معرفی کتاب کوارتت نهایی (‌فراخوان رنگ ها‌) اثر آرمینا سالمی

کوارتت نهایی (‌فراخوان رنگ ها‌)

کوارتت نهایی (‌فراخوان رنگ ها‌)

آرمینا سالمی و 1 نفر دیگر
4.2
27 نفر |
8 یادداشت
جلد 1

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

35

خواهم خواند

32

ناشر
باژ
شابک
9786222192556
تعداد صفحات
316
تاریخ انتشار
1399/5/7

توضیحات

        دور از چشم ما، زیر پوست جهانی که می شناسیم، نورها و رنگ ها با هم در نبردند. در لوای دو سازمان مخفی مدافعان بین المللی صلح و حامیان ملل پیشرفته، قوی ترین و مستعدترین انسان ها سال هاست که برای بقای آرمان های خود می جنگند اما دست تقدیر شیطان و ببر و پرنده ی کوچک را کنار هم قرار می دهد و این چنین تعادل ترازوی قدرت را به هم می زند: شیطان برخاسته از خاکستر خیانتی کهنه در اندیشه ی جهنم است؛ ببر زخم خورده در تابوت عشقی از دست رفته خفته و پرنده ی کوچک رؤیای سرودن نغمه ای نو در سر می پرورد. اینک زمانی فرا رسیده که نورها به سایه ی خویش بدل می شوند؛ زمانی که در گرگ و میش دروغ و توطئه، خیر به لباس شر درمی آید و شر نقاب خیر می پوشد... آیا تاریکی آواز پرنده ی کوچک را خواهد بلعید؟ هنگام فراخواندن رنگ ها ، کدام نور از این نبرد پیروز بیرون خواهد آمد؟
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به کوارتت نهایی (‌فراخوان رنگ ها‌)

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به کوارتت نهایی (‌فراخوان رنگ ها‌)

نمایش همه
♡dely

♡dely

1403/6/10

دختری نشسته روی درخت خرمالوپیراهنی بر آبفیل در تاریکی

بهترین کتاب های ایرانی

42 کتاب

به نظرم هر کتابخونی ایرانی حداقل باید یک دونه کتاب ایرانی هم خونده باشه برخلاف تصور خیلی‌هامون که فکر می‌کنیم کتاب‌های ایرانی چرتن اگر واقعاً خوب بگردیم و کتاب‌های خوبو پیدا کنیم شاید حتی عاشق کتاب‌های ایرانی بشیم من می‌خوام چند تا اگر می‌خوای کتاب ایرانی خوندنو شروع کنید کتاب‌های خوبی بخونید و علاقمند بشید بهشون. و این و داخل این لیست هم کتاب‌های ایرانی فانتزی که قشنگن خیلی و هم عاشقانه و ادبی رو براتون معرفی می‌کنم و امیدوارم از خوندنم تک تکشون لذت ببرید و مطمئن باشید که ارزش خوندن رو دارند مثل دیگر کتاب‌های خارجی و.. البته که بسیاری از کتاب‌های ایرانی هستند که خیلی زیبا و واقعاً ارزش خرید و خوندن رو ۱۰۰ درصد دارند حتی بیشتر از کتاب‌های خارجی و ما باید بخواهیم و بریم دنبالشون تا بتونیم اون خوباشونو پیدا کنیم هرچند که خوباشون تعدادشون انقدر زیاده که واقعاً چند مدت طول می‌کشه که من بخوام همه رو وارد اینجا کنم و باز نمیشه گفت همشون هست و کامله چون خیلی هستند کتاب‌های ایرانی که واقعاً ارزشمندند و من تا جایی که می‌تونم تو این لیست میزارم و روز به روز اگر با کتاب ایرانی جدید و خوبی آشنا شدم حتماً به این لیست اضافه می‌کنم ((:

87

یادداشت‌ها

مبینا

مبینا

1403/11/22

          وای خدایا می‌خوام گریه کنم الان. موخره‌ رو حتما بخونید.
وای مغزم کار نمی‌کنه بعدا یه چیز درست درمون می‌نویسم.

بعدا:
نقطه قوت کار شخصیت‌پردازیش بود. پر از شخصیت‌های متفاوت از هم که دنیاها از هم فاصله دارن ولی تو یه جزیره کنار هم جمع می‌شن و باهم دوست می‌شن، شاید هم دوست نشن و تبدیل شن به دشمن‌شیپی که عای خدا می‌شه کشتشون انقدر خوبن.
و بله بعضی از شخصیتا زیادی پرفکتن. این یکم شاید بره روی مخ و امیدوارم یه اشتباهی بکنن. شایدم کردن ما خبر نداریم. انی‌وی!
روابط بین شخصیتا خیلی خیلی دوست‌داشتنین برام. من کلا از نحوه‌ی شناخت پیدا کردن آدما از هم لذت می‌برم و طوری که نیک و لیبرا همو آروم آروم شناختن و جری و لیبرا یهویی همو شناختن و کلا! همش>>
اسامی زیادی دوست‌داشتنی بودن برام اینکه نویسنده رو اسامی کار کرده بود و دنبال معنیشون گشته بود و خلاصه که حسابی پسندیدم. ایده‌ی زندگی مجدد هم خیلی دوست داشتم. کلی دربارش خیال پردازی کردم که خودم و تک تک آدمای دورم چه شکلی می‌شدن و می‌خواستن باشن.
طوری که اتفاقات کنار هم چیده شده بودن، آروم آروم بهشون نزدیک می‌شدیم، گاهی اوقات هشدار می‌گرفتیم که آره قراره اتفاق بیفتن جالب بود. ولی یکم باعث گنگی می‌شد. کلا یکم گنگ بود بعضی قسمتا و مشخصا تا وقتی تا آخر مجموعه رو نخونی برات گنگیشون باز نمی‌شن. ¬_¬
از فلش‌بک هایی که نیک می‌زد یکم ناراضی بودم. یه بخشایی رو گنگ تعریف می‌کرد یعنی نمی‌فهمیدم الان برگشتیم به حال یا هنوز تو گذشته‌ایم. ولی به نظرم بهترین روش برای شناختنشه. برای دوست داشتنشه. 
من کتابو دوست داشتم و امیدوارم شماهم دوستش داشته باشید.
Have fun
        

0

محدثه ز

محدثه ز

1404/4/11

          "می‌دانست بعد از این تجربه زندگی‌اش تغییر خواهد کرد، ولی هرگز به ذهنش خطور نمی‌کرد که این تجربه چه اندازه می‌تواند بزرگ باشد.
انسان‌هایی که هرگز افسانه‌ای شکل نمی‌دهند از درک نخستین لحظات شکل گرفتن یک افسانه عاجزند."

خب نمی‌دونم ریویو رو دقیقا چطوری شروع کنم، چون هرچی بگم اسپویله و از طرفی توضیح پشت جلد کتاب هم خیلی راه‌گشا نیست، در واقع وقتی تا نیمه کتاب رو خونده باشید متوجه استعاره‌های ظریفش می‌شید، پس فکر می‌کنم مستقیم باید بریم سراغ نظراتم!

من مسئول همخوانی کتاب کوارتت بودم، یک گروه حدود ۱۱۵ نفری رو باید مدیریت می‌کردم و روز اول انقدر از خوندن کتاب گیج شدم که خودم نتونستم به سهمیه تعیین شده برسم!
چرا اینو گفتم؟ چون شمایی که این ریویو رو می‌خونی حواست باشه حدود ۵۰ صفحه اول رو باید با دقت بخونی، یک عالمه شخصیت‌های مختلف بهت معرفی می‌شن که همگی تو داستان نقش دارند، پس لطفا سر صبر و باحوصله بخون و حتی اگه فکر می‌کنی لازمه یک کاغذ و قلم بذار کنار دستت!
اما این گنگی فقط اولشه، کم‌کم با ساختار کتاب آشنا می‌شی و روی غلتک میفتی و با شخصیت‌ها رفیق می‌شی و از رنگ‌ها و هاله‌های کتاب لذت می‌بری و شاید مثل من تا صبح بیدار نگهتون داشت!
‌
‌
این کتاب در دسته علمی‌تخیلی‌هاست اما سافته. فضاسازی و شخصیت‌پردازی کتاب بسی خوب و زنده‌س هرچند من گاها احساس می‌کردم به توصیفات بیشتری در کلیات فضا نیاز دارم. (مثل ساختار جزیره و قلب و ارتباط‌شون) شاید احساس کنید با ایده کتاب آشنایید، اما ساختار کتاب، شخصیت‌ها و تفکرات‌شون خیلی خاص و دوست‌داشتنیه. از طرفی فراخوان‌رنگ‌ها جلد اول یک مجموعه‌س و خیلی از نویسنده‌های معروف هم حتی جلد اول مجموعه‌هاشون رو برپایه یک داستان قدیمی می‌ذارن (با اقتباس از اون داستان مخاطب رو با شخصیت‌ها آشنا می‌کنند و دنیاشون رو بهمون نشون میدن)، پس ایده کتاب تکراری نیست ولی شباهت‌هایی میشه بینش با سایر کتاب‌ها پیدا کرد و از طرفی طوری تموم میشه که واقعا نمیشه هیچ پیش‌بینی برای اتفاقات داشت.

کتاب پر از رفرنس‌های تاریخی، سینمایی و کتابیه که محسوس و نامحسوس در بخش‌های مختلف کتاب گنجونده شده و از همه قشنگ‌تر و خلاقانه‌تر هم فهرست کتاب که متشکل از اسامی کتاب‌ها و فیلم‌های معروفه. کتاب کلمات جدید و کمتر دیده شده‌ای داره که برای من خیلی جالب بودند. (و بسیار منو یاد بهنام حاجی‌زاده و ترجمه‌هاش می‌انداخت، چون ایشون هم از کلمات خاصی استفاده می‌کنند. :دی )

دوست دارم یک نقل‌قول از صفحه ۱۸۲ کتاب براتون بیارم:
"واقعیت این است که برخلاف تصور شنوندگان هر روایت، قهرمان آن روایت مرکز کائنات یا حتی جهان خودش نیست. در وانفسای اتفاقاتی که در زندگی او رخ می‌دهد، جهان و انسان‌های دیگر نیز به‌میزان درخور توجهی حائز اهمیت‌اند."
داستان از زاویه دید دانای‌کل روایت میشه و این‌که راوی خودش هم گاها نظراتش رو میگه برام خیلی جالب بود. (تنوع‌طوری و سبک متفاوت)
اما بخشی که از کتاب نقل کردم مناسب‌ترین توضیح برای شخصیت‌پردازی کتابه. هیچ شخصیتی حتی فرعی اضافه نیست و ما حضورش رو، هاله‌هاش رو و احساساتش رو می‌بینیم. و این زوایا دید متفاوته که به داستان معنا می‌بخشه. نکته خوب دیگه‌ای که تو شخصیت پردازی میشه بهش اشاره کرد اینه‌که هر فرد لحن و شیوه صحبت متفاوت خودش رو داره، و این تفاوت‌ها به‌نحوی امضای اون شخصیته و از بقیه متمایزش می‌کنه.

و اما عشق!
این کتاب پر از عشقه اما رمنس نداره!
خیلی خوب به روابط بین افراد پرداخته شده و روابط بین افراد واقعا زیباست و مفهومی که از عشق صفحه پایانی کتابه، خود خودشه! یه ترازوی در حال تعادل...

سیر داستانی کتاب منطقیه هر چند یک‌جاهایی تند میشه، پایان کتاب هم خیلی کامل و دل‌نشینه، همه شخصیت‌ها دقیقا سرجاشون قرار می‌گیرند و من (ما) به‌عنوان خواننده تک‌تک‌شون رو شناختم و حالا باید بریم جلد دوم تا ببینیم چند مرده حلاجن و چه اتفاقاتی پیش روشونه! و واقعا درک نمی‌کنم چطوری قراره تموم شه. با این شخصیت‌هایی که تو جلد اول خوندیم حداقل باید سه چهار جلد داشته باشه.

× این کتاب اثر اول نویسنده‌س و به‌عنوان یک اثر اول خیلی تر و تمیزه و به نظر من ایرادی نداره به‌جز مواردی که در واقع سلیقه متفاوت من به‌عنوان یک خواننده‌س. مثلا من توقعم از یک کتاب ایرانی یک فضای ایرانیه! ب_ب
( اینم یه بخش کوچیک از سنگایی‌که قبل از نوشتن ریویو با نویسنده وا کندم :)) )

×خانم سالمی اسپین‌آف فصل صفر هم بنویس لطفا.

بعدا نوشت:
یک نقل قول از ریویو سورن براتون میارم چون خیلی باهاش موافقم:
"به امید سلطنت نیک به جزیره!"
        

0