دن هیث و 3 نفر دیگر
4.3

1399/3/10

شما در هر موقعیتی که باشید حرف ها و ایده هایی دارید که می خواهید به اثر گذارترین شیوه، آنها را طرح کنید؛ عرضه ی محصولی جدید به بازار، تغییر استراتژی سازمان و یا حتی فرهنگی که دوست دارید به تدریج به فرزند خود منتقل کنید | همان گونه که بارها دریافته اید تغییر تغییر شیوه ی اندیشیدن و عمل کردن دیگران بسیار دشوار است | در این کتاب شما با شش کلید طلایی برای عالی و مستدام کردن ایده هایتان آشنا می شوید | شما می آموزید چه تدبیری بیاندیشید تا ایده هایتان فهمیده شوند، به یاد آورده شوند و اثری بادوام داشته باشند تا در نهایت نظر و رفتار مخاطب خود را تغییر دهید.

لیست‌های مرتبط به ایده عالی مستدام: چگونه ایده های ماندگار بسازیم؟

دستورالعمل های فیل آبی برای ایده یابی: دستورالعملهای ایده یابی و پرورش آندستورالعمل «رنه ماگریت» به فیل آبی برای ایده یابی: دستورالعمل های ایده یابی و پرورش آنقصه ها از کجا می آیند: فیلمنامه نویسی و زندگی

بستهٔ مطالعاتی من برای «ایده‌یابی»

10 کتاب

▪️ اول: یکی از سوال‌های پرتکرار علاقه‌مندان به هنر این است که «ایده‌ها از کجا می‌آیند؟» بسیاری از اوقات با دوستانم به گفت‌وگو دربارهٔ این موضوع می‌نشینیم که چه‌طور می‌شود یک ایدهٔ داستانی نو پیدا کرد یا به موضوعات قدیمی و آشنا، از زاویهٔ متفاوتی نگریست. پاسخ این سوال به‌طور ویژه برای آن دسته از هنرجویان و نویسندگان تازه‌کار مهم است که می‌خواهند از کلیشه‌ها و موقعیت‌های نخ‌نماشده دوری کنند و به قول فرخی سیستانی سخن نو آورند «که نو را حلاوتی‌ست دگر». ▪️ دوم: فکر می‌کنم شما هم با من موافق باشید که یافتن ایده‌های ناب فرمول خاصی ندارد. نمی‌شود با چند قانون و تمرین ساده و سرراست به ایده‌های ناب و جذاب رسید و موفقیت ایده‌های جدید را تضمین کرد. نویسنده یا شاعر جوان برای آنکه بتواند داستان یا شعری بدیع و جذاب و به دور از کلیشه‌ها بسازد، باید پیوسته به تمرین و تلاش و نوشتن و خواندن ادامه دهد و کارش را با ایده‌های معمولی و حتی بد شروع کند. این باور که هنرمندان خلاق در آنِ واحد مورد هجوم ایده‌های ناب قرار می‌گیرند و چشمه‌های الهام آن‌ها پیوسته در حال جوشیدن است، باور غلطی‌ست. به قول پیکاسو: «الهام» مسلماً وجود دارد؛ اما برای آمدن باید ببیند که شما دارید کار می‌کنید! ▪️ سوم: با این توضیحات، اگر بخواهیم کتابی دربارهٔ ایده‌های هنری بخوانیم، نباید از آن توقع مجموعه‌ای از فرمول‌های راحت‌الحلقوم عملی را داشته باشیم. فهرست پیشنهادی ذیل، شامل چند کتاب با موضوع ایده‌یابی در داستان، نمایشنامه، فیلمنامه، گرافیک و... می‌شود که شخصاً قصد دارم آن‌ها را بخوانم و به نظرم می‌توانند ما را با فرآیند یافتن یک موقعیت داستانی جدید یا چگونگی خلق یک پوستر یا طراحی یک کارتون آشناتر کنند. این کتاب‌ها برخی روش‌های درهم‌آمیختن ایده‌های قدیمی یا نگاه متفاوت به موضوعات شناخته‌شده را توضیح می‌دهند و می‌گویند چگونه می‌شود با اقتباس و برداشت درست از آثار دیگر، یک اثر مستقل و رونوشت‌نشده آفرید. برخی هم با واکاوی ماهیت آثار هنری، ویژگی‌های آن‌ها را بیان و ما را در مهندسی معکوس آن‌ها یاری می‌کنند. نویسندگانِ تعدادی از کتاب‌های این فهرست هم اتودها و ایده‌های خود را جمع‌آوری و به مخاطبان عرضه کرده‌اند تا با نمونه‌های مختلفی از ایده‌های نو و روش خلق آن‌ها مواجه شویم. ▪️ چهارم: فراموش نکنید که این فهرست دربارهٔ «ایده‌یابی در هنر» و به‌خصوص هنرهای روایی‌ست. کتاب‌های زیادی منتشر شده‌اند که به ایده‌یابی در زمینهٔ کسب‌وکار، بازاریابی و مسائل مدیریتی اختصاص دارند و به همین دلیل آن‌ها را در این فهرست نیاوردم. شما هم اگر کتابی سراغ دارید که به یافتن ایده‌های هنری جدید و تقویت مهارت ایده‌پردازی کمک می‌کند، خوشحال می‌شوم که نامش را با ما درمیان بگذارید.

پست‌های مرتبط به ایده عالی مستدام: چگونه ایده های ماندگار بسازیم؟

Persiman

1401/10/12

📚 نکات مهم کتاب «ایده عالی مستدام» | نام دیگر کتاب «چطور برخی ایده ها ماندگار می شوند ؟»

💎 نکات مهم و کاربردی این کتاب راهگشای بسیاری از ایده پردازان، کسب و کارها و فعالان حوزه کار در جهت ایجاد بهترین ایده یا اصلاح ایده های فعلی آنهاست. در این کتاب بر پایه شش محور مهم و دقت به هر کدام از آنها می توانید بهترین ایده های اجرایی را خلق کنید که عبارتند از ...

🔰 شش ویژگی ایده های ماندگار
💢 منفعت شخصی مخاطب
💢 هویت مخاطب
۶. داستانی بودن ایده
💡 نکات
🔘 طبق بررسی های انجام شده تمامی داستان های موفق ایده های ماندگار بر سه نوع استوار بودند:
💢 داستان هایی که ساختار اصلی آنها مبتنی بر حل یک تنش یا چالش
💢 داستان هایی که ساختار اصلی آنها مبتنی بر رابطه دو یا چند چیز هستند

*نکات مهم دیگری در سایر بخش ها نیز وجود دارد که فعلا به بیان همین مقدار بسنده می کنم. آنچه حائز اهمیت است بکار بستن این شش ویژگی در ایده های در حال شکل گیری یا اصلاحی ماست. برای تمرین پیشنهاد می شود این شش ویژگی را در ایده های موفق داخلی و خارجی صحت سنجی کنید. تقریباً طبق بیان خود کتاب هیچ ایده ای و هیچ‌ کسب و کار موفقی تمامی این شش ویژگی را همزمان ندارد اما اکثریت آنها را در هر کدام به میزان قابل توجهی سهیم هست.
میگویید نه؟ امتحان کنید
تنها یک آزمایش ذهنی تا اثبات یا رد این شش ادعا کافیست ...

اگر به دنبال انتقال پیام، طرح و ایده به دیگران یا تبلیغ کالا و خدمات هستید، اگر دولتمرد و سیاستمدار هستید، اگر فرهنگ‌سازی، تدریس و سخنرانی در شغل‌تان جایگاهی دارد، اگر موفقیت در مذاکره برایتان اهمیت دارد، … برای تاثیرگذاری بیشتر پیشنهاد می‌کنم این کتاب را مطالعه کنید.
به یاد می‌آورم زمانی که در کلاس داستان‌نویسی شرکت می‌کردم، مدرس‌مان می‌گفت: «بعد از اتمام این دوره دیگر از هر داستان یا فیلمی لذت نخواهید برد؛ نقاط قوت و ضعف آنها را خواهید دید و گاهی اتفاقات را می‌توانید پیش‌بینی کنید. انتظاراتی از داستان (رمان یا فیلم) خواهید داشت و نقاط عطف داستان (رمان یا فیلم) را به وضوح می‌بینید.» آن زمان معنی صحبتش را درک نکردم ولی به مرور هرگاه فیلم یا رمانی را مطالعه می‌کردم ذهنم به صورت ناخودآگاه معیارهای یک داستان خوب را می‌کاوید. حالا حتی گاهی اذیت می‌شوم و نمی‌توانم مانند سابق از هر رمان یا فیلم لذت ببرم و البته رمان یا فیلم خوب نیز لذتی دوچندان برایم ایجاد می‌کند.
به نظرم مطالعه‌ی عمیق این کتاب نیز می‌تواند چنین تاثیری داشته باشد تا نوع نگاهمان به آگهی‌ها، پیامها، طرح‌ها، خبرها و سخنرانی‌ها تغییر یابد و نقاط قوت و ضعف و تاثیرگذاری آنها را به راحتی ببینیم. اگر بر مباحث این کتاب تسلط پیدا کنید، پیامی که خوب بیان شود منجر به لذت دوچندان می‌شود و پیامی که بد بیان شود حالتان را خراب می‌کند.
نظراتم را درباره این کتاب می‌توانید در آدرس ذیل مطالعه کنید: