معرفی کتاب And the mountains echoed اثر خالد حسینی

3.7

ناشر
جنگل
1396/8/23

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

سرگذشت خواهر و برادری افغانستانی که در دهه‌ی پنجاه میلادی از روستای شادباغ خارج می‌شوند و به سیل حوادث در می‌افتند و از نسل ها و قاره‌ها می‌گذرند و از کابل، پاریس، سانفرانسیسکو و جزیره‌ی تینوس عبور می‌کنند. خالد حسینی از پیوندهایی می‌گوید که ما را تعریف می‌کنند و زندگی ما را شکل می‌دهند و این‌که چگونه انتخاب‌هایی که در طول زمان انجام می‌دهیم طنین‌انداز است. خالد حسینی با قلم پرکششش بار دیگر در قالب یک حکایت شرقی به واکاوی روابط انسانی و بازی‌های زندگی و همچون همیشه بازگویی تاریخ معاصر افغانستان در لابه‌لای حوادث پرداخته است.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به And the mountains echoed

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

ندای کوهستان سومین کتابیه که از خالد حسینی نویسنده افغان خوندم.یکی از ویژگی کتابهای خالد حسینی اینه که وقتی آثارش رو‌ میخونی اصلاً حس نمیکنی که داری یه اثر ترجمه شده میخونی(شاید به دلیل قرابت فرهنگی و یا استفاده از واژگان فارسی و یا اسامی ایرانی).
.🌼
این کتاب به لحاظ سبک کاملاً با دو‌کتاب قبلی(بادبادک باز و هزار خورشید تابان)متفاوت بود و تقریباً هر فصل یک راوی متفاوت داشت و اتفاقات داستان در گذشته،حال و آینده به طور پس و پیش روایت میشدند که سبک نویسنده رو پخته تر و حرفه ای تر میکرد.(به زعم منتقدین).
.🌼
اما به نظر من(سلیقه شخصی ام) این شیوه داستان نویسی در این کتاب کمی ما را از آن حال و هوای دلچسب آثار قبلی خالد حسینی دور کرد و درست در جایی که انتظار میرفت نقطه اوج داستان باشد،داستان آنقدر تکه تکه میشد که اصلاً هیجان و اشتیاقی در آن لحظه برای مخاطب باقی نمیماند.
.🌼
ترجمه کتاب بسیار خوب،روان و خوشخوان بود(البته به جز چندین غلط املایی و یکی دو تا سوتی در لغات انتخاب شده توسط مترجم)😉🌼.

سیزدهم الی سی و یکم خرداد ۹۹🍉

7 ساعت پیش

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

کتاب ندای کوهستان (And the Mountains Echoed) اثر خالد حسینی است که توسط مهدی غبرایی ترجمه شده و یکی دیگر از آثار ارزشمند او محسوب می‌شود. این اثر در سال ۲۰۱۲ منتشر شد و شامل داستان‌ها و روایت‌هایی است که غالباً با روایتی احساسی و انسان‌دوستانه، به مسائل انسانی، هویت و ریشه‌های فرهنگی می‌پردازد.
محور اصلی کتاب:
کتاب ندای کوهستان؛ مجموعه‌ای از داستان‌ها است که در آن خالد حسینی به شکلی هنرمندانه و عمیق، زندگی در محیط‌های کوهستانی، آداب و سنت‌ها، باورها و چالش‌های جامعه‌های روستایی و عشایری افغانستان را به تصویر می‌کشد. این کتاب بیشتر نگاهی  دارد به ریشه‌های عمیق و اصیل فرهنگی، تاریخی و انسانی مناطق کوهستانی افغانستان و روایت‌هایی است که در فضای فرهنگی و طبیعی آنجا جریان دارند. حسینی که نویسندۀ مورد علاقه من هم هست در این اثر خود نشان می‌دهد چگونه محیط طبیعی(جغرافیا) و فرهنگ منطقه، بر رفتار، روابط خانوادگی، باورها و سرنوشت شخصیت‌ها تأثیر می‌گذارد. تمرکز اصلی داستان‌ها بر ارزش‌هایی چون خانواده، احترام، وفاداری، عشق، مبارزه و امید است که در دل این مناطق سخت و چالش‌برانگیز، به شکل عمیقی جریان دارد.

کتاب «ندای کوهستان» بر خلاف دو اثر دیگر حسینی(بادبادک باز و هزار خورشید تابان)، ساختاری مجموعه‌ای دارد، یعنی مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه یا روایت‌های جداگانه که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند، اما در مجموع یک نگاه کلی و جامع نسبت به جامعه و فرهنگ کوهستانی افغانستان را ارائه می‌دهند. نویسنده در این اثر هم از زبانی ساده و روان برای بیان جزئیات زندگی شخصیت‌ها استفاده کرده است. او مثل همیشه، استادانه توانسته احساسات عمیق و زندگی روزمره مردم کوهستانی را به وضوح و با جزئیات بیان کند، به گونه‌ای که خواننده احساس می‌کند خودش در دل کوه‌ها و در کنار شخصیت‌ها قرار گرفته است. از ویژگی‌های متمایز این اثر می‌توانم، توجه نویسنده به بیان جزئیات بسیار در مسائل فرهنگی و سنت‌ها، لباس‌ها، مراسم و زبان محلی منطقه، ارزش‌های معنوی و فرهنگی، هویت و اصالت شخصیت‌ها در روایت‌ها اشاره کنم.

موضوعات کلیدی در «ندای کوهستان» وجود دارند، عبارتند از:
1. نقش محیط طبیعی و جغرافیا
2. میراث فرهنگی و سنت‌ها
3. معنای خانواده، عشق و وفاداری
4.مبارزه با سختی‌ها و امید به آینده

البته، در کنار تمام تحسین‌هایی که کتاب «ندای کوهستان» دریافت کرده، نقدهایی هم به آن وارد شده است. این نقدها بیشتر بر جنبه‌های ساختاری، روایی و تا حدی هم محتوایی کتاب تمرکز دارند. در مواردی ساختار غیرمتمرکز و پراکندگی روایی وجود دارد. به این دلیل که داستان از چندین روایت مختلف تشکیل شده و بین شخصیت‌های گوناگون در طول زمان جابجا می‌شود و فاقد یک محور اصلی قوی است که همه داستان‌ها را بهم پیوند دهد. حسینی در پرداختن به بعضی از شخصیت‌های کتاب به خوبی نتوانسته تعادل ایجاد کند و گاهی بروز عواطف و احساسات در یک سطح غیرواقعی به نظر می‌رسد. در مقایسه با دو رمان دیگر حسینی که بیشتر به مسائل سیاسی و اجتماعی افغانستان پرداخته بود در این اثر تمرکز بر روی روابط انسانی و تجربیات فردی است با اینکه روایت‌ها همچنان در افغانستان اتفاق می‌افتند. این بخش از نقد من کاملا سلیقه‌ای است و دوست داشتم در کنار فهم از زندگی و آداب ورسوم مردم افغانستان با مسائل دیگر سیاسی و اجتماعی که حقیقتا آمیخته است با زندگی مردم است، روبرو شوم.
با این حال، کتاب ندای کوهستان یک رمان خواندنی و تامل‌برانگیز است که مخاطب را با خود تا آخرین صفحۀ کتاب همراه می‌کند.
________________

مها

مها

1403/10/5

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

"وقتی‌ به او و به درد و رنج آخر عمرش و درماندگی خودم در برابر آن فکر می‌کنم ، هر آنچه تا به حال کرده‌ام و هرآنچه دلم می‌خواهد بکنم بیهوده جلوه می‌کند ، مانند عهد و پیمان‌های کوچکی که هنگام خواب با خود میبندی و صبح که از خواب بیدار میشوی همه را از یاد برده‌ای
(از متن کتاب)"
***
احساس می کنم که نسلی که خالد حسینی در این کتاب از آن حرف میزند شباهت هایی با خیلی از ایرانی های مهاجر دهه های اخیر دارد . بچه های ایرانی که در خارج از ایران متولد شده اند و احساس سردرگمی می کنند که واقعا هویتشان چیست ؟ حتی من هم که در ایران دنیا آمده و بزرگ شده ه ام تا حدی با این حس همزاد پنداری داشتم . به یاد گفتگویم با دختر خاله  ی ۸ ساله ام که در کانادا زندگی‌ می‌کند درباره ی کلاس فارسی می افتم که میگفت : حوصله سر بره ...و فارسی را به سختی می خواند .. و تازه اگر بخواند ...
***
   "گفت بعدها قدرهدیه ای که به من میدهد خواهم دانست . میگفت اگر فرهنگ خانهٔ آدم باشد ، زبان کلید در ورودی و در نتیجه اتاق‌های خانه است میگفت بدون این کلید آدم آواره میشود بی‌ خانمان  و بی‌ هویت میشود
(از متن کتاب)"

یکی از بهت
        یکی از بهترین رمان هایی بود که خوندم خیلی باهاش اشک ریختم و بنظرم این کتاب یه شاهکار واقعیه و قطعا ارزش خوندن داره  من با خوندن این کتاب به معنای واقعی کلمه "خانواده" و "جدایی" و "عشق" پی بردم .

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.