زندگی گالیله

زندگی گالیله

زندگی گالیله

برتولت برشت و 1 نفر دیگر
4.0
16 نفر |
6 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

25

خواهم خواند

12

ناشر
محور
شابک
9646796117
تعداد صفحات
192
تاریخ انتشار
1391/4/27

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        
زندگی گالیله افراطی ترین درامی است که دوست دارم آن را اجرا کنم آن چه من در این نمایش نامه می بینم رنج های یک انسان نابغه و ژنی و محرومیت های یک کاشف و چیدن بال های انسانی است که قدرت پرواز پرندگان را دارد، اما در نهایت محکوم به سکوت می شود. روزگار مرگی صوری را به گالیله تحمیل می کند ولی ذات نبوغ در او ماندگار می ماند.

      

یادداشت‌ها

ندا

1402/2/12

          امتیاز من ۴/۵

درباره کتاب👇
"زندگی گالیله" آخرین نمایشنامه برتولت برشت نمایش‌نامه‌نویس آلمانی است که در پانزده صحنه نگاشته شده است. 

او این نمایشنامه را در سال ۱۹۳۸.م نوشته است و برای نخستین بار در سال۱۹۴۳.م در شهر زوریخ کشور سوییس به اجرا درآمد و گفته می‌شود برشت خود هم از جمله کارگردانانی بود که این نمایش را در پاریس روی صحنه برد. 

این نمایشنامه درامی است از زندگی گالیله؛ منجم برجسته ایتالیایی که پس از سالها تحقیقات اثبات می‌کند خورشید ثابت است و این زمین است که دور آن می‌چرخد. 
این کشف با مخالفت کلیسا مواجه میگردد و در نتیجه کلیسا میخواهد گالیله را وادار به توبه کردن نماید؛ چون کشف گالیله با آنچه در کتاب مقدس آمده منافات دارد و همین باعث ایجاد ترس در مقامات کلیسایی می شود چون احساس میکنند با اکتشافات گالیله مردم از مذهب رویگردان می شوند و اعتماد خود را به مقامات مذهبی و کلیسا از دست می‌دهند. 

این نمایشنامه نشان دهنده عمق مشکلات دانشمندان در فضای علمی قرون وسطایی  است. برشت با شخصیت‌های بسیار خوب و ساختارمند ما را به آغاز انقلابی می‌برد که به توسعه علم مدرن منجر شده است.

در این اثر گالیله سرشار از شور، کنجکاوی و عقل است.نکته فابل توجه در اینست که گالیله خود را قربانی نمی‌کند بلکه با گوشه نشینی، زیرکی و به ظاهر پذیرفتن توبه، در خفا به کار و تحقیقات خود ادامه می‌دهد؛ او برای علم زندگی می‌کرد و رسالت خود را رساندن دانش به بشریت می‌دانست. 

این نمایشنامه مضامینی مانند تضاد بین جزم گرایی و شواهد علمی و همچنین کنار زدن ارزشها در مواجهه با ظلم را در بر می‌گیرد، "زندگی گالیله" به بررسی دشواری جزم‌گرایی می‌پردازد که برای سال‌ها وجود داشته است؛ نبرد مداوم بین علم و دین که حتی اکنون، 400 سال بعد هم پایان نیافته است.برتولت برشت درمورد قوت و ضعف روح انسان در مواجهه با این دشواری‌ها به زیبایی سخن میگوید و خواننده را به تأمل وا می‌دارد. 

این نمایشنامه  و در لابلای نمایشنامه با اشعاری روبرو میشویم که از خود برشت است زیرا برشت شعر نیز می‌سرود، در گذشته از روی این اثر در ایران با کارگردانی پرویز داریوش و بازی امین تارخ نمایشی اجرا شده است.

پ.ن: عبدالرحمان احمدی،مترجم  ۱۱۷ صفحه ابتدایی کتاب را در ۶ فصل به بررسی دقیق چندین اثر برشت از جهات مختلف  اختصاص داده است که برای خواننده میتواند بسیار  پربار و جذاب باشد و تا حدود زیادی خواننده را با برشت آشنا کند.

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
        

23

Parisa

1402/3/31

          نمایشنامه ای تأمل برانگیز با موضوع  عدم وجود آزاداندیشی در قرون وسطی، دانشمندی که برای گذران زندگیش با مشکلات مالی مواجه شده و مجبوره شاگرد بپذیره و طی ماجراهایی فقط برای زنده موندن مجبور میشه منکر تمام اکتشافات و دستاوردهاش بشه چراکه اهالی کلیسا در آن زمان  مدعی میشن که این شخص کافره، فضای کتاب برای هرکس که ذره ای منطق داشته باشه کاملا ملموسه،درحال حاضر تو دنیایی زندگی میکنیم  که دیکتاتوری به سرحده خودش رسیده،کوچکترین قدمی که منجر به تزلزل جایگاه عده ای بشه سریعا با سرکوب مواجه میشه،من شخصا طرفدار نظام سکولارم، چرا که معتقدم نفوذ دین و آیین به مسائل سیاسی ،علمی و اجتماعی بسیار خطرناکه، چون میتونه خیلی از  رفتارها،تصمیمات وحتی عملکرد هارو به هرسو که منفعت بیشتر باشه سوق بده و با برچسب هایی مثل کفر و شرک هر حرکتی رو منع کنه چرا که منفعت عده ی قلیلی  در جهل و خواب آلودگی کثرت نهفته ست، به نظرم کتاب خیلی خوب بود درعین حال  افسوس برانگیز، چراکه که در تمام دوران های تاریخ پافشاری ادم ها بر نفهمیشون و پذیرش هر دیدگاهی از ترس بروز خشم و عذاب الهی  منجر به تبدیل شدن دنیا به ی همچنین جایی شده که الان هست.
        

15