لیست‌های کتاب

دید و بازدید عیداز رنجی که می بریمسه تار

سیمین جلال خوانی

17 کتاب

جلال آل احمد و سیمین دانشور، دو شخصیت برجسته ادبیات معاصر ایران هستند. ازدواج دو نویسنده همواره فرضیه تاثیرگذاری آنها بر نوشته‌های یکدیگر را مطرح می‌کند و در مورد احتمال تاثیر سیمین و جلال بر یکدیگر نیز نظراتی بیان شده است. اما این فهرست فارغ از همه این بحث‌ها، فقط برای پیشبرد مطالعه خودم و مخاطبان عزیزی است که قصد دارند آثار داستانی این زوج نویسنده را بیشتر مطالعه کنند. کنار آثاری که تاکنون خوانده‌ام یک برگ سبز گذاشته‌ام و به مرور به روز می‌شوند. 📚 آثار داستانی سیمین و جلال به ترتیب سال انتشار:  ۱۳۲۴، جلال، دید و بازدید، مجموعه داستان کوتاه ۱۳۲۶،جلال، از رنجی که می‌بریم، مجموعه داستان کوتاه🌱 ۱۳۲۷، جلال، سه تار، مجموعه داستان کوتاه ۱۳۲۷، سیمین، آتش خاموش، مجموعه داستان کوتاه 🩷🩷 آشنایی جلال و سيمين ۱۳۲۷، ازدواج ۱۳۲۹🩷🩷 ۱۳۳۱،جلال، زن زیادی، مجموعه داستان کوتاه🌱 ۱۳۳۷. جلال، سرگذشت کندوها، داستان بلند🌱 ۱۳۳۷، جلال، مدیر مدرسه ، داستان بلند🌱 ۱۳۴۰، سيمين، شهری چون بهشت، مجموعه داستان کوتاه ۱۳۴۰، جلال، نون و القلم، داستان بلند🌱 ۱۳۴۲، جلال، سنگی بر گوری (چاپ ۱۳۶۰)، داستان بلند ۱۳۴۶، جلال، نفرین زمین، داستان بلند ۱۳۵۰، جلال، پنج داستان، مجموعه داستان ۱۳۴۸ (تیرماه)، سیمین، سووشون، رمان 🖤۱۸ شهریور ۱۳۴۸ جلال آل احمد درگذشت.🖤 ۱۳۵۹، سیمین، به کی سلام کنم، مجموعه داستان کوتاه ۱۳۷۳، سیمین، جزیره سرگردانی، رمان ۱۳۷۶ ، سیمین، از پرنده‌های مهاجر بپرس، مجموعه داستان کوتاه ۱۳۸۰. سیمین، ساربان سرگردان، رمان ۱۳۸۶، سیمین، انتخاب، مجموعه داستان کوتاه (این کتاب را پیدا نکردم که ضمیمه کنم 🤷‍♀️) ۱۳۸۶ ظاهرا نگارش رمان "کوه سرگردان" در این تاریخ به پایان رسیده اما این اثر نزد ناشر ناپدید شده است. 🖤 سيمين دانشور در اردیبهشت ۱۳۹۰ درگذشت 🖤

داستان دو شهرچشم هایشجای خالی سلوچ

سیاهه سیاحت و سیر وسلوک یا سیمای سحر و سیاست زنانه

78 کتاب

اول خواستم فقط رمان و حسب‌حال بنویسم اما دیدم کتاب‌هایی در ذهنم هست که دلم پیش‌شان است و دستم به حذف‌شان نمی‌رود. بعدتر اگر مجالی بود شاید این فهرست را تفکیک کردم! آنروز موعود قول میدهم که در فهرست‌های جداگانه مفصل‌تر بنویسم! (وعده سر خرمن) برای خواندن این سیاهه حرف‌هایی به نظر مهم می‌رسد که بدانید. البته اگر یادداشت حقیر در خصوص داستان دوشهر را خوانده باشیددستتان می‌آید تصویر زنان در آینه این پیرمرد نورس را! 1- در کتاب، زن سوژه است و ابژه! قهرمان است و مقهور! محبوب است و منفور! قاعده است و قرار! قدرت است و غیرت! نفرت است و موهبت! زمین است و زمان! آن است و آینده! حقیقت است و فسانه! دلدار است و دل‌داده! عصمت است و پتیاره! پیامبر است و ساحره! گل است و گلاب! صواب است و عقاب! شهد است و شراب! زهر و است و سراب! حزین است و شاداب! شاهد است و شهید! شهر است و شعر! شهرت است و غریبی! ساحل است و صخره!‌ کویر است و دریا! بهشت است و دنیا! 2- در شاعرانگی‌ها بالا اگر خواستید بجای «و»، «یا» بگذارید! بجای کتاب هم اگر خواستید زندگی بگذارید! قضاوتش با شما! بگذریم! 3- سیاهه شامل کتبی است داستانی و ناداستان که در آن یا زن قهرمانی است یا بستر بروز قهرمانی یا چشم سیاهی در جستجوی قهرمانی به نظر من. ۴- اول که فهرست را که نوشتم مورد لطف و نظر تعدادی از اهل ذوق قرار گرفت و کتبی را پیش نهادند تا اضافه کنم که از ۵۰ به بعد شماره شده است. ۵- بخشی از کتاب‌ها نه فارسی و نه زبان اصلیشان در ایران نمایه نشده و متاسفانه قادر به فهرست کردنشان در بهخوان نیستم. بخاطر همین اسامی مهم‌ترین آن‌ها را در همین نوشتار تقدیم می‌کنم. ۱- نوشتن علیه فرهنگ نوشته خانم لیلا ابولغود ۲- زن در الجزایر نوشته خانم آسیه جبار ۳- عشق آوای خیال نوشته خانم آسیه جبار پ.ن. کتاب‌ها بی هیچ علتی و برداشتی ۷۲ تن شدند.