مصطفی رحیمی
مصطفی رحیمی
پدیدآور1 دنبال کننده
مصطفی رحیمی روشنفکرف حقودان، جامعه شناس، استاد دانشگاه، نویسنده و مترجم ایرانی بود که بیشتر به سبب نامهی سرگشادهی «چرا با جمهوری اسلامی مخالفم؟» مشهور است. رحیمی در دههی چهل شمسی با ترجمههایی از سارتر، دوبوار، کامو، برشت و... در شناساندن مکاتب فلسفی و هنر و ادبیات غرب به فضای روشنفکری در آن زمان کوشید. کتابشناسی: • اتهام • باید زندگی کرد • قصههای آن دنیا • آناهیتا • تیاله • دست بالای دست • هملت مجموعه مقالات: • یاس فلسفی • نگاه • نیمنگاه • دیدگاهها • گامها و آرمانها • آزادی و فرهنگ • عبور از فرهنگ بازرگانی بررسی و تحقیق • قانون اساسی ایران و اصول دمکراسی • اصول حکومت جمهوری • تراژدی قدرت در شاهنامه • حافظ اندیشه • سیاوش بر آتش • دربارهی ژان پل سارتر • مارکس و سایههایش (پس از مرگ وی منتشر شد) • دمی با دشتی • بابک خرمدین ترجمه • آنکه گفت آری، آنکه گفت نه • اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر • هنرمند و زمان او • ننه دلاور و فرزندان او • ادبیات چیست • ارفه سیاه • نقد حکمت عامیانه • رسالت هنر • ادبیات و اندیشه • مجازات اعدام • آنچه من هستم • کشتار عام • حقوق و جامعهشناسی • تعهد اهل قلم • دیالکتیک • پرولتاریا، تکنولوژی، آزادی • بحران مارکسیسم • پروسترویکا و نتایج آن • جنگ خلیج فارس • سخن پاز • چرا شوروی متلاشی شد • هملت