یادداشتهای محسن صالحی (16) محسن صالحی دیروز مسئولیت و سازندگی علی صفایی حائری 4.5 32 اولین بار مرداد ماه سال ۹۹ خوندم ولی تا امروز (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) که برای دومین بار مطالعهی کتاب را تمام میکنم به خلاصههایی که از کتاب نوشتم بارها مراجعه کردم و فکر میکنم که بازهم جا داره بخونمش... اینکه مسئولیت ما چیست؛ تربیت یعنی چه و با هر روحیهای چطور باید برخورد کرد از موضوعات مهم کتاب است ... کتاب قطعاً غرقتان خواهد کرد انشاءالله... 0 2 محسن صالحی 1403/11/6 من اطلاعاتی بودم جلد 1 رضا اکبری آهنگر 4.1 4 بالا نوشت: حرف آخر رو اول عرض کنم: تمام مطالب این دو جلد کتاب؛ روایت و به نوعی ادعای یک مامور امنیتی است از تجربهی بیش از ۳۰ سال خود پیرامون مسائل و افراد مختلف، پس اینکه آیا گفتن این مطالب در عموم جایگاهی دارد یا خیر؟ چقدر این مطالب صحت دارد و میشود به آن اعتماد کرد؟ نکتهای است که جای تأمل بسیار دارد ... ... ● بابت اطلاعات مفید و خلاصهای که کتاب از وقایع و اتفاقات تاریخ #انقلاب_اسلامی ارائه می دهد توصیه میکنم حتماً مطالعه شود ... #من_اطلاعاتی_بودم پیادهسازی شدهی مصاحبه با یک مامور اطلاعاتی است که در جلد اول از کودکی و چگونگی ورود خود به سیستم امنيتی کشور(سپاه) و سپس با شکلگیری وزارت اطلاعات؛ انتقال به آن و چند پروندهی امنیتی سالهای اول انقلاب و در جلد دوم راوی به صورت مبسوط به مباحث مرتبط با #انجمن_حجتیه میپردازد و نکات جذاب و ناگفتهای از این تشکل سیاسی!!! بیان کرده است. ... از نکات جالب و قابل تامل #کتاب؛ روایتهای دست اول و بعضاً تابحال بیاننشده از سیستم امنیتی و انجمن حجتیه میباشد که کتاب را به صورت قابل توجهی جذاب میکند. ... جلد اول در ۲۲۴ صفحه و ۱۶۰ هزار تومان جلد دوم در ۳۹۷ صفحه و ۲۸۰ هزار تومان توسط انتشارت شهید کاظمی به چاپ رسیده است ... پن ۱: با روزی حدود ۱۵۰ صفحه؛ هر دو کتاب در چهار روز خوانده شد؛ خداروشکر پن ۲: تبلیغات طوری است که انگار ناشر تمایلی به دیده شدن کتاب ندارد. پن ۳: با اینکه معتقدم کتاب از فیلترهای لازم گذشته ولی احساس میکنم بابت نکات اطلاعاتی پروندهها و نوع بررسی آنها شاید خیلی به چاپهای بعدی کشیده نشود ... به تاریخ: پنجشنبه؛ ۴ بهمن ۱۴۰۳؛ ساعت ۲۰:۴۳ 4 16 محسن صالحی 1403/10/21 در کمین گل سرخ: زندگی نامه داستانی شهید سپهبد علی صیاد شیرازی محسن مومنی 4.2 18 روایتی جالب و آموزنده از اقتدار و اعتقاد شهی صیاد در دوران کاری ایشان از قبل تا بعد از انقلاب جای روایت خانوادگی از سیرهی ایشان خیلی خالی و واقعاً توی ذوق میخورد ... 0 9 محسن صالحی 1403/10/11 اسلام و نیازهای زمان جلد 1 مرتضی مطهری 4.7 9 خوشحالم بابت اینکه؛ کتاب بیشتر از جواب سؤالات قبلی؛ ایجاد کننده سوالات عمیق و مفهومی شد برایم تا بتوانم رابطهی زمان، تکلیف، تکامل و دین را با یکدیگر به چالش بکشم و برای رسیدن به جوابها تلاش کنم؛ انشاءالله 0 8 محسن صالحی 1403/9/30 تکه هایی از یک کل منسجم پونه مقیمی 4.0 150 ساده روان مفید قبلش فکر میکردم بشدت زرد باشد و نچسب و کلی ولی الان معتقدم همه ای کاش این کتاب را یکبار خیلی عمیق بخوانند ... 0 11 محسن صالحی 1403/9/12 دختر پیامبر: وقایع زندگی حضرت زهرا (س) بعد از رحلت پیامبر (ص) محمدعلی جاودان 4.1 26 ﷽ ⚀ سلسله اتفاقات از چند روز مانده به شهادت رسول الله و در ادامه بعد از شهادت ایشان همیشه علامت سوال بزرگی است که آیا تمام این اتفاقات سناریوهایی از قبل طراحی شده بوده است و یا از جریان عادی روزمره روزگار این طور حادثه هایی بروز پیدا کرده است؟ . ⚁ کتاب به صورت خلاصه ولی خیلی دقیق اتفاقات پیش آمده برای حضرت فاطمه زهرا بعد از شهادت رسول الله را از دل کتب اهل تسنن و تشیع روایت کرده است، برتری #کتاب به روانی متن و دوری از اصطلاحات حوزوی و پرداختن اصولی به یک موضوع و جمع بندی آن بدون پرشهای حواس پرت کن بین موضوعات و حوادث مختلف آن زمان می باشد. ...... پن ۱: کتاب در سه روز مطالعه شد پن ۲: جمعآوری نظرات و تحلیلهایی دربارهی مکان قبر شریف حضرت زهرا هم برام جالب بود ........ به تاریخ: دوشنبه، ۱۲ آذر ۱۴۰۳، ۲۰:۳۰ ........ 0 13 محسن صالحی 1403/8/8 لبنان : گزیده ای از مجموعه سخنرانی ها و دست نوشته های سردار پر افتخار اسلام شهید دکتر مصطفی چمران شهید دکتر مصطفی چمران 4.3 2 ترسیم فضای لبنان دهه ۵۰ شمسی همراه با احساسات خاص شهید چمران مصادیق امروزی نيست ولی شناختِ تاریخ جریانها، تفکرات گروههای مختلف موجود در لبنان میتواند به نگاه ما دربارهی لبنان عمقی تاریخ معاصری دهد. روایتی از : مظلوميت شیعه ظلم و کینهی دشمنان عدم درک صحیح دوستان ضعف ایدئولوژی جایجای کتاب نقش وحدت آفرین امام موسی صدر نمود فراوانی داشت؛ علاقه و شیفتگی شهید چمران به امام موسی کاملا مشهود بود. و حسرت نبود ایشان در این روزها ... 0 7 محسن صالحی 1403/8/3 صحبت سال ها 4.9 8 حسرت غبطه ناباوری نمیدانم چه احساسی است ولی خوب میدانم چیزی که خواندم فرای اندیشهی کوتاه و دنیازدهی من بود؛ خوب میدانم این مطالب نتیجه چه چیزی است ولی انگار پای در باتلاق دنیا گیر کرده است؛ انگار چیزی هر لحظه مرا به پایین میکشاند؛ و آن چیزی نیست جز 《خودم》... کتاب بشدت زیبا، جذاب و پرکشش بود؛ پیشنهاد میکنم مثل بنده خیلی سریع نخوانید؛ روزی نهایت ۱۰ صفحه؛ بگذارید مدّت زمان بیشتری در فضای زندگی این عالم نورانی زندگی کنید، انشاءالله 0 22 محسن صالحی 1403/7/26 حکمت تاریخ: نگرشی بر فلسفه تاریخ در پرتو معارف قرآن و اهل بیت (ع) حسین منسومی 5.0 1 الحمدلله ۹ روز، زودتر از برنامه به اتمام رسید نگاه جنابِ میرباقری برام واقعاً جذابه، با اینکه مطالب زیادی رو متوجه نمیشم و بعضی مطالب رو باید بارها و بارها بخونم تا ظاهرش رو بفهمم، بعضی مطالب با اندیشهی اندکم قابل جمع نیست؛ ولی خیلی برام مفید و قابل توجه است نگاه تمدنی و فرای تاریخِ نقلی ایشان بشدت زیبا و جذاب است 0 9 محسن صالحی 1403/7/19 خاتون و قوماندان: روایت زندگی ام البنین حسینی همسر شهید علیرضا توسلی (ابوحامد) فرمانده لشکر فاطمیون مریم قربان زاده 4.3 63 بیان ساده و بدون روتوش حس و حال و روزمرهی شهید و همسرشان آوردن جزئیات صریح، ساده از اخلاق شهید که بعضاً در کتابهای دیگر به علّت ضد فانتزی بودن کاملاً حذف میشود شنیده بودم شهدا و جانبازان مدافع حرم و خانوادههایشان زخمهای زبان زیادی میشنوند ولی بیان این موارد از زبان فاطمیون دلم را بشدت سوزاند و ناراحتم کرد بشدت توصیه میکنم این کتاب روان، مفید را مطالعه فرمایید 0 5 محسن صالحی 1403/7/18 دانستنی از جنس ندانستنی محمدرضا حاتمی 3.0 1 خیلی دیگه خلاصه است و برای مرور مباحث و یا جمعبندی توصیه میشود 0 2 محسن صالحی 1403/7/18 نسبت دین و دنیا: بررسی و نقد نظریه سکولاریسم عبدالله جوادی آملی 4.3 1 کتابی پایهای ولی بشدت نیاز به تدریس و مباحثه دارد 0 4 محسن صالحی 1403/4/17 عاشورا، چگونه و چرا؟ محمدعلی جاودان 5.0 1 تحلیلی خلاصه و خیلی مفید از چگونگی و چرایی عاشورا 0 5 محسن صالحی 1403/3/4 سووشون سیمین دانشور 4.1 196 ﷽ آدمیزاد باید خودش باشد. حال در محیطی که سعی در اعمال تغییرات بیرونی و مصنوعی انسان را دارند و تمام هم و غم را برای دگرگونی او بکار می گیرند تا عیناً همانی شود که میخواهند این نمایش خودِ خود جلوه متفاوتی در نگاهها خواهد داشت ... #سووشون روایت نگاهی زنانه به فضای اجتماعی سالهای 1320 -1325 استان فارس است که مقارن با حضورِ انگلیسیها در استان شده است. زری شخصیت اصلی داستان نماد یک خود واقعی است که میتواند در جوانی و قبل ازدواج شجاع باشد؛ بعد از #ازدواج همسر و فرزندان او را وارد احتیاطهای (شما از قول خودش بخوانید ترس) نقش همسری و مادری کنند. نگاهِ زنانه؛ صحنهسازیهای دقیق؛ محوریت #خانه و #خانواده در تصمیمگیریها از سووشون رمانی اجتماعی و پرکشش ساخته که خواننده را تا روزها بعد از مطالعه درگیر خود کرده و او را به فکر فرو میبرد. سووشن نمایشی از خودِ زنانهی شخصیت اصلی #داستان ... خودِ تحصیلکرده خودِ #روشنفکر خودِ #مادر خودِ #همسر خودِ زن داداش پن مهم : برداشت؛ گریزهای ریز و درشت نویسنده؛ تعابیر و تصویرسازیهای ایشان از مفاهیم و شعائر دینی نیاز به بررسی و نقد جدی دارد چون به نظر میرسد نگاه ایشان به این مقولهها خیلی روشنفکر مآبانه؛ ناقص و بعضاً عاری از حقیقت باشد. ... به تاریخ: چهارشنبه، ۹ خرداد ۱۴۰۳ ... شروع مطالعه : چهارشنبه، ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ پایان مطالعه: جمعه، ۳ خرداد ۱۴۰۳ 0 18 محسن صالحی 1403/2/25 تاریخ شفاهی ماجرای علامه و انقلاب رضا اکبری آهنگر 3.3 2 خلاصه و مفید امّا ناکافی 0 2 محسن صالحی 1403/2/23 جاسوس بازی 2 حمید داودآبادی 3.4 3 تعداد صفحات سفید و بلااستفاده زیاد داستانهای بدون منبع برای نوجوان ها می تونه مفید باشه 0 2