معرفی کتاب غریب قریب اثر سعید تشکری

غریب قریب

غریب قریب

4.4
24 نفر |
7 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

6

خوانده‌ام

42

خواهم خواند

27

شابک
9786008460084
تعداد صفحات
642
تاریخ انتشار
1396/3/30

توضیحات

        
اینجایم؛
به تماشا،
به وداع 
با دیارم،
دیار پدرم 
و پدرانش 
و مادری که خواست کسی نداند مدفنش کجاست؛
...

      

لیست‌های مرتبط به غریب قریب

یادداشت‌ها

alef

alef

1403/11/23

          یک رمان درباره تاریخ شهر مشهد و اتفاقاتی که در هر دوره تاریخی بر حرم و حریم بارگاه امام رضا (ع) گذشته است.
اگر دوست دارید بدانید از زمان نوغانی ها  تا پایان دوره قاجاریه چه اتفاقاتی بر مردمان شهر مشهد و در بارگاه امام رضا(ع) گذشته است خوندن این کتاب را به شما پیشنهاد میکنم.

کتاب در ۱۲ فصل نوشته شده که هر فصل به یک دوره تاریخی نظیر خوارزمشاهیان، ساسانی ها، مغولان و ... اختصاص دارد و هر فصل شخصیت های مربوط به خود را دارد. در هر فصل اتفاقاتی نظیر ویرانی شهر و یا آبادی و تعمیر بارگاه،کاشی کاری، آینه کاری و ساخت هر صحن و ایوان و مسجد بیان می شود.

کتاب تاریخ را به زبان داستان بیان می کند و این باعث جذابیت کتاب است دیگر اینکه با وجود داشتن شخصیت های متعدد چون هر شخصیت فقط مربوط به یک فصل است مخاطب شخصیت ها را فراموش نمی کند و این هم ویژگی مثبت دیگر کتاب بود. 
ولی کاش ذکر منبع هم برای هر واقعه تاریخی در آخر کتاب برای خوانندگان اهل تحقیق در نظر گرفته شده بود.

طراحی جلد:
باز هم یکی دیگر از طراحی های زیبای آقای مجید زارع را داریم. 😍

جلد طلا کوب بر روی یک برگه با حالت چرم قهوه ای و یا شاید چوب. جلد کتاب یک برگه طلایی رنگ است با طراحی تذهیب شبیه درهای طلای ورودی بارگاه ائمه که طرح وسط آن برش خورده و از داخل این برش برگه زیر جلد که به رنگ قهوه ای و حالت چرم و یا چوب دارد دیده می شود.
        

8

          کتاب غریب قریب روایت غریبیست در قربت حضرت رضا(ع)؛ روایتی آهنگین و شیرین از زنان نوغانی است که مِهرشان نسل به نسل خدمت به درگاه حضرت رضا علیه السلام است. روایت با خادمان حرم، از زمان سامانیان ادامه میابد و بعد به غزنوی‌ها و سلجوقی‌ها و خوارزمشاهیان می‌پردازد. گل کتاب به نظرم، در زمان چنگیزیان و ایلخانان و تیموریان رقم می‌خورد. و در ادامه صفوی‌ها و افشاری‌ها و قاجاری‌ها. 
در فواصل کتاب از بی مهری به بارگاه در سلسله‌ای گفته می‌شود و بعد روایت کسی شروع می‌شود که حضرت رضا علیه السلام مهرش را در وجودش پرورانده. همین مسبب این می‌شود که حرم حضرت در هر حکومتی شوکتی به شکوهش افزون شود. 
به نظرم می‌شد یکی از این خورده روایت‌ها را، مثلا داستان فاطمه‌ی توسی را با شکل شمایل رمان و سفر قهرمان نوشت و فقط به همین ماجرا پرداخت اما این ایده‌ی ناب هم غنیمتیست. این ایده که حرم مطهر رضوی را در هر سلسله به تصویر کشیده. 
دوستش داشتم. نثر دلنشینی داشت.
کتاب شخصیت‌های متعددی داشت اما لحن و شخصیت پردازی هر شخصیت منحصر به فرد بود. شاید این انحصار در بعضی به چشم نمی‌خورد اما در اغلب شخصیت‌ها مشهود بود. 
 زمان خواندن این کتاب گره خورد با دلتنگی‌ام؛ دلتنگ صحن و سرای ضامن آهو! و مهر امام غریب که لابلای کلمات جلوه می‌کند اشتیاق زیارتش را بیشتر. 

السلام علیک یا غریب الغربا یا معین الاضعفا و الافقرا؛ السطان یا ابن الحسن یا علی بن موسی الرضا المرتضی(ع)

نکته: برایم جالب بود که هر که در هر حکومت به مردم عزت گذاشت امام رضا عزیزش کرد و خودش واسطه‌ای شد برای رونق دادن به آستان حضرتش!
        

5