یادداشت امیررضا بیات

زندگی گالیله
        شاهکار.
      
154

11

(0/1000)

نظرات

البته در اعتبار روایت‌های تاریخی این کتاب تشکیک‌های جدی‌ای هست. یعنی ریشه در تاریخ داشتن روایت‌های این نمایشنامه خیلی محل تردید است. 
تقریبا سلیقه‌ای و از برای خودش نوشته‌ آقای برشت.
در قسمت 27 از پادکست "تاریخ علم و اندیشه" از دکتر گمینی، به نقدِ تاریخیِ این نمایشنامه پرداخته اند. عنوان اپیزود "زندگی گالیلهٔ برتولت برشت" است. 
24

1

حقیقتش زیاد تو آثار داستانی و نمایشی این مورد برام مسئله نیست، چون اصلا به نظرم اینجا جایی نیست که ما بخوایم دنبال حقیقت‌های تاریخی بگردیم و مخاطب باید به این امر آگاه باشه که با چه جیزی روبروست و رد روایت‌های دقیق تاریخی رو در کتاب‌های تاریخی (اگه بشه گفت اونا تاریخ حقیقی‌اند) بگیره. البته شاید یک تلنگر، ابتدای کار، بد نباشه برای این که مسئولیت وفادری صددرصد به تاریخ رو از هنرمندبگیره مواقعی که لازمه.
و اتفاقا اون مدلی که در آثار ادبی و نمایشی حتی‌ تاریخ رو تحریف می‌کنن و سرنوشت‌ شخصیت‌های تاریخی و وقایع تاریخی رو عوض، برام خیلی جذابه و جز مورد علاقه‌های سلیقه‌ایم.  

0

اینکه دیگه خیلی خلاف واقع به تاریخ ببندیم دیگه نه واقعا!
در این حد آقای برشت به تاریخ خیانت کرده.
و الا تو اینکه تاریخ خوندن با متن داستانی و نمایشنامه نیست که خیلی هم‌نظر هستیم. 
@amir.reza_bayat 

0

آخه به سبک کار خیلی بستگی داره
مثلا تارانتینو میاد تو  فیلم "حرامزاده‌های لعنتی" یه روایت تخیلی از جنگ‌جهانی و مرگ هیتلر می‌ده و کسی نمی‌گه این تحریف تاریخه، و یا برخی از آثار که صرفا ااز بستر تاریخی استفاده می‌کنن برای روایت‌های تخیلیشون
این بیشتر یه سبک از آثار هنری مرتبط با تاریخه
اما در مورد آثار معمولی‌تر
من میفهمم که از طرفی درست‌تره که طبق تاریخ باشه و انحرافی نباشه
از طرفی هم حس می‌کنم واقعا نمی‌شه خیلی تاریخ‌نگارانه کار هنری کرد
دچار پارادوکس شدم:)
اما چون خودم خیلی با دید تاریخ‌گرایانه نگاه نمی‌کنم به آثار هنری زیاد خیانت محسوبشون نمی‌کنم
البته این که طرف بیاد مثل ذبیح‌الله منصوری به اسم اثر تاریخی داستان‌سرایی کنه متفاوته با بحثم و این به نظرم خیانته به تاریخ
@SAH.Hashemi04 

0