معرفی کتاب نامه های بلوغ اثر علی صفایی حائری

نامه های بلوغ

نامه های بلوغ

علی صفایی حائری و 1 نفر دیگر
4.5
110 نفر |
23 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

62

خوانده‌ام

214

خواهم خواند

141

ناشر
رامند
شابک
9649155570
تعداد صفحات
224
تاریخ انتشار
1384/11/25

نسخه‌های دیگر

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        کتاب « نامه های بلوغ » مجموعه نامه‌های پدرانه استاد علی صفایی حائری برای فرزندان خود است که در زمان بلوغ‌شان برای آنها نگاشته است.

ازآنجا که این متون از لطافت و غنای خاصی برخورداراند، و به خوبی جایگاه بلوغ و اهمیت آن را برای جوانان و نوجوانان تبیین می کند، توسط انتشارات لیله القدر برای همه نسل‌های آینده‌ساز به چاپ رسیده است.

در این اثر ۵نامه برای تبیین مسائلی همچون توجه به رضای الهی، استقامت و صبر، مراقبت از سلامت روح، فرصت‌های حسنات و سیئات و اخلاق نیکو، از آیات و احادیث فراوانی بهره گرفته شده است تا این دوره حساس را به سبک دین مبین اسلام مدیریت کنیم .

در یکی از نامه ها آمده است: « بابا! در این نکته تامل کن، ببین در برابر آنچه به دست می آوری، چه از دست می دهی. در این محاسبه، خودت را در نظر بگیر. تمام باخت ما از اینجاست که خودمان را به حساب نمی آوریم، فقط حساب می کنیم چه به دست آورده ایم و نمی بینیم چه از دست داده ایم. »
      

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

پست‌های مرتبط به نامه های بلوغ

یادداشت‌ها

          بلوغ یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین مراحل رشد آدمی است. این مرحله اگر با پختگی و رشد عقلی همراه شود، ثمراتش در ادامهٔ مسیر زندگی نمایان خواهد شد.
علی صفایی حائری ذکاوت و خلاقیت به خرج داده و در قالب پنج نامه به فرزندان تازه به بلوغ رسیده‌اش، از مفاهیمی در باب رشد می‌گوید.
او در نامه‌ها به موضوعاتی چون بینش‌ها و گرایش‌ها، سلوک و اخلاق، رضا و رضوان، عمل و بحران‌های عمل می‌پردازد.
از جذابیت نامه‌ها زیبا خطاب قرار دادن فرزندان است؛ مثلاً آیه‌های زندگی،‌ جوانهٔ زندهٔ قلب، میوهٔ دل. 
همچنین مرحوم عین.صاد دعاهای قشنگ و پرخیر و برکتی در حق فرزندان و همسرش می‌کند. او در خلال نامه، جایگاه همسرش را بالا می‌برد و از این جهت به‌طور غیرمستقیم شأن و منزلت مادر را در دید فرزندان زیاد می‌کند.
نامه‌ها به گونه‌ای نوشته شده که مخاطبش با اغماض یک نوجوان تازه به بلوغ رسیده است. سطح معارفی که در آن‌ها مطرح شده بالا بوده و نیازمند است با محاسبه، مراقبه و تفکر همراه شود تا ثمربخش گردد. این دستورالعمل‌ها نه‌تنها در راه سلوک که در تمام وجوه زندگی قابل استفاده می‌باشند. تلنگری‌هایی که عمق وجود و روح آدم را نشانه می‌گیرند و خوشا به حال خواننده‌ای که آن‌ها را با چاشنیِ تأمل و عمل همراه کند که برایش راهساز و کارساز شوند.
مرحوم عین. صاد اشاره می‌کند هدف از نوشتن نامه‌ها، مشخص کردن توشهٔ راه و شناختن مقصد و قدر انسان است. او از راه‌ورسم سلوک، برنامه‌ریزی و استفاده از زمان، اهمیت حرکت و چگونگی حرکت، یافتن نقش و هدف، راهکارهای کاربردی و مفید برای به اتمام رساندن کارها می‌گوید. 
بنابراین در هر نامه مفهومی مورد توجه و بحث قرار گرفته و به شیوهٔ تیتروار تنظیم شده که انسجام بیشتری به متن داده است.
مثلاً نامهٔ اول دربارهٔ بینش‌ها، گرایش‌ها، معرفت، بینات،‌ کتاب و میزان است. نامهٔ دوم به سلوک و اخلاق، هدایت، شُکر و بلاء می‌پردازد. سومین نامه به رضا و رضوان، بحران‌ها و رنج‌ها اشاره دارد. در نامهٔ چهارم عمل، تمامیت عمل، سلامت عمل و بحران‌های آن مطرح می‌شود.
در آخر کتاب هم گُزیده‌ای از اشعار مرحوم عین. صاد ضمیمه شده که همین مفاهیم را به شکل شاعرانه‌ای بیان می‌کند.
        

3