دفتر بزرگ

دفتر بزرگ

دفتر بزرگ

آگوتا کریستف و 1 نفر دیگر
4.1
34 نفر |
15 یادداشت
جلد 1

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

51

خواهم خواند

23

شابک
9789641911630
تعداد صفحات
200
تاریخ انتشار
1399/10/30

نسخه‌های دیگر

توضیحات

        رمان «دفتر بزرگ» نگاهی متفاوت است به اشغالگری نازی ها و شرایط کشور روسیه. این از بین رفتن احساسات و عواطف تا حدی است که کمتر نشانی از آن ها را در ادامه زندگی شخصیت ها داستان می توان یافت. کریستوف در این اثر برخی قواعد اصلی داستان نویسی سنتی را در هم می شکند. راوی داستان اول شخص جمع است؛ به عبارتی دو برادر دوقلو به طور مشترک داستان را روایت می کنند. کتاب به بخش های متعددی تقسیم شده و هر بخش چند صفحه بیشتر به طول نمی انجامد. با این اوصاف نویسنده با زبانی ساده که مناسب سن و سال راوی های داستان است از تلاش آن ها برای تکیه بر خودشان می نویسد و دنیایی را به تصویر می کشد که فردای آن را نمی توان پیش بینی کرد.آگوتا کریستوف معروف ترین نویسنده ی معاصر سوئیسی مجاری الاصل است که با نوشتنِ تریلوژی دوقلوها به شهرتی جهانی دست یافت. خواننده های بی شمار آثار او مجذوب و مبهوت نثری شدیداً مینی مالیست می شوند که سرسختانه همه ی تصنّع ها را رد می کند تا خشونت و سیاهی زندگی را در نزدیک ترین حالتِ ممکن به مخاطب ارائه دهد. دفتر بزرگ جلد اول این تریلوژی است که جایزه ی بهترین رمان اروپایی را کسب کرد و تاکنون به بیش از 33 زبان دنیا ترجمه شده است. تا سال 1986 آگوتا کریستوف در دنیای ادبیات فردی تقریباً ناشناخته بود تا اینکه همان سال انتشارات معتبر Seuil فرانسه اولین رمان او را چاپ کرد. «دفتر بزرگ» با استقبال بی سابقه ی مخاطبان و منتقدان ادبیات مواجه شد و جایزه ی بهترین کتاب اروپایی ADELF را به خود اختصاص داد. این رمان جلد اول از تریلو ژی دوقلوها بود که با رمان های مدرک (1989) و دروغ سوم (1991 برنده ی جایزه ی لیور انتر) کامل شد و آگوتا کریستوف را به یکی از معروف ترین نویسنده های فرانکفون دنیا بدل کرد. این تریلوژی خیلی زود به بیش از 33 زبان ترجمه شد و علاقه مندان زیادی در سراسر جهان یافت.
      

لیست‌های مرتبط به دفتر بزرگ

یادداشت‌ها

          -این سه‌گانه خیلی کتاب خوبیه.
- خوندیش؟
-نه، ولی همه می‌گن. قراره بخونم.
و این چنین بود که من نیز وسوسه شده کتاب را خریدم.
#سه‌گانه‌ی_دوقلوها شامل سه کتابِ #دفتر_بزرگ #مدرک #دروغ_سوم اثر #آگاتا_کریستوف ترجمه #اصغر_نوری #انتشارات_مروارید
داستان زندگی دوتا برادر دوقلو. از کودکی تا حدودا پنجاه سالگی...
هر کتاب یک دوره از زندگی‌شون رو روایت می‌کنه.
سالهای کودکی این دو برادر در سالهای جنگ جهانی می‌گذره. در خانه مادربزرگ. 
این دو برادر ماجراهای مختلفی رو از سر می‌گذرونن. اما به نظر من ماجراها خیلی مهم نیستن. 
تمهیدات خاص نویسنده است که این سه‌گانه رو جذاب کرده. 
نویسنده به هیچ مکانی اشاره مستقیم نکرده. اما مخاطب خودش متوجه می‌شه که این کشور جزو کدوم یکی از دسته‌های متفقین یا متحدینه.
حتی هویت اسرای جنگی مشخص نشدن ولی از نشانه‌ها پیداست.
نکته بعدی خونسرد روایت کردنه. بدون اینکه درگیر احساسات و کلمات احساسی بشه مخاطب رو به وجد میاره. 
در طول کتاب با معماهای زیادی مواجه می‌شیم. اما تا آخر کتاب تقریباً همه‌ی معماها حل میشن. 
آیا تا حالا کتابی خوندید که راوی اول شخص جمع باشه؟ ( ضمیر ما) راوی جلد اول، اول شخصه جمعه. به جای من راوی. مای راوی.
یکی از سخت‌ترین زاویه دیدها. 
یه ویژگی خیلی مهم هم هست که اگه بگم لذت خوانش از بین میره.
بخونید و لذت ببرید.
داستان دو برادر دوقلو، مادربزرگشون، دختری که بهشون کمک می‌کنه اما دچار سرنوشت عجیبی می‌شه، کشیش، دختر لب‌شکری و...
        

7

          آگوتا کریستف اولین جلد از سه گانه رو که رمانی است کوتاه، از طریق قلم دوقلوهایی که در گذر زمان  تغییرات زیادی میکنن به خاطر جنگ روایت میکنه. دو قلوها اتفاقاتی که در چند سال حضورشون در خانه مادربزرگ، دور از پدر و مادر در شهر کوچک میفته رو در دفتر بزرگشون یادداشت میکنند. یادداشت های اون ها کاملا به زبان حالِ و ما هنگام خوندن رمان فقط زبان حال رو میخونیم. انگار اتفاقات همون لحظه که اتفاق میفتن یادداشت میشن توسط دو قلوها.
سیر داستانی جذابی داره و میتونین در یکی دو نشست تموم کنین. پایان کتاب هم اونقدر غیر منتظره است که سخته سراغ مدرک که دومین قسمت از سه گانه است نرین.
نثر  ساده، روایت داستان از قول دوقلوها در حالیکه انگار فقط یک نفرن و نه دو نفر، و فصل های کوتاه، دفتر بزرگ رو برای من تبدیل به اثری خاص میکنه هر چند در اون ضعف هایی دیده میشه مثل غیر واقعی بودن برخی اتفاقات که البته از دید نویسنده این واقعیت دنیای تاریک و بلایی که جنگ بر سر آدمها میاره است که حقیقتا من نمیتونم اونقدرا هم درکش کنم. کار های وحشتناکی که از دو قلوهایی که یک روز معصومانه پا به خانه مادربزرگشون گذاشتن (این پرانتز حاوی اسپول_اما تبدیل به انسانی بی عاطفه و سرد تبدیل میشن و در انتهای داستان باعث قتل پدرشون میشن برام خیلی قابل درک نیست یا حتی اون شکنجه هایی سخت و بلا هایی که خودشون سر خودشون می آوردن برای قوی شدن روح غیر قابل حضم بود برام. چطور بچه هایی به این سن میتونن همچین تفکری داشته باشن اصلا؟)
 هر چقدر هم که جنگ تاثیرات مخرب داشته باشه، همچین چیزی خیلی باور پذیر نیست. این نقد من بخاطر این که نویسنده این داستان رو با واقع گراییش نوشته در صورتی که همچین هم برام واقعی نبود. واقعیت  بیشتر قاطی شده بود با دنیای سخت و تاریکی که نویسنده تجربه کرد. با اینحال اثر خوبی بود و تاثیر گذار. فکر میکنم جلد های بعد بیشتر راضیم کنه‌. 
        

11