لیست‌های کتاب

آیسخولوس: مجموعه آثارعزا برازنده الکتراستافسانه های تبای

رپرتوار شماره 2️⃣ هامارتیا ( تراژدی یونان و روم )

59 کتاب

به نام خداوند جان و خرد کزین برتر اندیشه برنگذرد 🎭 ما در ادامه مسیر مطالعاتی مون در باشگاه 🎭 هامارتیا 🎭 و پس از اتمام رپرتوار شماره ۱ که تحت عنوان ( آشنایی با زبان درام ) بود و ۴۰ اثر رو همخوانی کردیم ، وارد رپرتوار شماره ۲ هامارتیا شدیم و در ۲۲ همخوانی چیزی حدود 🔥 ۶۰ نمایشنامه 🔥 و اثر تحقیقی رو معرفی و مطالعه کردیم . 🌸 ما همونطوری که در توضیحات رپرتوار شماره ۱ نوشتیم ، هدف مون خوندن و مطالعه و بحث و گفتگو پیرامون ادبیات نمایشی ایران و جهانه ... در لیستی که برای رپرتوار شماره ۱ نوشتیم به طور مفصل توضیح دادیم که هدفمون از اون رپرتوار چی بود و چرا اون آثار رو خوندیم . ⭐ در رپرتوار شماره ۲ ، پس از آشنایی با زبان درام که در رپرتوار شماره ۱ به این هدف رسیدیم، به خاستگاه تئاتر در یونان و روم رفتیم و با تراژدی یونانی و رومی آشنا شدیم . 📍 رپرتواری که ما رو به همخوانی شماره ۶۲ 💥 رسوند. عددی که در بهخوان یک رکورد بی نظیر حساب میشه . تعداد کتاب های معرفی شده و خونده شده در هامارتیا اکنون عدد حیرت انگیز ۱۲۰ کتاب رو نشون میده که خودش گویای قدرت و راه درست باشگاه ما در بهخوانه ... 🔦 ما در ابتدای رپرتوار دوم در یک ویس ۱ ساعته کاملا مشخص کردیم که تراژدی 🎭 چیست . تفاوت تراژدی یونانی با درام تراژیک پس از یونان چیست ... 📚 در هر همخوانی ما به بحث و گفتگو نشستیم ، بوطیقای ارسطو و نظرات افلاطون رو بررسی کردیم و مطالب دیگه ای پیرامون تراژدی ها رو خوندیم و یاد گرفتیم . 📗 به طور مختصر میشه گفت که در یونان هر ماهی از سال ، برای یک الهه مراسمی برگزار میشده که جشنواره دیونوسای شهر یکی از مراسم ها برای دیونوسوس بوده و در اون رقابت بین تراژدی نویس ها انجام می شده . در این مراسم هر تراژدی نویس ۳ تراژدی و یک ساتیر رو باید ارائه می‌داده و در نهایت یک نفر برنده این جشنواره میشده...🎭 📚 در یونان بیش از ۸۵۰ تراژدی نوشته شده که امروزه فقط ۳۸ اثر از سه تراژدی نویس بزرگ ( آیسخولوس ، سوفوکل و اوریپید ) باقی مانده که تمام این آثار رو ما در هامارتیا همخوانی کردیم . 📜 در بین این آثار ما کتاب هایی رو معرفی کردیم که با هشتگ متمم قرار داشت. آثاری که اقتباس از یا به نوعی مرتبط با تراژدی یونان بود و برای مطالعه آزاد قرار داده شد. 📖 چند اثری هم چون در دسترس نبود به صورت معرفی کتاب قرار دادیم. 🛡 برای طولانی نشدن این مبحث از ذکر جزئیات بیشتر درباره تراژدی یونانی و رومی خودداری می کنیم و توصیه می کنم به گروه باشگاه 🎭 هامارتیا 🎭مراجعه و با سرچ کردن هشتگ تراژدی ، به طور مفصل از چند و چون این ژانر ادبی باستانی مطلع بشید. 📃 در این لیست ، ما ابتدا تمام آثار همخوانی رو قرار میدیم و در انتهای لیست متمم ها رو میذاریم ... 🔥 این لیست در حالی ساخته شده که ۳ همخوانی دیگه باقی مونده و ما در رپرتوار شماره ۳ وارد کمدی یونان و روم میشیم و این مسیر رو با قدرت ادامه میدیم... 🔥🔥🔥 باشگاه هامارتیا با افتخار به عدد ۳۶۰ همراه رسیده ( در زمان ساختن لیست ) که در هر همخوانی با استقبال بی نظیری از کتاب مواجه میشه ... 🔥🔥🔥 🌸⭐ عضویت و همراهی در هامارتیا باعث میشه که با روح ادبیات نمایشی آشنا بشیم و در کنار هم علاوه بر تربیت حس و زیبایی شناسی و ذوق ادبی و هنری مون ، در کنار هم از هنر لذت ببریم ... 🔦 ما از خودمون رد پا به جا گذاشتیم و هر وقت خواستید می تونید همراه ما باشید... از ابتدای رپرتوار اول شروع کنید و به ما ملحق بشید یا اینکه از همین لحظه به ما بپیوندید و آثار قدیمی رو به آرومی بخونید و خودتون رو به ما برسونید ... 📍 حتی اگر نخواهید عضو باشگاه هامارتیا بشید و بخواید مستقل نمایشنامه خوانی رو شروع کنید ، می تونید با سیر مطالعاتی ای که هامارتیا آماده کرده ، با ادبیات نمایشی جهان ارتباط برقرار کنید و نمایشنامه رو در سبد فرهنگی خودتون قرار بدید. اما هیچ وقت برای هامارتیایی شدن دیر نیست ... ما در هامارتیا مشتاقانه منتظر شما هستیم . 🎭 این شما و این هم رپرتوار شماره ۲ هامارتیا :

کنت مونت کریستوکنت مونت کریستو (دوره دو جلدی)مده آ

انتقام در ادبیات؛ از کینه‌های شخصی تا عدالت‌خواهی

24 کتاب

انتقام، نخستین فریادِ انسانِ به خاک افتاده است.  نفسی است که در سینه می‌گندد، خونی است که در رگ‌ها می‌جوشد، و کتاب‌ها، آیینه‌های شکسته‌ای‌اند که این زهرِ مقدس را بازمی‌تابانند. از تراژدی‌های یونان باستان تا زیرزمین‌های تاریک رمان‌های نوآر، کلمات، خنجرهایی بوده‌اند که نویسندگان به دستِ شخصیت‌ها می‌دادند تا قصه‌اش را در پهلوی دشمن فروبَرند.  "انتقام، هنرِ صبر است، باید طعمه را چنان به درون کشید که خود، زنجیرهایش را ببوسد."  —کنت مونت‌کریستو  اما ادبیات به ما می‌آموزد: هیچ خونی بی‌کیفر نمی‌ریزد.  هملت در برکه‌ای از جسدهای بی‌گناه غرق می‌شود.  مده‌آ، در آتشِ تنهاییِ خود می‌سوزد.  و حتی کنتِ باشکوه، در اوج پیروزی، پوچیِ پیروزی بر زخم‌های کهن را فریاد می‌زند.  "انتقام، مارِ دو‌سره‌ای است که هم دشمن را می‌کشد، هم انتقام‌گیرنده را می‌گزد."  پایانِ خونینِ هر داستانِ انتقام، آغازِ پرسشی ابدی است: "آیا وقتی تیغِ انتقام فرومی‌روید،  زخمِ کهنه التیام می‌یابد؟  یا تنها خونِ تازه‌ای بر زمین می‌ریزد  که نقشِ خنجرِ بعدی را ترسیم کند؟"

حماسه گیلگمشافسانه های جهان باستان "ایلیاد و ادیسه"ماهاباراتا

۱۰۰ کتاب برتر جهان(بعضی از کتاب نیز چاپ نشده اند)

88 کتاب

بین‌النهرین ۱۸۰۰ ق. م حماسه گیلگمش. یونان ۷۰۰ ق. م ایلیاد و ادیسه . هومر هند ۵۰۰ ق. م مهاباراتا یونان ۴۳۱ ق. م مده آ. ائوریپیدس یونان ۴۲۸ ق. م ادیپ شهریار . سوفکلس فلسطین ۴۰۰ ق. م کتاب ایوب ایران ۴۰۰ ق. م هزار و یکشب هند ۳۰۰ ق. رامایانا . والمیکی ایتالیا ۲۹–۱۹ ق. انئید . ویرژیل ایتالیا ۱۰ ق. م-۱۹ دگردیسی‌ها . اوید هند ۲۰۰ شکونتلا . کالیداس ژاپن ۱۰۰۰ افسانه گنجی موراساکی شیکیبو ایران ۱۲۰۰ بوستان سعدی ایران ۱۲۶۰ مثنوی معنوی مولوی ایسلند ۱۳۰۰ سرگذشت نیال ایتالیا ۱۳۰۸–۱۳۲۱ کمدی الهی . دانته آلیگیری ایتالیا ۱۳۴۸ دکامرون . جووانی بوکاچو انگلیس ۱۳۷۲ حکایت‌های کنتربری جفری چاسر فرانسه ۱۵۳۲ گارگانتوا و پانتاگروئل فرانسوا رابله فرانسه ۱۵۹۲ مقالات میشل دو مونتنی انگلیس ۱۵۹۹–۱۶۰۳ هملت ویلیام شکسپیر انگلیس ۱۶۰۳ اتلو ویلیام شکسپیر انگلیس ۱۶۰۵ لیرشاه ویلیام شکسپیر اسپانیا ۱۶۰۵ دن کیشوت میگوئل سروانتس ایرلند ۱۷۲۶ سفرهای گالیور جوناتان سویفت ایرلند ۱۷۶۰–۱۷۶۷ زندگانی و عقاید آقای تریسترام شندی لارنس استرن فرانسه ۱۷۷۱–۱۷۷۸ ژاک قضا و قدری و اربابش دنیس دیدرو انگلیس ۱۸۱۳ غرور و تعصب جین اوستین آلمان ۱۸۲۸ فاوست یوهان ولفگانگ فون گوته ایتالیا ۱۷۹۸–۱۸۳۷ مجموعهٔ اشعار گیاکومو لئوپاردی فرانسه ۱۸۳۰ سرخ و سیاه استاندال فرانسه ۱۸۳۵ بابا گوریو انوره دو بالزاک دانمارک ۱۸۰۵–۱۸۷۵ داستان‌ها و قصه‌ها هانس کریستیان آندرسن روسیه ۱۸۴۲ نفوس مرده نیکلای گوگول آمریکا ۱۸۰۹–۱۸۴۹ مجموعه داستانها ادگار آلن پو انگلیس ۱۸۴۷ بلندی‌های بادگیر‌ امیلی برونته آمریکا ۱۸۵۱ موبی‌دیک هرمان ملویل آمریکا ۱۸۵۵ برگ‌های علف والت ویتمن فرانسه ۱۸۵۷ مادام بواری گوستاو فلوبر انگلیس ۱۸۶۰ آرزوهای بزرگ چارلز دیکنز انگلیس ۱۸۷۱–۱۸۷۷ میدل مارچ جورج الیوت فرانسه ۱۸۲۱–۸۰ تربیت احساسات گوستاو فلوبر روسیه ۱۸۶۶ جنایت و مکافات فئودور داستایوسکی روسیه ۱۸۶۹ ابله فئودور داستایوسکی روسیه ۱۸۷۲ شیاطین (جن زدگان) فئودور داستایوسکی روسیه ۱۸۸۰ برادران کارامازوف فئودور داستایوسکی روسیه ۱۸۶۹ جنگ و صلح لی یف نیکالاوریج تولستوی روسیه ۱۸۷۷ آنا کارنینا لی یف نیکالاوریج تولستوی روسیه ۱۸۸۶ مرگ ایوان ایلیچ لی یف نیکالاوریج تولستوی نروژ ۱۸۷۹ خانه عروسک هنریک ایبسن آمریکا ۱۸۸۴ ماجراهای هاکلبری فین مارک توین نروژ ۱۸۹۰ گرسنه کنوت هامسون آلمان ۱۹۰۱ بودنبروک‌ها توماس مان انگلیس ۱۹۰۴ نوسترومو جوزف کنراد روسیه ۱۸۶۰–۱۹۰۴ مجموعه داستان‌ها آنتون پاولوویچ چخوف ایتالیا ۱۹۲۳ وجدان زنو ایتالو اسوو فرانسه ۱۹۱۳–۱۹۲۷ در جستجوی زمان از دست رفته مارسل پروست آلمان ۱۹۲۴ کوه جادو توماس مان آلمان ۱۹۲۹ برلین، میدان الکساندر آلفرد دوبلین اتریش ۱۹۳۰–۴۳ مرد بدون خاصیت روبرت موزیل چین ۱۹۱۸ دفتر خاطرات مرد دیوانه لو خوان ایرلند ۱۹۲۲ اولیس جیمز جویس انگلیس ۱۹۲۷ به سوی فانوس دریایی ویرجینیا وولف انگلیس ۱۹۲۵ خانم دالوی ویرجینیا وولف آلمان ۱۹۲۳ محاکمه (رمان) فرانتس کافکا آلمان ۱۹۲۴ قصر فرانتس کافکا آلمان ۱۹۲۴ مجموعه داستانهای کافکا فرانتس کافکا یونان ۱۹۴۶ زوربای یونانی نیکوس کازانتزاکیس انگلیس ۱۸۸۵–۱۹۳۰ پسران و عشاق دی. اچ. لارنس پرتغال ۱۹۱۳–۳۴ کتاب دلواپسی فرناندو پسوآ فرانسه ۱۹۳۲ سفر به انتهای شب لویی فردینان سلین آمریکا ۱۹۲۹ خشم و هیاهو ویلیام فاکنر آمریکا ۱۹۳۶ ابشالوم، ابشالوم ویلیام فاکنر آمریکا ۱۹۲۹ وداع با اسلحه ارنست همینگوی اسپانیا ۱۹۲۸ قصیده‌های کولی‌ها فدریکو گارسیا لورکا آمریکا ۱۹۵۲ پیرمرد و دریا ارنست همینگوی ژاپن ۱۹۴۸ صدایی از کوهستان یاسوناری کاواباتا روسیه ۱۹۵۵ لولیتا ولادیمیر ناباکوف آرژانتین ۱۹۵۱ هزارتوهای بورخس خورخه لوئیس بورخس ایسلند ۱۹۰۲–۱۹۹۸ مردم مستقل هالدور لاکسنس فرانسه ۱۹۰۳–۱۹۸۷ خاطرات آدرین مارگریت یورسنار ایرلند ۱۹۵۱–۵۵ مولی، مالون می‌میرد، بی‌نام ساموئل بکت سوئد ۱۹۰۷–۲۰۰۲ پی‌پی جوراب‌بلنده آسترید لیندگرن برزیل ۱۹۵۶ شیطان در راه گویمارس روزا الجزایر ۱۹۴۲ بیگانه آلبر کامو آمریکا ۱۹۰۸ مرد نامریی رالف الیسون مکزیک ۱۹۱۸–۱۹۸۶ پدرو پارامو خوان رولفو رومانی ۱۹۲۰ - ? اشعار پل سلان نیجریه ۱۹۵۸ همه چیز فرو می‌پاشد چینوآ آچه‌به مصر ۱۹۸۰ بچه‌های محله ما نجیب محفوظ آلمان ۱۹۵۹ طبل حلبی گونتر گراس انگلیس ۱۹۶۲ دفترچه طلایی دوریس لسینگ سودان ۱۹۶۶ موسم هجرت به شمال طیب صالح کلمبیا ۱۹۶۷ صد سال تنهایی گابریل گارسیا مارکز ایتالیا ۱۹۷۹ تاریخ(مورانته) الزا مورانته هند ۱۹۸۰ بچه‌های نیمه‌شب سلمان رشدی کلمبیا ۱۹۸۵ عشق در زمان وبا گابریل گارسیا مارکز آمریکا ۱۹۸۷ دلبند تونی موریسون پرتغال ۱۹۹۵ کوری (رمان) ژوزه ساراماگو