یادداشت آریانا سلطانی
1403/10/11
3.3
پیش درآمدی بر متن: پس از سه سال این کتاب را بازخوانی کرده و افسوس میخورم که چرا آنرا با دقت بیشتری نخوانده بودم! و مایه خرسندی ام شده است که دوباره آنرا با درک و دریافت بهتری مطالعه کردم. . . . آدلف نوشته بنژامن کنستان با ترجمه مینو مشیری . . . تکه از متن کتاب: . "بدا به حال مردی که در آغاز ماجرای عاشقانه اش باور نداشته باشد که این پیوند، پیوندی ابدی خواهد بود." . آدولف را بسیاری، پیشگام رمان های روانشناسی نو میداند و به نظر منتقدان تلخ ترین رمان عاشقانه است. . در این کتاب ما با داستانی از عشق مواجه نیستیم که از آن عبرت بگیریم و یا شاهد این باشیم که دو دلداده خود را فدای یکدیگر میکنند. بلکه ما شاهد درد و رنج قلب هایی سودایی و هوس زده و قلب هایی فریب خورده خواهیم بود. آری. آدلف شاهکار روانشناسی عشق است که تراژدی عدم امکان برقراری ارتباط را در عشق نمایان میکند. به جرأت میتوان گفت داستان منسجم و سترگی که به این زیبایی یک رابطه را زیر ذره بین خود میگیرد، لیاقت آن را دارد که بارها و بارها خوانده شود. . . "مسئله مهم در زندگی رنجی است که به دیگران تحمیل میکنیم و هیچ متافیزیکی قادر به توجیه مردی نیست که قلب دوستدارش را تکه تکه کرده است." . . در پناه خرد . . پی نوشت: عاشقانه های قوی بخوانیم! نه آن آبکی های وانیلی و رویایی :)))