اینک شوکران: ایوب بلندی به روایت همسر شهید

اینک شوکران: ایوب بلندی به روایت  همسر شهید

اینک شوکران: ایوب بلندی به روایت همسر شهید

4.4
34 نفر |
10 یادداشت
جلد 3

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

59

خواهم خواند

4

شابک
9786003303478
تعداد صفحات
104
تاریخ انتشار
1398/1/1

توضیحات

        «کار مامان شده بود گوش تیز کردن. صدای بق بق یاکریم ها را که می شنید، بلند می شد بی سر و صدا از روی پنجره پرشان می داد. وانتی ها که می رسیدند سر کوچه، قبل از اینکه توی بلند گوهایشان داد بکشند، مامان خودش را به آنها می رساند، می گفت مریض داریم و می فرستادشان چند کوچه بالاتر. برای بچه های محله هم علامت گذاشته بود. وقتی ما آن دستمالی را از پنجره آویزان می کرد، بچه ها می فهمیدند حال ایوب خوب است و می توانند بازی و سر و صدا کنند»

«می گویند درد و رنج همراه ازلی تمام آدم ها است؛ درست از لحظه ای که متولد می شوند تا دم مرگ، اما انگار بیشتر آدم ها در برابر این همراه، اختیار و اراده شان را از دست می دهند و ادامه زندگی برایشان ناممکن می شود. وقتی دردها یکی دو تا نباشد و همه بی درمان، وقتی جسم دیگر توانایی این همه درد را نداشته باشد، روح بلند و صبر ایوب می طلبد که هنوز زنده باشی و به دردهایت لبخند بزنی. »


      

لیست‌های مرتبط به اینک شوکران: ایوب بلندی به روایت همسر شهید

داستان دو شهرچشم هایشجای خالی سلوچ

سیاهه سیاحت، سیر وسلوک یا سیمای سحر و سیاست زنانه

73 کتاب

اول خواستم فقط رمان و حسب‌حال بنویسم اما دیدم کتاب‌هایی در ذهنم هست که دلم پیش‌شان است و دستم به حذف‌شان نمی‌رود. بعدتر اگر مجالی بود شاید این فهرست را تفکیک کردم! آنروز موعود قول میدهم که در فهرست‌های جداگانه مفصل‌تر بنویسم! (وعده سر خرمن) برای خواندن این سیاهه حرف‌هایی به نظر مهم می‌رسد که بدانید. البته اگر یادداشت حقیر در خصوص داستان دوشهر را خوانده باشیددستتان می‌آید تصویر زنان در آینه این پیرمرد نورس را! 1- در کتاب، زن سوژه است و ابژه! قهرمان است و مقهور! محبوب است و منفور! قاعده است و قرار! قدرت است و غیرت! نفرت است و موهبت! زمین است و زمان! آن است و آینده! حقیقت است و فسانه! دلدار است و دل‌داده! عصمت است و پتیاره! پیامبر است و ساحره! گل است و گلاب! صواب است و عقاب! شهد است و شراب! زهر و است و سراب! حزین است و شاداب! شاهد است و شهید! شهر است و شعر! شهرت است و غریبی! ساحل است و صخره!‌ کویر است و دریا! بهشت است و دنیا! 2- در شاعرانگی‌ها بالا اگر خواستید بجای «و»، «یا» بگذارید! بجای کتاب هم اگر خواستید زندگی بگذارید! قضاوتش با شما! بگذریم! 3- سیاهه شامل کتبی است داستانی و ناداستان که در آن یا زن قهرمانی است یا بستر بروز قهرمانی یا چشم سیاهی در جستجوی قهرمانی به نظر من. ۴- اول که فهرست را که نوشتم مورد لطف و نظر تعدادی از اهل ذوق قرار گرفت و کتبی را پیش نهادند تا اضافه کنم که از ۵۰ به بعد شماره شده است. ۵- بخشی از کتاب‌ها نه فارسی و نه زبان اصلیشان در ایران نمایه نشده و متاسفانه قادر به فهرست کردنشان در بهخوان نیستم. بخاطر همین اسامی مهم‌ترین آن‌ها را در همین نوشتار تقدیم می‌کنم. ۱- نوشتن علیه فرهنگ نوشته خانم لیلا ابولغود ۲- زن در الجزایر نوشته خانم آسیه جبار ۳- عشق آوای خیال نوشته خانم آسیه جبار پ.ن. کتاب‌ها بی هیچ علتی و برداشتی ۷۲ تن شدند.

18

یادداشت‌ها

          این روزها کمتر می‌توانم کتب خاطره شفاهی جنگ یا خاطره‌نگاری دفاع مقدس را بخوانم.  نه به خاطر این که علاقه‌ای نداشته باشم، برعکس، از شدت تعصب نمی توانم کتاب دست بگیرم. آخر چرا باید چنین سوژه‌هایی با چنین ادبیات روایت شوند؟ واقعاً حق این شیرمردان و شیرزنان این است که از خلال چنین متن‌هایی به ما باز نمایانده شوند؟ آخر کمی هم ظرافت و دقت بد نیست!
حالا کار خوب هم تولید نکردید، پیشکش، حداقل کاری متناسب با قواعد نوشتن منتشر بکنید. این همه ضعف، این همه اشتباه، این همه سکته در نثر و آشفتگی در تبویب کتاب، این همه شلختگی در روایت زندگی، این همه سهل‌انگاری را چه‌طور یکجا جمع می‌کنید؟ در حین خواندن کار، نمی‌دانم ایرادات پرشمار کار را بشمارم یا تیروترکش نثر و روایت مغشوش را از خودم برانم، یا غصه سوژه نابی را بخورم که لابه‌لای این صفحات و سطور شرحه‌شرحه ضایع شده و رها گشته است. 
این همه پول بیت المال خرج شده تا موسسات عریض و طویلی مثل روایت فتح از جیب مردم گردانده شود تا چنین آثاری تحویل مردم بشود؟ بدون هیچ طرحی، بدون هیچ چینشی، بدون ذره‌ای ذوق و ظرافت، هیمن‌طوری خاطرات را با بیل می‌ریزید وسط کتاب و چاپ می‌کنید؟ حالا مخاطب به درک، که ذره‌ای احترام به شعور خوانندگان نمی‌گذارید، لااقل از روی خود این شهدا خجالت بکشید و چنین متنهایی تولید نکنید که فقط شأن آن‌ها را پایین می‌رود و سوژه را می‌سوزاند.
        

2