یادداشتهای ام سلمان (51) ام سلمان 1402/4/2 مورتالیته و جیغ سیاه: روزنوشت های یک رزیدنت زنان زویا طاوسیان 4.0 10 کتاب مورتالیته و جیغ سیاه را سالها پیش خوانده بودم و چه خوب که خوانده بودم؛ سه روزی که در بلوک زایمان بستری بودم تنها با یادآوری این کتاب رفتار رزیدنتها و ماماها و پرستارها را تاب آوردم. نه اینکه تمامشان بد باشند، اما در بحبوحهی یک تجربهی پراسترس و دردناک، رفتار بالینی ضعیفشان به شدت آزاردهنده است. اگر زایمان سختی را تجربه کردهاید، حتما این کتاب را بخوانید. 0 11 ام سلمان 1402/3/31 هری پاتر و سنگ جادو جی. کی. رولینگ 4.6 170 مشتاقانه منتظر روزی هستم که پسر بزرگ شود و برایش هری پاتر بخوانم. 2 8 ام سلمان 1401/6/9 اژدهایی که کتاب می خواند جن کمبل 4.2 10 کتاب خواندن به هم نزدیکمان میکند، حتی وقتی یکی از ما یک دختر کوچک است و یکی دیگر یک اژدهای بزرگ. 0 5 ام سلمان 1401/3/4 برگرد خونه دیگه جوری جان 3.9 7 داستان دو همسایه: اردک و خرس. خرس یک روز بیخبر میره ماهیگیری و اردک سعی میکنه با نبودن خرس کنار بیاد. شخصیتپردازی و تصویرسازیهای جالبی داره. برای پنج سال به بالا انتخاب خوبیه. 0 2 ام سلمان 1401/3/4 تاپ تاپ خمیر من کو؟ تشت پنیر من کو؟ طاهره ایبد 3.3 1 از مجموعهی متلوارههای کانون پرورش فکری نمیدونم یک قصهی قدیمیه یا نه، من که تا به حال نشنیده بودم. تصویرسازیهای جالبی داشت، اما قصهش رو نپسندیدیم. بعد هم این خمیر که اینطور از نانوا و تنورش میترسه، فکر میکنه خاله دقیقاً قراره چه بلایی سرش بیاره؟؟؟ 0 0 ام سلمان 1401/3/4 توی این کتاب چه خبر است؟ ریچارد برن 3.2 4 من همیشه قبل از خرید کتاب برای دختر، کلش رو توی کتابفروشی می خونم که هم خوبه و هم بد: خوب از این جهت که مطمئن میشم از نظر محتوا، کلمات و تصویرسازی مناسبه؛ بد از این جهت که کتاب رو با سلیقهی خودم میسنجم، نه یک دختر چهار سال و نیمه. این کتاب هم توی کتابفروشی به نظرم لوس بود (داستان از این قراره که یک سری از شخصیتها بین دو صفحهی کتاب گیر میکنن و بعد بچه باید کتابو بچرخونه و تکون بده تا بریزن بیرون)، اما برای دختر که خوندم اول کلی تعجب کرد، بعد از اینکه کتاب از خواننده کمک میخواد خوشش اومد و بعد هم کتاب رو کلی تکون داد و با بیرون اومدن شخصیتها خندید. واقعا غافلگیر شدم! 0 2 ام سلمان 1400/9/14 من هنری فنچ هستم آلکسیس دیکن 3.9 15 داستان یک فنچ که ناگهان متوجه میشه میتونه فکر کنه :) من تصویرسازیهاش رو بیشتر از داستانش دوست دارم. نرگس هم دوستش داره، اما احساس میکنم برای هفت، هشت سالهها مناسبتره و یک مقدار برای چهار سال زوده. 0 4 ام سلمان 1400/9/14 من نمی خواهم قورباغه باشم دو پتی 3.3 4 داستان یک بچه قورباغه که میخواد هر چیزی باشه جز یک قورباغه... دلایلی که پدر برای بچه قورباغه میاره چندان جالب نیستن، تصاویرش رو هم نپسندیدیم، طراحی فضا نداره و دور شخصیتها اکثرا خالیه. برای سه، چهار سال مناسبه. البته مواردی مثل خوردن آشغال و حشره در متن به کاررفته. گرگ قصه هم عملا همهچیز میخوره به جز قورباغه. 0 4 ام سلمان 1400/8/18 هیولای چشم دکمه ای ریچل برایت 2.3 7 تصاویر زیبا و داستان بامزه ای داره، اما برای نرگس (سه سال و نیمه) جالب نبود. یک بار که خوندم دیگه انتخابش نکرد. 0 6 ام سلمان 1400/8/18 قصه ی گرگ ویلیام مکلیری 4.0 2 نرگس چند ماهی است به صورت ناگهانی عاشق گرگ و موجودات ترسناک شده و من هم، گرچه تلاش می کنم نترسانمش، دنبال کتاب های گرگی و هیولایی هستم. سرچ که می کردم به این کتاب رسیدم و تاریخ نگارشش (1947) به شدت کنجکاوم کرد. از طاقچه گرفتم و بسیار بسیار از خواندنش لذت بردم. کتاب در مورد یک پدر و پسر است و قصه ای که در مورد یک گرگ با هم می سازند، اوایل قبل از خواب پسرک و بعدتر در گردش هایشان با دوست پسرک (استفان). اول اینکه موقع خواندن اصلا قدیمی بودن و کلاسیک بودنش به چشم نمی آید. یعنی هم از نظر محتوا و هم نوع ارتباط پدر و پسر کاملاً به روز است. ترجمه هم روان و عالی است. دوم اینکه نرگس معمولا قبل از خواب می خواهد از خودم قصه بگویم که برای من سخت ترین کار دنیاست. از نظر روش قصه ساختن و درگیر کردن بچه با قصه، راهنمای بسیار بسیار خوبی برای والدین است. سوم اینکه یک مقدار طولانی است و من برای بلندخوانی انتخابش نمی کنم. به نظرم به جز والدین، برای کلاس سوم تا ششم هم انتخاب مناسبی است. مخصوصاً شخصیت پردازی میشل و استفان و جیمی برای پسربچه ها جالب خواهد بود. 0 0 ام سلمان 1400/8/17 گرگی که از کتاب بیرون افتاد تایری روبرشت 3.8 9 این کتاب همونطور که از عنوانش مشخصه، راجع به یک گرگه که از کتاب خودش بیرون میفته و برای فرار از دست گربه ی توی اتاق، وارد کتابای مختلف میشه. تخیل جالب و تصاویر بسیار بسیار قشنگی داره و من خودم خیلی دوستش دارم. برای پنج تا ده سال انتخاب خیلی خوبیه. کاش یک نفر این ایده رو برای کتابای بزرگسال می نوشت. خیلی پیش اومده که یک نفر وارد یک کتاب بشه یا یک شخصیت از کتاب وارد دنیای ما بشه، اما اینکه یک شخصیت از یک کتاب وارد یک کتاب دیگه بشه رو من تا حالا نخوندم. ممنون می شم اگر سراغ دارید معرفی کنید. 0 3 ام سلمان 1400/8/17 چتر سبز جکی آزواکرامر 4.0 6 داستان یک روز بارونی و یک فیل با چتر سبزش که همه چشمشون دنبالشه... تخیل قشنگی داره و عکس العمل فیل نسبت به کسایی که میان و میگن اون چتر ماست جالبه. برای پنج شش ساله ها انتخاب خوبیه. 0 0 ام سلمان 1400/8/16 فیل کوچولو کجا خوابیدی؟ میترا مسیحا 3.9 3 داستان فیل کوچولو که دنبال یک سنجاقک راه میفته و گم میشه. داستانش قشنگه و تصاویرش خیلی زیبا هستن. برای سه، چهار ساله ها انتخاب خوبیه. 0 1 ام سلمان 1400/8/16 آقای هزارپا و کفاش سامگیس زندی 3.3 4 این کتاب جزء کتاب هاییه که من خودم خوندم و دوستش داشتم و کلی باهاش خندیدم، اما هنوز برای نرگس خیلی زوده. داستان یک هزارپاست که دنبال عروسه و هر بار یک ایراد الکی می گیره :) هم برای سال های ابتدایی دبستان مناسبه و هم برای آقایان ایرادگیر در شرف ازدواج =) به علاوه، خیلی روشن و واضح اهمیت ازدواج با هم کفو رو نشون می ده. جدی! میگن منکر آتش رو باید سوزوند، به کسی هم که رفتار کودکانه از خودش نشون می ده، کتاب کودک بدین بخونه! 0 1 ام سلمان 1400/8/16 از این طرف نگاه کن علی خدایی 4.6 10 خیلی کتاب جالبیه. حیوانات جنگل یک تابلو پیدا می کنن که در نگاه اول هیچ چیزی توش مشخص نیست، اما با یک کم صبر و حوصله و تغییر زاویه دید، می تونن اشکال مختلفی رو داخل تابلو پیدا کنن. من نسخه الکترونیکش رو از طاقچه گرفتم، اما انقدر بامزه و خوش آب و رنگه که دوست دارم نسخه چاپیش رو هم تهیه کنم. برای چهار پنج ساله ها انتخاب بسیار مناسبیه. 0 1 ام سلمان 1400/8/16 موشه و درخت سیب یوشیو ناکائه 3.9 7 من همیشه قبل از خرید کتاب، کل کتاب رو می خونم که اگر مناسب نیست یا می دونم نرگس خوشش نمیاد، الکی هزینه نکنم. این کتاب رو که خوندم از داستان و متن قافیه دار و شعرگونه ش (که البته همیشه قافیه دار نیست) خوشم اومد، اما برعکس من نرگس این کتاب رو دوست نداره و من فکر می کنم دلیلش، سادگی تصاویر و بی رنگ بودنشه. کتاب بچه ها باید خوش آب و رنگ باشه. البته نرگس همیشه مجاز بوده روی کتاب هاش نقاشی کنه و خط بکشه، اما اصلا سراغ این کتاب نمی ره. 0 1 ام سلمان 1400/8/16 خداحافظ راکون پیر کلر ژوبرت 4.4 36 این کتاب در مورد مرگ و از دست دادن عزیزانه. داستان یک خرگوش کوچولوست که هر روزش رو با یک راکون پیر سپری می کنه و نهایتاً یک روز راکون پیر می میره و خرگوش تنها می مونه. بعد روح راکون به خواب خرگوش میاد و بهش میگه بعد از مرگ هم دنیایی هست که از اینجا بهتر و قشنگ تره، همونطور که این دنیا از شکم مادر بهتر و قشنگ تره. به نظرم برای پنج، شش ساله هایی که یکی از عزیزان شون رو از دست دادن انتخاب مناسبیه، اما من تا زمانی که بچه در چنین شرایطی قرار نگیره، این کتاب رو براش نمی خونم. خیلی غم انگیزه. 0 1 ام سلمان 1400/8/16 سگی بود، جنگلی بود جواد حفیظی 3.7 5 نرگس (که بهمن چهار ساله میشه) به سنی رسیده که متوجه تفاوت شعر خوب و بد بشه. منظورم از شعر خوب و بد، شعر حرفه ای و شعر سرهم بندی شده است. اما متاسفانه شعر حرفه ای از حوصله ش خارجه و شعر سر هم بندی شده رو ترجیح می ده. به علاوه، طاقت این همه متن در یک صفحه رو نداره و زود خسته میشه. من این کتاب رو گذاشتم کنار تا دوباره وقتی شش، هفت ساله شد بهش بدم؛ الان از خوندنش لذت نمی بره. 0 1 ام سلمان 1400/8/16 کبوتر باید حمام کند! مو ویلمز 4.4 13 من به عنوان یک مادر این کتاب رو خیلی دوست دارم و سال ها پیش، قبل از مادر شدن، در جیره کتاب راجع بهش خونده بودم و خیلی دوست داشتم برای بچه م بخوانم. اما نرگس که تقریباً چهار ساله است، به اندازه من دوستش نداره. شاید باید صبر کنم بزرگتر بشه :) 0 1 ام سلمان 1400/8/16 قیافه های بامزه نیکولا اسمی 4.1 3 برای آشنایی با احساسات مختلف و تشخیص احساسات از روی حالات چهره انتخاب خوبیه. مخصوصاً برای یک سال و نیم تا دو سال انتخاب مناسبیه. 0 0