دو نظریه است : نسبیت و کوانتوم. کتابهای این لیست تعدادی از منابعی است که چگونگی پیدایش، رشد و بلوغ فیزیک مدرن را بررسی میکند. مبنای بررسی برخی از کتابهای این حوزه زندگی فیزیکدانان تاثیرگذار است. برخی ارتباط پدیده های کشف شده و چگونگی ابداع اندیشه ها را مبنای بررسی قرار داده اند و برخی دیگر به ترتیبِ تقدم و تأخر زمانی، کشف پدیده ها و ابداع نظریه را گزارش کرده اند. به عنوان مثال کتاب «سی سالی که فیزیک را تکان داد» و کتاب «زندگی و زمانه فیزیکدانان بزرگ» زندگینامه فیزیکدانان را مبنای بررسی تاریخچه فیزیک مدرن قرار داده اند. کتابهای «سرگذشت شگفت انگیز کوانتوم» و «سرگذشت فیزیک مدرن» ارتباط و اثرگذاری کشفیات متنوع را در ابداع نظریه های فیزیک مدرن مورد بررسی قرار داده اند که به نظر بنده ارزشمندترین نوع تاریخ نگاری علمی است. کتاب «داستان شگفت انگیز کوانتوم» هم تقدم و تأخر زمانی کشف پدیده ها را مبنای گزارش خود قرار داده است. دسته دیگری از منابع دست اول تاریخ کوانتوم، زندگینامه‌های خودنوشت فیزیکدانان است که یک نمونه از این دسته، کتاب «جزء و کل» اثر «ورنر هایزنبرگ» است.

69

بریده‌های کتاب

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.