یادداشت امیررضا بیات
4.0
1403/4/28
البته در اعتبار روایتهای تاریخی این کتاب تشکیکهای جدیای هست. یعنی ریشه در تاریخ داشتن روایتهای این نمایشنامه خیلی محل تردید است. تقریبا سلیقهای و از برای خودش نوشته آقای برشت. در قسمت 27 از پادکست "تاریخ علم و اندیشه" از دکتر گمینی، به نقدِ تاریخیِ این نمایشنامه پرداخته اند. عنوان اپیزود "زندگی گالیلهٔ برتولت برشت" است.
1403/4/28
اینکه دیگه خیلی خلاف واقع به تاریخ ببندیم دیگه نه واقعا! در این حد آقای برشت به تاریخ خیانت کرده. و الا تو اینکه تاریخ خوندن با متن داستانی و نمایشنامه نیست که خیلی همنظر هستیم. @amir.reza_bayat
1403/4/28
آخه به سبک کار خیلی بستگی داره مثلا تارانتینو میاد تو فیلم "حرامزادههای لعنتی" یه روایت تخیلی از جنگجهانی و مرگ هیتلر میده و کسی نمیگه این تحریف تاریخه، و یا برخی از آثار که صرفا ااز بستر تاریخی استفاده میکنن برای روایتهای تخیلیشون این بیشتر یه سبک از آثار هنری مرتبط با تاریخه اما در مورد آثار معمولیتر من میفهمم که از طرفی درستتره که طبق تاریخ باشه و انحرافی نباشه از طرفی هم حس میکنم واقعا نمیشه خیلی تاریخنگارانه کار هنری کرد دچار پارادوکس شدم:) اما چون خودم خیلی با دید تاریخگرایانه نگاه نمیکنم به آثار هنری زیاد خیانت محسوبشون نمیکنم البته این که طرف بیاد مثل ذبیحالله منصوری به اسم اثر تاریخی داستانسرایی کنه متفاوته با بحثم و این به نظرم خیانته به تاریخ @SAH.Hashemi04