بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

صلیب خونین

صلیب خونین

صلیب خونین

مهدی میرکیایی و 1 نفر دیگر
4.6
44 نفر |
13 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

78

خواهم خواند

21

هنگامی که نخستین کشتی های اروپایی به قاره های جدید رسیدند، کشیشان هم همراه کاشفان پا به ساحل گذاشتند .آنها به دنبال مسیحی کردن بومی ها بودند. پادشاهان اروپایی از صدها سال پیش از آن مجبور بودند خود را دوستدار و پیرو پاپ ها، بالاترین مقام مذهبی در اروپا، معرفی کنند، برای همین باید به هر تصمیم خود رنگ و بوی مذهبی می دادند. هنتگامی که اکتشافات جغرافیایی آغاز شد تمام این پادشاهان مدعی بودند که قصد دارند مسیحیت را گسترش دهند.

لیست‌های مرتبط به صلیب خونین

نمایش همه
سفر به آن سوی دریاهاگرگ ها با چشم باز می خوابندشکار انسان

سرگذشت استعمار (دوره ۱۵ جلدی)

15 کتاب

دوره ۱۵ جلدی که خودم مطالعه کرده ام و بسیار توصیه میکنم...... پانزده جلد کتاب از قلب تاریخ جهان که به قول مقام معظم رهبری، یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نگاشته‌است که می تواند اثری ارزشمند برای نوجوانان و جوانان حق‌جو و پژوهشگر باشد. اگر برای شما هم ماجرای کشف قاره آمریکا مشکوک به نظر می‌رسد... یا دلیل شکاف عمیق طبقاتی بین کشورهای دنیا را نمی دانید به مجموعه «سرگذشت استعمار» سر بزنید. رهبر انقلاب در دیدار با نخبگان و استعدادهای برتر تحصیلی (۱۴۰۱/۰۷/۲۷): من اخیراً یک کتابی دیدم که یکی از همین نویسندگان خودمان‌ (مهدی میرکیایی) نوشته، به نام سرگذشت استعمار ؛ پانزده شانزده جلد کتاب ۱۵۰ صفحه‌ای، ۱۲۰ صفحه‌ای است؛ تشریح می‌کند که استعمار چگونه در قارّه‌ی آمریکا و در قارّه‌ی آسیا توانست ثروت‌های اینها را از بین ببرد و خودش را ثروتمند کند. کشور انگلیس ثروتمند نبود، فرانسه ثروتمند نبود، کشورهای اروپایی ثروتمند نبودند؛ اینها ثروت کشورهای دیگر را گرفتند. این مجموعه شامل آثار زیر است: سفر به آن سوی دریاها (جلد 1): در این کتاب ماجراهای سفرهای دریایی پرتغالی‌ها و غارت‌هاشون شرح داده شده است. گرگ ها با چشم باز می خوابند (جلد 2): در این جلد ماجرای استعمار انگلیس بر هند و چپاول ثروت هند توسط ملکه انگلیس شرح داده شده است. شکار انسان (جلد 3): برده‌داری غربی‌ها و شکار انسان‌ها از قاره آفریقا در این جلد از کتاب به رشته تحریر درآمده است. صلیب خونین (جلد 4): اروپایی‌ها هر جا می‌رفتند همراهشون کشیش‌ها رو هم می‌برند به این بهانه که می خوان مسیحیت رو گسترش بدن اما … راهپیمایی اشک‌ها (جلد 5): ماجرای قتل و قارت بومیان سرخ پوست قاره آمریکا در این کتاب مستند شده است. فاخته ها لانه ندارند (جلد 6): در شهر ونیز که دریانوردان معروفی داشت، هر ساله حاکم با دریا ازدواج می‌کرد تا صاحب دریا بشه …! سفر الماس (جلد 7): حکایت این کتاب، حکایت الماس است و سفرهای دریایی رزم ناو انگلیسی برای ملکه انگلستان. به دنبال کادی (جلد 8): کادی پارچه‌ای است که با گاندی آن را نماد استقلال طلبی در هندوستان کرد و نهایتا هند را از استعمار انگلستان درآورد. افطار در کلیسا (جلد 9): مهدی میرکیایی در این جلد از کتاب سرگذشت استعمار ماجرای خالی شدن خزانه پر از الماس و فیروزه و سنگ‌های قیمتی ایران را نوشته است. گنج های کلات (جلد 10): این کتاب در مورد تاریخ ایران و اشتراکش با استعمار است. ماجرای محمود افغان و شاه سلطان حسین. جوانه‌های آتش (جلد 11): این جلد از کتاب هم در مورد تاریخ ایران و این بار دوره قاجار و اشتراکش با استعمارگران. بازی بزرگ (جلد 12): این جلد از کتاب هم دوباره درباره تاریخ ایران و استعمار انگلستان است و جدایی بخش‌هایی از ایران. ماجرا هنوز تمام نشده (جلد 13): در کنار ایران معاصر، امپراتوری بزرگ دیگری هم بود به نام عثمانی. استعمار علاوه بر ایران تمایل نداشت عثمانی هم بزرگ باقی بماند. فارغ التحصیل زندان (جلد 14): یک روزنامه‌نگار که در حال ارسال اخبار هیجان انگیز از آفریقا است، به دستور پادشاه بلژیک شروع به خرید زمین‌های آفریقایی‌ها می‌کند. او این زمین‌ها را به بهای اندک می‌خرد آن هم سه برابر مساحت بلژیک. ملکه تهی دست (جلد 15): داستان، داستان مواجهه ناوگان دریایی قدرتمند انگلستان با چینی‌هاست.

سفر الماسخانه یی برای شبکمی دیرتر

کتاب های ۱۴۰۲ من 💜📚📝

25 کتاب

اول از همه ممنونم از بهخوان که باعث شد اشتیاق دوباره ای نسبت به کتاب خواندن به دست بیارم .‌ اشتیاقی که چند وقتی از بین رفته بود . ممنونم بهخوان 🙏😍 اما در اینجای کار می خوام درباره کتابایی که امسال خوندم و دلیل اینکه حالا چرا اینا رو خوندم ، صحبت کنم 👌: دختران آفتاب رو بعد از سال ها خاک خوردن در کتابخانه ، تابستان شروع به خواندش کردم به خاطر اینکه گفتم شاید این کتاب بتونه سوالات مختلفم رو تو این سن پاسخ بده . شبیه مریم رو از کتابخونه جمکران خریدم به دلیل اینکه باغ طوطی رو خونده بودم . باغ طوطی هم ، ماه رمضان پارسال مامانم برام خرید ، اولش ظاهرش خورد تو ذوقم ولی هیچوقت نباید از رو ظاهر قضاوت کرد . بچه های راه آهن هم بعد از سال ها شروع به خواندنش کردم و لذت بردم . شاهزاده و گدا هم که دیگه همه باهاش آشناییم ، بی نظیره !! سپید دندان هم به دلیل قلم شگفت انگیز جک لندن خوندمش . آوای وحش هم چون که از قبل سپیدان دندان رو خونده بودم ، از نمایشگاه کتاب امسال خریدم و لذت بردم . کتاب های سرگذشت استعمار هم ، پارسال با یه مسابقه ای به نام هیس طوری آشنا شدم و برای اولین بار رفتم سراغ کتابهای تاریخی و خوشحالم که پا در این راه گذاشتم . نیکلاس نیکلبی رو به خاطر قلم مجذوب کننده چارلز دیکنز و علاقه بیش از حدم به نوشتنش ، از کتاب خونه مدرسه مون امانت گرفتم . هاکلبری فین هم تابستان که وقت آزادی داشتم شروع به مطالعه اش کردم و چندان لذتی نبردم. امضای جوجه تیغی رو یکی از فامیل هامون تو تولد دخترش به همه بچه ها کادو داد ، اولش خورد تو ذوقم و پیش خودم گفتم ( یعنی واقعاً فکر کرده من از این کتاب می خونم ) ولی بعداً به طور اتفاقی بازش کردم و چند صفحه اول رو که خوندم عاشقش شدم. خانم دات فایر هم به دلیل اینکه فیلمش رو دیده بودم ، از کتابخانه مدرسه مون امانت گرفتم . باغبان شب هم به دلیل جلد جالبش از کتابخانه امانت گرفتم و واقعا خوشحالم که این کتاب رو مطالعه کردم . پسری در برج هم همین طور شد و در طول امتحانات ترم ، بعد از هر امتحان ، تو تایم انتظار برای رسیدن ماشین می خوندمش . رویای نیمه شب هم که آنقدر معروف بود شروع به خواندنش کردم . روزگار عمار و ماموریت در قصر رو چون بقیه کتاب های این مجموعه رو خوانده بودم ، امانت گرفتم و خوندمش. سرود کریسمس رو هم یکی از همکلاسی های پارسالم معرفی کرد و امسال خریدم و خواندم. قتل راجر آکروید هم به دلیل اینکه جدیدا علاقه پیدا کردم به ژانر جنایی و معمایی ، خریدم و چالش بهخوان انگیزه ای شد تا یه هفته ای تمومش کنم . و البته این کتاب کادوی نمره بیست تو کارنامه ترم اولم بود . و کتاب سفر الماس و خانه ای برای شب هم که در حال خواندنشون هستم و امیدوارم تا سال جدید بتونم تمومش کنم 😍🌹 به امید اینکه در سال پیش رو کتاب های زیبا و زیادتری رو بخونم 🖤💜

یادداشت‌های مرتبط به صلیب خونین

            مطالب خوش‌خوان با زبانی ساده تا حدی داستان گونه است. این کتاب، ماجرای نقش کشیش ها و به ویژه پاپ و کلیسای کاتولیک در تاریخ استعمار رو بیان می کنه. نقشی که متاسفانه اغلب، بر خلاف آموزه های حقیقی دین مسیحی و برابری انسانی در این دین، در جهت استعمار افراد غیر سفید پوست و بهره جویی از منابع مالی و قدرت بوده. البته بین این افراد، انسان هایی که حقیقتا دغدغه انسانی داشتند و برای خدمت به دین و خدای خودشون اقدام می کردند هم بودند که اغلب، توسط قدرت و ثروت بقیه سرکوب می شدند یا به حاشیه کشیده  می شدند. مسئله دردناک ماجرا این بوده از وجه رحمانیت دین مسیحی جهت پوششی برای اهداف خودشون ،از کسب ثروت و قدرت تا جاسوسی و توجیه اعمال خشونت آمیز بر علیه غیر اروپاییان و برده داری استفاده می کردند و از آموزه های مذهبی خودشون جهت نوعی برده داری فکر استفاده می کردند.
تاثیر حضور کشیشان در ایران هم در این کتاب مطرح شده که در جای خودش جذاب و قابل توجه بود.
یک نکته جالب در این کتاب داستان پوکوهانتس بود. احتمالا شما (البته اگر اصلا اسمش رو شنیده باشید) هم مثل من این شخصیت رو با کارتون خوشگل و نایس وات دیزنی می شناسید. خوب نکته جالب همین جاست. واقعا چنین دختری بوده و برای اروپایی ها پیش پدرش که بزرگ قبیله بوده پادرمیونی هم کرده، اما بقیه ماجرا اصلا شبیه اون کارتون عاشقانه نیست و کلا ته اش جور دیگه تموم می شه.
این کتاب برای من بسیار جذاب بود. البته همون مشکلات نبود اسم ها به زبان اصلی رفرنس ته کتاب و اینها هست ولی چون تکراریه دیگه باز نمی گم.
در مجموع برای مخاطب خودش، یعنی نوجوانان، گزینه مفید و اگر به تاریخ علاقه مند باشند گزینه جذابیه.
          
            بسم الله

تا اینجا صحبت از شکل‌گیری استعمار و کشورهای استعمارگر به همراه سبک هر کدام از این کشورها در زمینه تسلطشان بوده است. همچنین شروع انقلاب صنعتی باعث اقبال بیشتر کشورهای استعمارگر به منابع خام کشورها برای تولید بیشتر و به تبع به دست آوردن طلا و پول زیادتر بوده است. اما در کنار همه این موارد نباید غافل شویم که جریان استعمار برای تثبیت خود نیازمند به وجهه مذهبی نیز بوده است. به قول دکتر شریعتی جریان حاکمیتی در سه محور خود را برای استثمار مردم آرایش داده است. سه محوری که به مثابه سه ضلع مثلث هستند. زر، زور و تصویر مثلثی هستند که قدرتمندان و استعمارگران در جهان ناگزیر از اتکا به آنها هستند و آخرین این سه، یعنی تزویر، از مهم‌ترین زمینه‌های گسترش فرهنگ استعماری در کشورهاست. چرا که مردم را با عناوین مختلفی از جمله دین سرگرم کرده و به اهداف جاسوسی و استعماری می‌پردازد. در جای جای کتاب هم  اهداف جاسوسی کشیش‌هایی که در کشورهای مختلف نفوذ کرده‌اند اشاره شده است. از جمله آنها در ایران و در زمان نادرشاه افشار بوده است. پس باید گفت به همان میزان که برده داری و ظلم‌های ناشی از زور بر برده‌ها سبب از بین رفتن جان عده بسیاری شده است، به همان میزان تزویرِ اشخاصی مانند کشیش‌ها هم سبب به هدر رفتن خون بسیاری انسان‌ها شده است. و عملاً کشیش‌ها آب به آسیاب کسانی ریخته‌اند که اهدافی جز جریانات استعماری و از بین بردن هویت ملت‌ها نداشتند و این‌ها همه در تحت پوشش دین اتفاق افتاده است.