یادداشتهای طیبه اژه ای (244) طیبه اژه ای 1404/4/13 چتری برای خویشتن: تسهیلگری مفاهیم پایه برای تربیت جنسی و عاطفی کودک طیبه اژه ای 0.0 1 نمیدونم معنی میده آدم به کتاب خودش امتیاز بده یا نه ولی یادداشت رو مینویسم عجالتاً! کتاب حاصل دو سال کار پژوهشیه و بیشمار جلسهای که در خیلی از اونا بچههامون مشارکت فعال داشتن.. از قابل فهم بودن سوالات تا جذاب بودن داستانها رو باهاشون چک کردیم. بخش کمالگرای ذهنم میگه که کتاب میتونست خیلی ترتمیزتر و بهتر از این دربیاد، بخش عملگرای ذهنم میگه همین خیلی خوبه، بهترترها رو بگذار برای کتابهای بعدی :)) 2 5 طیبه اژه ای 1404/4/13 روزی که همه چیز خوب می شود کنیستر 4.3 5 دوستی برونو و گل قاصدک از یک روز بهاری شروع شد. این دوستی روزها ادامه داشت تا اینکه.. یک روز صبح برونو دید گل قاصدک یه شکل دیگر شده... کتاب داستان خیلی قشنگی داره ولی من رو زیادی غمگین میکنه.. فکر میکنم به اینکه اون دشت پر از قاصدک در پایان داستان باز هم نمیتونه جای قاصدکی رو بگیره که اول داستان با برونو دوست شده. پینوشت: در پادکست قصهبازی میتونید این داستان رو با صدای گرم و دلنشین مهدی اعتمادسعید بشنوید. 2 5 طیبه اژه ای 1404/4/13 با احترام، از طرف زرافه مگومی ایواسا 4.3 5 این داستان برای چه کسانی مناسبه؟ به نقل از خود زرافه: برای کسایی که تنهان یا حوصلهشون سررفته (و البته بقیه) یه زرافه که حوصلهاش سررفته تصمیم میگیره شروع کنه نامه نوشتن و نامه رو بسپاره به پلیکانی که اونم حوصلهاش سر رفته که نامه رو برسونه به دست اولین حیوانی که اون طرف افق پیدا میکنه. پلیکان نامه رو میرسونه به فک پستچی و فک هم نامه رو میرسونه به دست پنگوئن. و این شروع نامهنگاریهای زرافه و پنگوئن و دوستی زرافه و پلیکان و فک و پنگوئنه. داستان طنز خوبی داره. سوالات و مفاهیم مهمی توی نامهها مطرح میشن که خوراک گفتگو با بچههاست. و البته شما رو قلقلک میده که شروع کنید به نامهنگاری.. برای هر کسی.. کتاب به نظر من مناسب بچههای شش سال به بالاست. جلد دومی هم داره که با عنوان «برسد به دست استاد نهنگ عزیز» ترجمه شده 0 5 طیبه اژه ای 1404/4/13 کارآگاه سیتو و دستیارش چینمیادو 2/ مومیایی گمشده جلد 2 آنتونیو ایتوربه 4.4 9 بعد از خوندن دو جلد از کارآگاه سیتو در ایران بالاخره اومدیم سراغ مجموعه اصلی (باز هم بدون ترتیب خاصی!) در مجموعه اصلی هم روند حل معماها سادهان و مناسب بچههای ۷-۹سال. هرچند که خط روایت داستان از مجموعه ایرانی بنظرم قویتره. ولی چرا امتیاز کمتری دادم؟ متاسفانه (و حداقل در این جلد که مربوط به مصره) اون نگاه بالا به پایین مرد سفیدپوست غربی به یک فرهنگ دیگه رو قشنگ میبینید. چیزی که برای من توی مجموعههای دیگهای مثل فلیکس و تنتن هم اذیتکننده است. 0 1 طیبه اژه ای 1404/4/13 کارآگاه سیتو در ایران 5/ شمشیر در استادیوم فوتبال جلد 5 لاله زارع 4.3 4 توضیح مقدماتیم همونه که برای جلد ششم نوشتم. اینم اضافه کنم که هر جلد در یک شهر ایران میگذره و نویسنده تلاش کرده در خلال داستان بچهها رو با خوراکیها و عادتهای خاص اون شهر آشنا کنه. بد از کار در نیومده. 0 1 طیبه اژه ای 1404/4/13 کارآگاه سیتو در ایران : چای بارون و ماهی اوزون برون جلد 6 لاله زارع 4.3 2 بچهام رسیده به سن کارآگاه سیتو خوندن و البته از مجموعه اصلی هم شروع نکرد. از نسخه ایرانیش شروع کرد و اونم از جلد ششم! اعتقادی به ترتیب نداره :)) وقتی این جلد رو خوندیم چون مجموعه اصلی رو نخونده بودم معیاری نداشتم برای مقایسه ولی بنظرم داستان در مجموع بد از کار در نیومده. یه کم روند داستان زیادی ساده اس و فن کارآگاهی خاصی استفاده نمیشه و همینش احتمالا باعث میشه برای سن پایینتر مناسب باشه (به نظر من مناسب ۷ تا ۹ ساله) 0 3 طیبه اژه ای 1404/4/7 My Brilliant Friend (The Neapolitan Novels, #1) جلد 1 النا فرانته 4.3 2 کتاب را نزدیکیهای صبح تمام کردم.. در تمام شبهای نخوابیدن با صدای پدافند و موشک و روزهای کشدار بدون اینترنت همراهم بود.. جنگ ظاهرا تمام شده اما بیخوابیهای من، سمج سر جای خودشان ماندهاند. بروم سراغ جلد دوم که برای این روزها و این شبها این نگاه را لازم دارم.. این نگاه موشکافانهی به یک رابطهی دوستی، به آدمها در بالا و پایینهای زندگی، به تصمیمهایی که یکدفعه ورق را برمیگردانند.. 0 7 طیبه اژه ای 1403/7/3 کلیدر جلد 2 محمود دولت آبادی 4.4 30 بعد از خوندن چهار جلد از کلیدر به این نتیجه رسیدم که این کتاب رو باید مزه مزه کرد، آروم و سلانه سلانه خوندش.. بیشتر متن داستان شرح یک سری اتفاق بیرونی نیستن، شرح احوالات و درونیات تک تک شخصیتهای دخیل در اون اتفاقن. نقطهی اوجش شاید همون بخش دهم، بند دوم باشه؛ روایت کشته شدن شتر. از اعلام تصمیم کشتن شتر تا اتفاق افتادنش، یک شام تا سحر، هفتاد صفحهای که بسیار هنرمندانه نوشته شده، معنای این شتر برای آدمهای مختلف، تمام احساسات و خاطرههایی که براشون بالا میاره و در نهایت شقیقههایی که از غصه سفید میشن.. 0 15 طیبه اژه ای 1403/6/7 لیزی و ابری که باید رها می کرد تری فن 4.0 1 توی دستورالعمل نگهداری از ابر نوشته که چطور بهش آب بدید، مراقبش باشید و بزرگش کنید.. اما هیچجای دستورالعمل ننوشته که یه روزی باید رهاش کنید.. انگار داستان کتاب برای همهی آدمهایی نوشته شده که باید یاد بگیرن بچههاشون، رابطههاشون، وابستگیهاشون رو (ابرهاشون رو) از یه جایی به بعد رها کنن 3 41 طیبه اژه ای 1403/5/4 صدای رنگ ها بارب روزنستاک 3.8 6 به طور ویژه مناسب بچههایی که نقاشی دوست دارند. داستان زندگی یک نقاش واقعی و سبک نقاشیش. 0 4 طیبه اژه ای 1403/5/3 یک توپ برای همه! بریگیته ونینگر 4.2 2 کتاب بسیار عالی برای گفتگو دربارهی دوستی، قلدری، به اشتراک گذاشتن و پذیرش تفاوتها «دلت میخواهد با ما بازی کنی؟ البته باید خیلی مراقب همدیگر باشیم؛ چون مولی خوب نمیبیند، فردی نمیتواند خوب بشنود، هنری از همهچیز میترسد و من هم نمیتوانم خوب راه بروم. باز هم دلت میخواهد با ما بازی کنی؟» 0 7 طیبه اژه ای 1403/4/26 دنیای ما: خواهر کوچک من آسترید دبورد 4.0 4 مناسب برای ورود بچهی جدید. مختصر مفید و واقعبینانه 0 8 طیبه اژه ای 1403/4/26 دنیای ما: عشق من آسترید دبورد 4.2 5 یه کتاب پر از عشق، برای توضیح تمام دوگانگیهای رابطهی والد و فرزندی (یه امتیاز کم کردم چون تصویرگری این مجموعه رو خیلی دوست ندارم) 0 5 طیبه اژه ای 1403/4/23 خاطرات یک آدم کش یونگ-ها کیم 3.6 116 خاطرات یک آدمکش مبتلا به آلزایمر چطور خاطراتی میشه؟ قلم و طنز نویسنده رو خیلی دوست داشتم، ترجمه هم بسیار روانه. با وجود اینکه متن نسبتا کوتاهی داره اما در همین ۱۳۰ صفحه مدام شما رو غافلگیر میکنه. پایانبندی داستان میتونست خیلی قویتر باشه و طرح جلد هم بخشی از داستان رو لو میده ولی با وجود اینها خوندنش دلچسبه 0 22 طیبه اژه ای 1403/4/22 سفر؛ سفر جلد 1 آرون بکر 4.5 4 مجموعهی بسیار زیباییه با تصویرگریهایی پر از جزئیات. انتشارات پرتقال همین مجموعه رو با عنوان "رنگ زیبای خیال" منتشر کرده اما عناوین اصلی مجموعه همین عناوینیه که میچکا استفاده کرده. 0 8 طیبه اژه ای 1403/4/20 ماری ادلند، دخترک دانشمند آندریا بیتی 4.4 1 دومین کتاب از این مجموعهاس که با پسرم خوندیم. همون طنز جلد "ایگی سزار" رو داره، شخصیتهای جلدهای دیگه هم توی هر کتاب هستن و همه اعضا کلاس دوم دبستان یک مدرسهاند. این جلد بطور ویژه مناسب بچههایی که خیلی سوال دارن و خیلی سوال میپرسن. 0 2 طیبه اژه ای 1403/4/17 لئون نارنجی جین کلارک 3.7 6 میشه یه کتاب تعاملی به حساب آوردش. داستان آفتابپرستیه که رنگش عوض نمیشه و انقدر میگرده تا یه جایی پیدا کنه که همهچیز همرنگ خودش باشه. شاید سلیقهای باشه ولی ترجیح میدادم رویکرد حل مسئلهاش بجای حذف مشکل، مواجه شدن با مشکل و یاد گرفتن تعامل با کسایی باشه که باهاش متفاوتن. 0 1 طیبه اژه ای 1403/4/14 حرف های رنگی مین لی 4.3 4 تفاوت زبانی/تفاوت نسلی داستان دربارهی ارتباط یک پدربزرگ و نوه است که زبان مشترکی ندارند. نکتهی جالب کتاب پیوستگی کامل متن و تصویره، صفحات اول کتاب یا متنی نداره یا فقط یکی دو تک جمله داره. این کاملا با فضای بین پدربزرگ و نوه که نمیتونن باهم ارتباط برقرار کنن هماهنگه. همین که شروع به نقاشی میکنن متن شروع میشه. دو سبک متفاوت و ابزار نقاشی متفاوت پدربزرگ و نوه که در انتهای داستان با هم تلفیق میشن هم بسیار جذاب و چشمنواز از کار درومده. 0 0 طیبه اژه ای 1403/4/14 اگر به یک موش شیرینی بدهی ... لوراجوفی نامروف 3.5 1 یک کتاب خوب برای کار کردن استدلال شرطی با بچهها 0 2 طیبه اژه ای 1403/4/10 همه ی دوست های من ... ایوری مانسن 2.8 13 به عنوان کتاب کودک بخوام امتیاز بدم ۱ ستاره، به عنوان کتاب نوجوان و بزرگسال ۳ ستاره. موضوع کتاب مرگ است، با زبان طنز اما مناسب بزرگسال. عنوان اصلی: All my friends are dead 0 3