یادداشتهای امیرعباس بابازاده (27) امیرعباس بابازاده 1404/4/23 ما ایوب نبودیم فاطمه ستوده 4.0 49 اگر تجربهٔ سوگ (به خاطر هر موضوع و امری) دارید یا دوست دارید با روایت آدمهای سوگوار آشنا بشوید کتاب خوبیست. نباید انتظار داشت که سوگواران حرف دل خود را بیپرده بیان کرده باشند. 0 0 امیرعباس بابازاده 1404/4/23 خاطرات تورنبرگ: یادداشت های روزانه روانشناس زندان از ملاقات با محکومان ابراهیم کاشانی 5.0 1 فکر میکنم برای درک نسبتا مستقیم بخش مهمی از تاریخ بسیار مهم است. زاویهٔ دید راوی اصلی که روانشناس است برای درک ماجرا و افرادی که نقش داشتند بسیار مهم است. 0 0 امیرعباس بابازاده 1404/4/23 سازمانهای امنیتی روس از شوروی استالین تا روسیه پوتین : پرونده های محرمانه آقای ایکس پاتریک پنو 4.3 2 با ترجمهٔ محمد سعید عطارها چاپ نشر طرح نو خواندم. بسیار جالب بود. 0 0 امیرعباس بابازاده 1404/4/23 نبرد مخفی نازی ها در ایران (شکست سازمان اطلاعاتی آلمان 1939 تا 1945) آدریان او سالیوان 3.5 1 اگر از جزئیات خیلی ریزی که برای پژوهشگران حوزهٔ مشخصی از تاریخ به کار میآید بگذریم، نکات مهم و جالبی برای مخاطب عامی مثل من داشت. 0 0 امیرعباس بابازاده 1403/9/1 بوته آزمایش آرتور میلر 4.4 3 اجرای رادیویی خوبی با عنوان ساحره سوزان از این نمایشنامه وجود دارد. در یوتیوب میشود پیدایش کرد. 0 1 امیرعباس بابازاده 1403/8/14 درخواست کار میشل ویناور 3.3 4 برای آشنایی با نگاه معاصر نمایشنامه نویسی فرانسه خواندنش پیشنهاد میشه. 0 0 امیرعباس بابازاده 1403/6/12 کفش پای چپ فردیناند فون شیراخ 4.0 2 در بحث اخلاق اجتماعی دوگانههای اجتماعی 0 3 امیرعباس بابازاده 1403/6/12 فونتامارا اینیاتسیو سیلونه 4.2 3 به دانشآموزان راهنمایی پیشنهاد نمیکنم. 0 1 امیرعباس بابازاده 1403/6/12 دوست بازیافته فرد اولمن 4.1 66 فکر میکنم ارتباط این ماجرا با ماجرای کتاب «گیرنده شناخته نشد» اثر کاترین کرسمن تیلور بیش از نزدیک بودن موضوع کلی یا ژانر است. شاید، گویی دوستانی با روایتهایی مختلف و نگاهی متفاوت و البته نزدیک واقعهای تلخ را تعریف میکنند. 0 0 امیرعباس بابازاده 1403/1/10 در جستجوی فردی آریل دورفمن 4.1 4 ⚠️⚠️ این کتاب مناسب نوجوانان نیست!! مثل بیشتر کارهای دورفمن متمرکز بر وقایع شیلی و پینوشه. بخش اول، روایت پیدا کردن بقایای فِردی (یکی از مبارزان شیلی) و کشف جنبههای شخصیتی او. بخش دوم، نگاهی گذرا و هدفمند به گذشتهٔ آمریکای جنوبیه و اهمیت «ارج نهادن به تنوع» اجتماعی بخش سوم، روایتی کوتاه از یکی از آخرین «عصیانهای مردم» در برابر پینوشهست. بخش چهارم، سوالیست دربارهٔ شکنجه. هرچند بیشتر ناظر بر تصاویر منتشر شده از زندانبانان آمریکایی و انگلیسیست، دور از وقایع شیلی و پینوشه نیست. 0 2 امیرعباس بابازاده 1403/1/10 گفتگویی درباره ی خیر و شر جان پری 3.4 2 برای فلسفه نخواندهای مثل من جالب بود. بنظر میآید نمایشنامهست، اما «گفتگویی» است دربارهٔ مسئلهٔ خیر و شر و نسبت آن با جهان هستی و سازگاری وجود خدای کامل با آن. ارجاع مطالب به اندیشهٔ مانوی (ثنویت)، مطالب آگوستین، هیوم و نمایشنامه فاوست مهمه. صفحات آخر چرخش مهمی در گفتگو اتفاق میافته؛ تبیین خیر و شر با فرض عدم وجود خدای مطلقا کامل. احتمالا نمایشنامه بهتر میتوانست نکات این دو دیدگاه متفاوت رو در ذهن مخاطب ثبت کنه. کتاب ترجمهٔ خیلی خوبی داره. بخش منابع معرفی شده برای مطالعه هم عالیه. سوال؛ اگه اشتباه نکنم در این گفتگو خیر و شر مفاهیمی مطلق درنظر گرفته شدهاند. اگر مفهوم «خیر» و «شر» را نسبی فرض کنیم و تجربیات فردی و اجتماعی را نیز بر این مفاهیم تأثیر پذیر بدونیم، آیا توضیح هر دو تبیین بیان شده متفاوت نمیشه؟ 0 5 امیرعباس بابازاده 1403/1/10 ستون های جامعه هنریک ایبسن 5.0 1 ⚠️ این کتاب احتمالا برای نوجوانان مناسب نیست !! جامعهٔ ما (و شاید هر جامعهای) مثل جامعهٔ ایبسن در ۱۸۷۷، «ستونهایی» دارد که معلوم نیست آن قدر خوششانس باشند که شخصیتی مثل «لونا هسل» در کثافت دروغ کنارشان باشد. 0 2 امیرعباس بابازاده 1403/1/10 خشم شدید فیلیپ هوتس ماکس فریش 3.1 2 ⚠️ این کتاب برای نوجوانان مناسب نیست ! یکی از نکات مطرح شده تاثیر تصور «دیگران» از قدرت تصمیمگیری بر فرد است. ظاهرا سال ۹۵ در ایران اجرا شده است. فیلم نمایشنامهخوانی آن در آپارات هست. ظاهرا در ۱۹۶۰ فیلمی به زبان آلمانی ازش ساخته شده است. 0 0 امیرعباس بابازاده 1402/10/16 کتابخانه نیمه شب مت هیگ 4.0 521 کتاب صوتی با ترجمهی فائزه فرهادی و صدای سوگل خلیق گوش دادم. توجه و اجرای خوبی بود. 0 0 امیرعباس بابازاده 1402/7/3 کسی یک کرگدن ارزون نمی خواد؟ شل سیلورستاین 4.2 8 از نیازمندیهای نوجوانی و دانشآموزی 0 0 امیرعباس بابازاده 1402/6/23 پلیس اسلاوومیر مروژک 4.0 3 نمایشنامهٔ خیلی خوب و کوتاه که از زاویههای مختلف میشه دربارهٔ آن صحبت کرد. مقدمهٔ نویسنده بسیار مهم است. 0 0 امیرعباس بابازاده 1402/6/19 خلوت پیکاسو آریل دورفمن 3.3 2 نمایشنامهٔ دوستداشتنی. دربارهٔ بخش مشخصی از زندگی پیکاسو. یکی از خوبیهای متن این بود که با خواندن هر صحنه میشد اجرای نمایش را تصور کرد. 0 16 امیرعباس بابازاده 1402/6/5 مسیح باز مصلوب نیکوس کازانتزاکیس 4.2 16 کتاب صوتی طاقچه 0 0 امیرعباس بابازاده 1402/5/30 بیوه ها آریل دورفمن 3.4 10 به احترام سال ۱۴۰۱ 0 0 امیرعباس بابازاده 1402/5/30 داستان دوست من (کنولپ) هرمان هسه 3.6 14 اگر با نثر هرمان هسه کنار میآیید، داستان خوبیست. ترجمهٔ سروش حبیبی را خواندم. 0 3