معرفی کتاب آدلف اثر بنژامن کنستان مترجم مینو مشیری

آدلف

آدلف

بنژامن کنستان و 1 نفر دیگر
3.8
55 نفر |
14 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

88

خواهم خواند

34

شابک
9789643806163
تعداد صفحات
136
تاریخ انتشار
1399/7/5

توضیحات

        آدولف جوانی ممتاز و پاک است که دنیای احمقانه ای که اطرافش است او را کلافه کرده است. بعد از تعدادی موفقیت بی معنی ، وی در آخر با النور ، یک زن مسن زیبا و پرشور روبرو می شود. آدولف مسحور او می شود و به تدریج مقاومت النور را نیز در برابر ابراز عشق خود در هم می شکند. اما هنگامی که آنها یک رابطه ی شدید و سرشار از شکنجه را شروع می کنند ...
بنژامن کنستان این نویسنده ی سوئیسی بیشتر بخاطر نظریات سیاسی اش شناخته می شود و در واقع او یک نظریه پرداز لیبرال بود. رمان آدولف تا حدی از روابط طوفانی خود کنستان با مادام دواستال الهام گرفته شده است به همین خاطر این رمان در نخستین سال های انتشارش بخاطر اهمیت زندگی نامه ای اش بسیار مورد توجه قرار گرفت. اما پس از گذشتن چندین سال مخاطبان توانستند به ارزش ادبی خود اثر نیز توجه کنند.. آدولف یک تصویر روانشناسانه ی نافذ از عشق است که در اعماق احساسات ، انگیزه ها و ناسازگاری های شخصیت انسانی فرو می رود. آدولف داستانی تلخ و تراژیک از یک عشق است. کنستان در این رمان به خوبی توانسته است عشق و روابط احساسی را تحلیل کند و تصویری حقیقی از آن را ارائه بدهد.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به آدلف

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به آدلف

یادداشت‌ها

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          پیش درآمدی بر متن: پس از سه سال این کتاب را بازخوانی کرده و افسوس میخورم که چرا آنرا با دقت بیشتری نخوانده بودم! و مایه خرسندی ام شده است که دوباره آنرا با درک و دریافت بهتری مطالعه کردم.

.
.
.
آدلف
نوشته بنژامن کنستان
با ترجمه مینو مشیری

.
.
.
تکه از متن کتاب:
.

"بدا به حال مردی که در آغاز ماجرای عاشقانه اش باور نداشته باشد که این پیوند، پیوندی ابدی خواهد بود."
.
آدولف را بسیاری، پیشگام رمان های روانشناسی نو میداند و به نظر منتقدان تلخ ترین رمان عاشقانه است.
.
در این کتاب ما با داستانی از عشق مواجه نیستیم که از آن عبرت بگیریم و یا شاهد این باشیم که دو دلداده خود را فدای یکدیگر میکنند.
بلکه ما شاهد درد و رنج قلب هایی سودایی و هوس زده و قلب هایی فریب خورده خواهیم بود.
آری.
آدلف شاهکار روانشناسی عشق است که تراژدی عدم امکان برقراری ارتباط را در عشق نمایان میکند.

به جرأت میتوان گفت داستان منسجم و سترگی که به این زیبایی یک رابطه را زیر ذره بین خود میگیرد، لیاقت آن را دارد که بارها و بارها خوانده شود.
.
.
"مسئله مهم در زندگی رنجی است که به دیگران تحمیل میکنیم و هیچ متافیزیکی قادر به توجیه مردی نیست که قلب دوستدارش را تکه تکه کرده است."
.
.
در پناه خرد
.
.
پی نوشت: عاشقانه های قوی بخوانیم! نه آن آبکی های وانیلی و رویایی :)))
        

1

روشنا

روشنا

1404/2/31

        شاهکار ادبیات کلاسیک و بنژامن کنستان

آدلف داستانی درمورد عشق ممنوعه است. کنستان در این کتاب که در سال ۱۸۱۶ منتشر شد، روانشناسی عشق رو به صورت موردی یعنی عشق بین آدلف و النور مورد کاوش و بررسی قرار میده و برای همین از جمله اولین رمان‌های روان‌شناختی محسوب میشه. 
آدلف جوانی بیست و چند ساله، بااستعداد و گریزان از جامعه عاشق النور، زنی ده سال از خودش بزرگ‌تر که معشوق و فرزند داره، میشه. اتفاقات یکی بعد از دیگری رخ میدن و ما شاهد افول و درد و رنج حاصل از عشق خواهیم بود.

بعد از خوندن کتاب خیلی تحت تاثیر قرار گرفتم. مخصوصاً مقدمه کتاب، فوق‌العاده است و حتماً حتماً بعد از خوندن داستان اون رو بخونید.
باعث شد از خودم بپرسم اصلاً عشق چیه؟ و آیا ما اجازه داریم در حالی که مطمئن نیستیم شوری که در سر داریم همون عشقه، فرد دیگه‌ای رو عاشق کنیم؟
البته در مورد آدلف این ممنوعه بودن عشق و واکنش جامعه بود که باعث شد دیگه نتونه تحمل کنه و احساساتش رنگ ببازن، اما فکر می‌کنم تو خیلی از روابط سالم هم ممکنه چنین اتفاقی بیفته. شما کسی رو به خودتون وابسته و عاشق می‌کنید، اما بعد خسته میشید. حالا با یک پیوند اجباری که حس می‌کنید آزادیتون رو ازتون گرفته میمونید. میخواید بندها رو به زور باز کنید، اما در خودتون توانی نمی‌بینید. اگر هم روزی این کار رو بکنید، انقدر ویرانه پشت سرتون می‌سازید که دیگه اون آزادی به دردتون نمی‌خوره.

اولین کتابِ پساال‌کلاسیکو 🐢
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

27

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          یک کامنت که منو قانع کرد کتاب رو بخونم:

تو نمایش‌نامه‌ی اسم، نوشته‌ی ماتیو دولاپورت، جایی ونسان میگه ادبیات فرانسه دو تا شخصیت قدر داره که یکیش آدلف، راوی و قهرمان کتاب بنژامن کنستانه. پیش از اینکه کتاب رو بخونم فکرش رو هم نمی‌کردم با یه رمانتیک تلخ و ساده رو به رو باشم. داستان مربوط میشه به رابطه‌ی بسیار عجیب و بسیار ملموس پسری از خانواده‌ای بزرگ با زنی که از خودش بزرگ‌تره و دست سرنوشت کارش رو به جایی رسونده که در جامعه‌ی قرن نوزدهمی اون دوران عزت و احترامی نداشته باشه. رابطه‌ای که جایی ادلف درباره‌ی طرفین درگیرش میگه " دو موجود سیه روزی که در دنیا ففط یکدیگر را داشتند و می‌توانستند عدالت را رعایت کنند، یکدیگر را درک کنند و تسلا دهند، چون دو دشمن خونی سرسختانه می‌خواستند همدیگر را تکه تکه کنند". رمانتیک مورد علاقه‌ام نیست و برام جذابیتی نداره. اما این کتاب رو دوست داشتم. عشق این کتاب هر چیزی داشت جز لطافت بی‌فایده و بار سانتی‌مانتالیسم اشک درآر. خبری از ابراز علاقه‌های چند صفحه‌ای، جملات پر طمطراق، در نگاه محو شدن‌ها و تپش قلب‌ها و گریه‌های شبانه نبود. و غریب اینکه آدلف رو بیشتر فهمیدم تا النور. آدلف رو بیشتر دوست داشتم تا النور. به آدلف بیشتر نزدیک بودم تا النور. آدلفی که ستم‌گره، ستم‌دیده است، یوغی به دست و پاش بسته است و خودش یوغیه به دست و پای دیگری. هم زندانیه و هم زندانبان. "دوست داشتن زمانی که دیگر دوستتان ندارند بدبختی بزرگی است. اما از آن بدتر این است که زمانی که شما دیگر احساس عشق نمی‌کنید با عشقی شورانگیز دوستتان داشته باشند " جان کلام کتاب برای من چکیده‌ی این جمله بود: بدا به حال مردی که در کنار معشوقه‌اش بداند و پیش‌بینی کند که هیچ بعید نیست روزی از او دل بکند" فکر کنم باید گفت بدا به حال انسانی که در کنار معشوقه‌اش بداند و پیش‌بینی کند که هیچ بعید نیست روزی از او دل بکند. عشق ترسناکه. ‌شاید بهتر باشه هیچ وقت پیش نیاد. به شدت می‌تونه آسیب‌زا باشه ولی انگار همه آغوش بازی دارن نسبت به این مهمان نامهربان.


<a href="https://taaghche.com/book/5153/%D8%A2%D8%AF%D9%8F%D9%84%D9%81" target="_blank"> a soul - https://taaghche.com/book/5153 </a>

https://taaghche.com/audiobook/87553/
        

0