لوازم نویسندگی

لوازم نویسندگی

لوازم نویسندگی

4.2
17 نفر |
8 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

12

خوانده‌ام

38

خواهم خواند

54

شابک
9786001740923
تعداد صفحات
328
تاریخ انتشار
1399/8/18

نسخه‌های دیگر

توضیحات

        
هدف کلی ما از نگارش این کتاب، آشنا شدن دوستداران نویسندگی و نویسندگان جوان و نوطلب است با یک مجموعه اصول و قواعد مقدمانی در داستان نویسی، شناخت عناصر اساسی داستان، و در اختیار داشتن روش ها و نمونه هایی برای محک زدن آثار خود و دیگران. بنابراین، این اثر، در اساس، مشتاقان هنر داستان نویسی و راهیان تازه کار این شیوه ی بیان و انواع گوناگون این شیوه-همچون نمایشنامه، فیلم نامه، حکایت، داستان بلند و قصه...-را، احتمالا به کار می آید نه استادان نامدار و صاحب سبک داستان نویسی را.
از متن کتاب 

      

لیست‌های مرتبط به لوازم نویسندگی

پست‌های مرتبط به لوازم نویسندگی

یادداشت‌ها

          نادر ابراهیمی نویسنده نام‌آشنای ایرانیه که مدت‌ها در زمینه تدریس ادبیات داستانی فعالیت داشته و "لوازم نویسندگی" به گفته خودش نخستین جزوه از مجموعه "ساختار و مبانی ادبیات داستانی" هست که قرار بوده در هفده جلد اصلی و چند جلد حاشیه‌ای منتشر بشه.
و اما نظر من در مورد این کتاب:
به جز دو جلد "لوازم نویسندگی" و "براعت استهلال" که من چندسال پیش از این نشر تهیه کردم، نمی‌دونم چند جلد دیگه از این مجموعه تا به‌حال منتشر شده یا منتشر خواهد شد.
این ‌کتاب با ‌کتاب‌های دیگری که در زمینه آموزش نویسندگی تا به‌حال دیدم متفاوته؛ بیشتر از جهت موضوعاتی که بهشون پرداخته شده و از جهت دیگه به‌خاطر صراحت کلام نویسنده در بیان نظرات و اعتقاداتش در مورد اصولی که از یک فرد یک "نویسنده" میسازه که البته گاهاً باعث شده باهاش مخالف باشم و درعین حال از ادامه مطالعه این کتاب دست برندارم چرا که -برای من به‌شخصه- کتاب آموزنده‌ای بود و تا حدود زیادی روی تفکرات من در این زمینه تاثیرگذاشت.
این کتاب چیزی بیشتر از "یک گوشه دنج برای نوشتن انتخاب کنید" هست؛ کتابی که به‌جهت گستردگی مطالبش -در عین‌ روان‌بودن- یکسره‌ مطالعه‌ کردنش رو -با تفکر- دشوار می‌کنه.
با وجود اختلاف‌نظرهایی که خیلی کم پیش میومدن -ولی وجود داشتن- من این کتاب رو دوست داشتم و خوندنش رو به بقیه افرادی که غم‌ِ خوب‌نوشتن و نویسنده‌‌بودن دارن پیشنهاد می‌کنم.
        

4

          نادر ابراهیمی در این کتاب به ویژگی‌های درونی و شرایط محیطی که از دیدگاه خودش برای تبدیل شدن فرد به نویسنده متعهد و تاثیرگذار لازم است، اشاره کرده است.

انگیزه، هدف، اراده، احساس و عاطفه، جهان‌بینی و اعتقاد، شرایط محیطی مناسب، تسلط بر زبان، سیاسی‌اندیش بودن، صبوری، عشق، مطالعه عمومی، جماعت‌گرایی و خلوت‌گزینی و طبیعت‌گرایی عواملی هستند که از نظر ابراهیمی برای نویسندگی ضروری هستند.

نویسنده هریک از این عوامل را در فصلی مستقل توصیف و بررسی کرده و برای اثبات ضرورت آنها از رویکردها، رفتارها یا گفته‌های نویسندگان بزرگ ایرانی و خارجی مثال آورده است.

تاکید ابراهیمی بر اکتسابی بودن مهارت نویسندگی و رعایت اصول اخلاقی و پیگیری اهداف انسانی در نویسندگی در این کتاب شایان توجه است.

این کتاب را شاید نتوان جزو کتاب‌های آموزش نویسندگی محسوب کرد ولی به دلیل روشن کردن برخی زوایای پنهان دنیای نویسندگی، خواندن آن احتمالاً برای علاقه‌مندان به نویسندگی سودمند خواهد بود.
        

5