مارش میرا: جاده مرگ - جاده زندگی

مارش میرا: جاده مرگ - جاده زندگی

مارش میرا: جاده مرگ - جاده زندگی

صادق سلیموویچ و 4 نفر دیگر
3.9
15 نفر |
4 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

21

خواهم خواند

10

ناشر
پرنده
شابک
9786008955351
تعداد صفحات
208
تاریخ انتشار
1399/11/5

نسخه‌های دیگر

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        ماجرای بوسنی و جنگ آن بر کسی پوشیده نیست. نامی که با جنگ های خونین دهه 1990 میلادی به رسانه های جهان راه یافت و به  سرعت به خانه های مردم ایران رسید. اما در میان وقایع جنگ بوسنی، سربرنیتسا حرف دیگری است! این کتاب روایتی بر مبنای واقعیت از هفت شهروند سربرنیتساست که به امید نجات بعد از سقوط شهر عازم شهر «توزلا» می شوند. «مرکی»، رهبر گروه است و آن ها را هدایت می کند. «موسی»، تاجری که تا قبل از جنگ در سراسر یوگسلاوی تجارت کرده است. «سیو»، مرد خانواده است و زن و فرزندانش در ابتدای جنگ به خارج از کشور گریختند. «فاره»، جوانی با آرزوهای بزرگ  است. «سالکو»، یک سیگاری حرفه ای است. «حمدیا»، عاشق غذاست و «هری»، جوانی محافظه کار است. با ادامه این داستان، گذشته نمایی ها به مخاطب کمک می کند تا اطلاعات بیشتری از محیط، تاریخ و شرایط کسب کند. زندگی این هفت تن  در طول ۱۰ روز طی مسیر در جاده مرگ، روایتی است که هیچ روایتی هرگز مشابه آن نمی شود.
      

لیست‌های مرتبط به مارش میرا: جاده مرگ - جاده زندگی

پست‌های مرتبط به مارش میرا: جاده مرگ - جاده زندگی

یادداشت‌ها

          بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم 
🏘🏚
فکر کن تو شهرت خوش و خرم داری زندگی می‌کنی. این طوری نیست که مشکل نداشته باشی ولی حداقل امنیت و آرامش داری. اما یه روز کسایی که تا دیروز هموطن و همسایه‌ات بودن به شهرت حمله و بعد محاصره‌اش می‌کنن. اگه از شهر بیرون بری، بی‌برو برگرد می‌کشنت. کسی و غذایی و سلاحی هم نمی‌تونه داخل شهر بشه و این وضعیت نه یه روز و یه ماه که چند سال طول می‌کشه. تازه توی شهر هم امنیت نداری. همین‌طوری که داری راه میری ممکنه یه تیرانداز تو رو هدف بگیره و بکشه، یا یه بمبی بیاد تو یه جای شلوغ و صدها نفر رو درجا بکشه، و تو مجبوری از خونه بری بیرون تا از بازار سیاه یه چیزی برای خوردن تهیه کنی... 
💣💣
این صحنه‌ها برای ما غریب نیستن که حصر آبادان و سقوط خرمشهر رو داشتیم، کومله و منافقین رو تو غرب دیدیم، ماجراهای صبرا و شتیلا و جنوب لبنان رو شنیدیم، چند سال همینا رو درباره جایی به وسعت یه کشور، یمن شنیدیم. غریب نیستن اما تکراری هم نیستن. یه بار هم این اتفاق‌ها تو یه کشور کوچیک و سرسبز غربی و برای گروهی از اروپایی افتاد: بوشنیاک‌ها یا اهالی بوسنی. فرانسه، بریتانیا و آلمان صراحتا با هر کمکی به بوسنی مسلمان مخالفت کردن چون معتقد بودند اونها به اروپا تعلق ندارن و نباید یه کشور مستقل مسلمان در این قاره باشه. 
⛔⛔
از ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵، شهرهای زیادی شاهد حملات و کشتار بودن. اما بعضی از این شهرها منطقه ممنوع اعلام شدن و کسی حق نداشت‌ حمله کنه. یکیشون سربرنیتسا بود که سه سال و ده ماه تو محاصره شدید دووم آورد و در نهایت صربها به بهانه انتقام به شهر حمله کردن. مردم همه از شهر متواری شدن به امید رسیدن به آزادی. باید مسیری ۱۱۰ کیلومتری رو از جنگل و رود و کوه می‌رفتن تا به توزلا برسن؛ بدون آذوقه، بدون امکانات، بدون امنیت و بدون سلاح. از ۱۵ هزار نفر آواره‌ی در جستجوی آزادی، بیش از ۸ هزار نفر هیچ‌وقت به انتهای مسیر نرسیدن. 
این کتاب روایت این افراد بی‌پناهه که از این گروه به اون گروه دست به دست و جلوی چشم کلاه‌آبی‌های هلندی سلاخی شدند. کتاب در اصل یه فیلمنامه بوده، برای همین شاید عناصر داستانی رو چندان به درستی رعایت نکرده. ترجمه متوسطی هم داره. اما برای خوندن و فهمیدن کافیه. 
        

12

          بسم اللّه الرحمن الرحیم

قلبم درد گرفت 
با اینکه بارها و بارها از بوسنی خوانده بودم، اما این روایت از گروهی که سعی می‌کردند تو جاده مرگ خودشون رو به آزادی برسونن طور دیگه‌ای آدم رو تحت تأثیر قرار می‌ده.

شخصیت رهبر گروه رو دوست داشتم، و اما این کتاب نشون داد تمام افراد جنگ زده اندازه هم مقاوم و شجاع نیستن، و اینکه جنگ فقط صحنه‌های فداکاری و ایثار و ایستادگی نداره بلکه تسلیم، بی‌اعتمادی و خشم هم وجه‌ دیگه‌ای از جنگ هستن.
بعد از تموم شدن کتاب با خودم گفتم کاش طور دیگه‌ای تموم می‌شد ولی یکم بعد به این فکر کردم که چه فرقی می‌کنه کتاب چطور تموم بشه، واقعیت مگه غیر از چیزیه که تاریخ روایت می‌کنه؟ اینکه کتاب چطور تموم بشه تغییری  تو جنایت رخ داده ایجاد می‌کنه؟

(نگران نباشید چیزی اسپویل نشد)

قبل از خوندن کتاب پیشنهاد می‌شه کمی درباره سربرنیتسا، جنگ بوسنی و مارش میرا مطالعه کنید.
پ.ن: من نسخه صوتی این کتاب رو از طاقچه گوش کردم و خیلی راضی بودم.
        

8