یادداشتهای فهیمه . مؤذن (164) فهیمه . مؤذن 1404/4/25 پیتر خرگوشه و دوستانش: قصه ی دو موش بازیگوش جلد 5 بئاتریکس پاتر 4.0 1 داستان نمکی و قشنگی بود . شروع خوبی داشت اما پایان بندی جالب نبود و از میانه ناگهانی و پرشوار، داستان رو به پایان رفت و خیلی مبهم تمام شد . البته مشخص نیست داستان اصلی هم اینطور است یا پس از ترجمه به این سبک درآمده است . 0 8 فهیمه . مؤذن 1404/4/24 پیتر خرگوشه و دوستانش: قصه ی دوشیزه ماپت جلد 19 بئاتریکس پاتر 3.0 1 کم حجم ترین کتاب این مجموعه بود با تعداد عکس های بیشتر داستان خیلی خیلی ساده ای داشت ، و ماجرای چندانی نداشت که بچه ها رو جذب کنه . داستان دوشیزه ماپِت گربه و موشی که سر به سرش میگذاشت. 0 12 فهیمه . مؤذن 1404/4/23 سخت پوست ساناز اسدی 3.4 65 نمیشه گفت رمان بود ، یک داستان بلند بود . شامل بخش های کوچک چند صفحه ای که یک در میان بین حال و گذشته جابه جا و خاطرات مرور میشد . پیچیدگی خاصی نداشت و ساده بود و به نسبت معرفی هایی که از این کتاب دیده بودم کتاب خاصی نبود . من رو که جذب نکرد مخصوصا با پایان بازی که داشت . شخصیت پردازی ش به نسبت بهتر بود اما ميتونست بیشتر بهش بپردازه 1 24 فهیمه . مؤذن 1404/4/21 یک شب در موزه کارن لفراک 4.4 4 تصویرگری کتاب و داستان فوق العاده بود . حس یه گردش دوست داشتنی رو کاملا القا میکرد . اطلاعات جالبی رو منتقل میکنه و برگردان اشعار به فارسی هم عالیه . ولی جای تاسف داره که این حس و گردش جذاب رو در ایران نمیشه تجربه کرد و برای بچه های ایرانی ملموس و قابل درک شاید نباشه . 0 7 فهیمه . مؤذن 1404/4/19 قصه ی کلوچه و قالب شیرینی جلد 16 بئاتریکس پاتر 4.5 1 داستان دو دوست ، یک گربه و یک سگ که از روی اجبار و ناراحت نکردن همدیگه ، دعوت مهمونی همدیگه رو میپذیرند و غذایی که دوست ندارن مجبور میشن بخورن اما هم ماجرا ساز میشه هم دردسر ساز ........ داستان جالب و نسبت به بقیه ی کتاب هاش جدیدی داشت با یه کوچولو استرس از اتفاقاتی که خواهد پیش آمد اما با پایانی خوش و بدون ناراحتی 😊😊 0 1 فهیمه . مؤذن 1404/4/15 کلمه های گم شده بابابزرگ بتینا بیر ک یر 3.9 4 کتاب روان و کم حجمی بود در رابطه با مواجهه ی کودکان با بیماری زوال عقل به خصوص در پدربزرگ و مادربزرگ ها و همینطور یادگیری نحوه ی چگونگی کمک کردن به افراد مبتلا برای بازیابی زندگی روزمره و برقراری ارتباط با اعضای خانواده . خیلی شیرین و کودکانه به موضوع پرداخته شده بود ، طوریکه کودک دچار پیچیدگی و عدم فهم موضوع نشه . فکر میکنم اینکه بچه ها با مشکلات بزرگ تر ها به زبان و به اندازه ی درک خودشون آشنا بشن واقعا ضروریه . 0 20 فهیمه . مؤذن 1404/4/12 قصه ی خرگوش های فلاپسی جلد 10 بئاتریکس پاتر 4.5 1 یه داستان نقلی در مورد بچه خرگوش های بنجامین و فلاپسی که نزدیک بود به خاطر خوردن کاهو توی دردسر بیفتن . همه ی داستان های بئاتریکس پاتر کوچولو و جمع و جوره و شیرین 0 5 فهیمه . مؤذن 1404/4/11 جایی دیگر گلی ترقی 3.6 12 اولین تجربه ی من با گلی ترقی است . این کتاب ، یک مجموعه داستان است شامل شش داستان . - بانوی ناتمام - انار بانو و پسرهایش - سفر بزرگ امینه - درخت گلابی - بزرگ بانوی روح من - جایی دیگر دو داستان اول با پس زمینه ی فرودگاه و پرواز است و خیلی معمولی . آخرین داستان ، بلند ترین داستان است و دارای سبک و فضایی متفاوت با بقیه . داستان یکی مانده به آخر رو که اصلا سر در نیاوردم 😁😁 اما سفر بزرگ امینه و جایی دیگر ، دو داستان مورد علاقه ی من بود به دلیل وجود شخصیت ها و تیپ شخصیتی هایی شبیه به خودم . 0 6 فهیمه . مؤذن 1404/4/10 قصه ی زنجبیل و ترشی جلد 17 بئاتریکس پاتر 4.0 1 قصه ی گربه و سگ شکاری ای به نام های زنجبیل و ترشی که مجبور شدن مغازه شون رو ببندن و شغل دیگه ای رو شروع کنن . اگه میخوای علت تعطیل شدن رو بدونی بهتره که بخونی ش 😊😊😊 کتاب با نمکی بود و داستان آموزنده و تازه ای داشت . 0 2 فهیمه . مؤذن 1404/4/9 به دنبال ماه جیمز نوربری 4.0 13 کتابی دلنشین بود در سبک و فضای دو کتاب قبلی که از جیمز نوربری خواندم _ *اژدهای کوچک و پاندای بزرگ * و * سفر؛ اژدهای کوچک و پاندای بزرگ _ باز هم در این کتاب داستان یک سفر روایت میشود که در پی تنهایی و پیدا کردن خود آغاز و در میانه با همراهی یک همسفر و در نهایت تنهایی مجدد و یافتن مسیری جدید پایان می یابد . ماه ، در اینجا نماد هدف است و داستان ، راهی است که باید برای رسیدن به آن طی کنی و به پختگی برسی . این کتاب رو همراه با پسرم خواندم و هر دو لذت بردیم از خوانش آن . 0 2 فهیمه . مؤذن 1404/3/29 قصه ی تامی پیشی جلد 8 بئاتریکس پاتر 3.5 1 یه داستان کوچولو و بانمک در مورد شیطنت ها و بازیگوشی سه تا بچه پیشی به نام های ماپت، میتنز و تامی پیشی . 0 3 فهیمه . مؤذن 1404/3/24 گوشه گیر محمدرضا ماندنی 4.3 2 این اولین کتاب از بلاگری هست که خیلی وقته دنبالش میکنم و به پادکست ش گوش میدم . کتابی روان و ساده برای آدم ها و کودکان گوشه گیر و شاید بقیه هم ، این یک کتاب کودک هست اما برای همه ی سنین مناسبه . این کتاب در قالب داستان کمک میکنه به روبه رو شدن با ترس ها مخصوصا ترس از قرار گرفتن در اجتماع و ارتباط گرفتن با آدم ها ، ترس از ناشناخته هایی که در یک ارتباط جدید خواهی داشت و توانایی اعتماد به آدم ها و روابط جدید . با این که اولین تجربه ی نویسنده بود اما کتاب کاملی بود و ایده ی جالبی داشت . هم من و هم پسرم از خوندن ش لذت بردیم و منتطر کتاب بعدی هستیم از ایشون . 0 9 فهیمه . مؤذن 1404/3/20 همین حوالی جومپا لاهیری 3.4 26 چقدر غرق شدن در دنیای این کتاب لذت بخش بود ..... خیلی روان ، خیلی ساده و بی هیچ پیچیدگی ، از خواندن روزمرگی هایی که شاید به تو نزدیک باشد خیلی ساده میشود کیف کرد . مخصوصا فضای اپیزودیک کتاب ، خواندن رو خیلی راحت تر کرده بود و موضوع رو برایت واضح و مشخص میکرد. گاهی لازم است بنا به شرایط روحی و زندگی یک کتاب بخوانی که به تمرکز زیاد نیاز نداشته باشد و حال و هوای ذهنت رو عوض کند و این دقیقا همان کتاب است . به نوعی میشود گفت روزانه نویسی یا مجموعه ای از یادداشت ها و خاطرات روزانه بود ، که گاها تصاویر و خاطراتی از گذشته را هم مرور میکرد . 0 41 فهیمه . مؤذن 1404/1/1 دوزخ ژان پل سارتر 3.8 28 دومین کتاب و نمایشنامه بود که از این نویسنده میخواندم خیلی کوتاه ، ساده و روان بود . شخصیت پردازی نسبتا خوبی داشت . و مخلص کلام این بود که ؛ جهنم در ذهن ماست و چیزیه که ما انسان ها برای هم میسازیم . کتاب خیلی خاصی نبود که بخواهم به دیگران معرفی کنم . 0 27 فهیمه . مؤذن 1403/11/5 فیلادلفیا من دارم می آم ( نمایشنامه ) برایان فریل 2.5 1 نمیدونم چرا این کتاب رو با معرفی یه بلاگر خریدم ؟؟؟ نمایشنامه ی کوتاه و یکنواختی بود ، هیچ اوجی نداشت برای من فاقد هیجان و کمی حوصله سر بر بود . در مورد پسری اهل یک روستای کوچیک در ایرلند که یه شخصیت بیرونی و يه شخصیت درونی داشت در تضاد با هم . تصمیم گرفته بود به آمریکا مهاجرت کنه اما در آخر هم مشخص نشد با اون همه تردید و دودلی که به خاطر حس علاقه و دلسوزی نسبت به پدرش داشت پرواز کرد یا نه ؟؟؟؟؟ 0 19 فهیمه . مؤذن 1403/10/10 سووشون سیمین دانشور 4.1 301 از نظر موضوعی و تم داستان خیلی شبیه به کلیدر بود ،مقاومت و ایستادگی در برابر استعمار و حکومت خائنی که مردم خودش رو به کشورهای غارتگر میفروشه . و در عین حال عشقی رو در متن این ناملایمات به زیبایی توصیف میکنه و همینطور ترسی که باید ریخته بشه ، شجاعتی که باید برگرده و شکوفا بشه . جالبی داستان این بود که با عروسی و شادی شروع شد اما با عزا پایان یافت و به تلخی تمام شد . کتاب روان و راحت خوانی بود ، پر از عشق و بیان احساسات زیبا و کلمات و سخن های شیوا و دلنشین. پاراگراف پایانی رو خیلی دوست داشتم : "" گريه نکن خواهرم، در خانهات درختی خواهد روييد و درختهايی در شهرت و بسيار درخت در سرزمينت. و باد پيغام هر درختی را به درخت ديگر خواهد رسانيد و درختها از باد خواهند پرسيد: در راه که می آمدی سحر را نديدی! "" 4 81 فهیمه . مؤذن 1403/7/23 سفر به انتهای شب لویی فردینان سلین 4.1 49 و بالاخره بعد از دو ماه و اندی تمام شد ....... حالا یک نفس راحت میکشم . عجب کتابی بود ، عجب داستانی !! واقعا برام کتاب سنگینی بود ، چون میشد جزو رمان های فلسفی در نظر گرفت ش . دلیل طول کشیدن خوانش اما این نبود وخودم چندین مرتبه ریدینگ اسلامپ شدم و نتونستم ادامه بدم ش . من فایل پی دی اف کتاب رو خواندم که ۵۴۴ صفحه بود . همزمان هم نسخه ی صوتی رو شنیدم تا برام مرور شود اما کتاب رو خطی بیشتر می پسندم . از ترجمه کاملا راضی بودم ، عالی بود، چون سعی کرده بود با تغییرات جزئی از میزان سانسورها بکاهد . اما قلم سلین ، اولین تجربه ام بود و لذت بردم ازش علیرغم پیچیدگی ها و فلسفه ای که در متن داستان گنجانده بود ، فلسفه ی پوچ گرایی که شخصیت اصلی داستان و دوست ش روبنسن به شدت درگیرش بودند . تنها بدی ای که داشت پایان بازش بود . خیلی دوست دارم جلد دوم یعنی مرگ قسطی رو و کتاب سوم _ جنگ_ که ادامه ی جلد دوم هست را بخوانم ، اما فکر نمیکنم به این زودی ها سراغشان بروم چون هضم همین اولین کتاب خیلی سخت است . و باید نفسی بگیرم برای خواندن بقیه 😊😊 4 35 فهیمه . مؤذن 1403/6/29 اسید سولفوریک آملی نوتومب 2.9 3 کتاب را که شروع کردم، یاد سریال بازی مرکب افتادم اما کم کم متوجه شدم داستان متفاوتی دارد . داستان پر از ابهام بود و سوالات زیادی را ایجاد میکرد که همه بی جواب می ماند ، اصلا به جزئیات پرداخته نشده بود و کلی گویی می کرد ، با این وجود مباحث فلسفی خوبی را بیان میکرد. کلیات کتاب اما ضعیف بود ، مخصوصا پایان بندی که خیلی سریع و ناباورانه تمام شد و به داستانی با یک قهرمان مبدل شد . برخلاف کتاب آرایش دشمن که تا پایان برای من قابل پیش بینی نبود و اندک کششی داشت ، این کتاب خیلی کش آمد و خواندنش بیش از حد طول کشید چون کششی در من ایجاد نکرد و داستانی خیلی معمولی داشت و علیرغم اینکه سبک نویسنده ، ژانر جنایی ست اما در این داستان صحنه ی جنایی و ترسناکی نداشتیم و این موضوع در حاشیه ی داستان پرورانده شده بود . 0 26 فهیمه . مؤذن 1403/6/7 کرگدن اوژن یونسکو 3.9 37 چرا انقدر از این کتاب تعریف شده؟؟ اونقدر که خوب گفتن ازش ، برای من جالب نبود ، سطح متوسطی داشت . در پرده ی اول فکر کردم ، چقدر مسخره میتونه باشه وجود یک حیوان وحشی در شهر در پرده دوم دیدم وارد مبحث فلسفی شدیم و کمی برام کسل کننده شد و در پرده ی سوم وجود حیوان وحشی رو با فلسفه توجیح کرده و به طور نمادین ازش استفاده شده چون کرگدن حیوانی است غیراجتماعی که یکه و تنها به سوی هدف پیش میرود و نسبت به دیگران و محیط اطراف بی توجه است ، حتی اگر آسیبی برساند اهمیتی برایش ندارد . که نمادی است از جامعه ی امروزی و انسان هایی که در هر قشر و از هر سطحی به این رفتارها دچار شدند و کم کم به امری عادی در اجتماع تبدیل شده است . نمایشنامه ی پرحرف و محتوایی شاید بود اما برای من جذابیت و کشش زیادی نداشت و در سطح معمولی ای بود . 0 22 فهیمه . مؤذن 1403/5/9 باکره و کولی دی.اچ.لارنس 3.6 7 یک داستان بلند خوشخوان و روان بود که من آن را نسبت به کتاب " روباه " که قبلا از همین نویسنده خوانده بودم ، بیشتر دوست داشتم . در فصل اول با شخصیت ها و جزئیات شون آشنا میشویم . در فصل دوم با احساسات و افکار شخصیت اصلی و خواهرش . و از فصل سوم ، بُعد داستانی کتاب بیشتر میشود. شخصیت پردازی و تصویرسازی عالی بود ، خیلی خوب به جزئیات پرداخته بود و به موضوع اصلی که عشق غیر جسمانی و عشق پاک و معصوم بود خیلی زیبا پرداخته شده بود . نکته ی مثبت دیگری که داشت ،این بود که مقدمه نداشت و بعد از اتمام داستان ، توضیحاتی در مورد نویسنده و خود داستان داده شده بود که ارتباط میان داستان و زندگی شخصی نویسنده را روشن میکرد. این کتاب من را ترغیب کرد که به سراغ رمان های نویسنده بروم و آنها را هم بخوانم . 0 41