یادداشتهای فاطمه جعفری (16) فاطمه جعفری 1402/11/10 پناهم باش مهناز محمدیان 4.3 9 بسم الله... کتابخوانی را دوست دارم مثل خیلی کارهای دیگر! همسری، مادری، چرمدوزی، بافتنی، پته دوزی، فعالیت های اجتماعی نزدیک! و حضور در فضای مجازی سالم و... 👌 همزمان همه را دارم اما هیچکدام به کمال نمیرسد، نرسد! با همینها خوشحالم... این شرح حالم بود که اگه احیانا برایتان سوال شد که چرا انقدر کتاب درحال خواندن دارم، جوابی داده باشم🤗 با همینها تاحدی خوشحالم، هرچند کمالگرا هم هستم و شاید همین کمال گرایی این بلا را سرم آورده است! بگذریم... ★★☆★★ پناهم باش کتابی است مشتمل بر داستانهای واقعی از کودکان توراهی ناتوان که به دنبال پناهگاهی برای در امان ماندن از بی پناهی و بی اعتنایی و خواسته نشدن از سوی والدین خود هستند! بچه های حلال زاده ای که گاهی با ناکامی از دنیای ندیده به نقطه پایانشان میرسن: حیات طیبه ای که پایان همه آنجاست ولی شاید والدین ان کودکان نتوانند به وصالش برسند«چون قتل گناه کبیره است» کاملا جدی و واقعی: جنین موجود زنده ای است که با سقط عمدی حق حیات را از او گرفته اند!!! خواندن این کتاب با چرایی این پدیده شوم(که ازقضا این روزها بسیار فراگیر هم شده است) آشناترمان میکند... 0 0 فاطمه جعفری 1402/11/1 شبیه مریم اکرم صادقی 3.9 45 بسم الله... درلیگ کتاب آقای دارابی اینا شرکت کردم، پیش خودم گفتم خوبه اینجوری باعث میشه چنتا کتاب رو بخونم! فعلا حدود ۱٠٠ صفحه ازین کتاب رو خوندم. به نظرم بسیاری از شاخصه های یک رمان خوب رو نداره: شخصیت سازی ضعیف روایتها بعضا اشتباه توجه به ظاهر و مو و سر و شکل خیلی زیاده و درعین حال ناشیانه و گاهی چندش ! عاشقانه ها آبکی و سطحی و لوس و... شاید از این لحاظ که فضه کنیز خانم فاطمه زهرا سلام الله علیها به مخاطب شناسانده میشود خوب باشد، اما راستش چون روایتهای غلط در بعضی موارد توی کتاب دیدم، اعتماد لازم رو به محتوا ندارم! 0 5 فاطمه جعفری 1402/8/6 جاذبه و دافعه علی (ع) مرتضی مطهری 4.6 95 الفتح مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ “أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ” تَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِّنَ اللَّهِ وَرِضْوَانًا سِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِم مِّنْ أَثَرِ السُّجُودِ ذَٰلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَمَثَلُهُمْ فِي الْإِنجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَىٰ عَلَىٰ سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُم مَّغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا ﻣﺤﻤّﺪ ، ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻩ ﺧﺪﺍﺳﺖ ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺍﻭ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﺑﺮ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﺳﺮﺳﺨﺖ ﻭ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﺑﺎ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﻨﺪ ، ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺭﻛﻮﻉ ﻭ ﺳﺠﻮﺩ ﻣﻰ ﺑﻴﻨﻲ ﻛﻪ ﭘﻴﻮﺳﺘﻪ ﻓﻀﻞ ﻭ ﺧﺸﻨﻮﺩﻱ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﻣﻰ ﻃﻠﺒﻨﺪ ; ﻧﺸﺎﻧﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﭼﻬﺮﻩ ﺷﺎﻥ ﺍﺯ ﺍﺛﺮ ﺳﺠﻮﺩ ﭘﻴﺪﺍﺳﺖ ، ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﺗﻮﺻﻴﻒ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﺗﻮﺭﺍﺕ ، ﻭ ﺍﻣﺎ ﺗﻮﺻﻴﻔﺸﺎﻥ ﺩﺭ ﺍﻧﺠﻴﻞ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻭﺟﻮﺩﺷﺎﻥ ﭼﻮﻥ ﺯﺭﺍﻋﺘﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺟﻮﺍﻧﻪ ﻫﺎﻱ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺭﻭﻳﺎﻧﺪﻩ ﭘﺲ ﺗﻘﻮﻳﺘﺶ ﻛﺮﺩﻩ ﺗﺎ ﺳﺘﺒﺮ ﻭ ﺿﺨﻴﻢ ﺷﺪﻩ ، ﻭ ﺩﺭ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺑﺮ ﺳﺎﻗﻪ ﻫﺎﻳﺶ [ ﻣﺤﻜﻢ ﻭ ﺍﺳﺘﻮﺍﺭ ] ﺍﻳﺴﺘﺎﺩﻩ ﺍﺳﺖ ، ﺑﻪ ﻃﻮﺭﻱ ﻛﻪ ﺩﻫﻘﺎﻧﺎﻥ ﺭﺍ [ ﺍﺯ ﺭﺷﺪ ﻭ ﺍﻧﺒﻮﻫﻲ ﺧﻮﺩ ] ﺑﻪ ﺗﻌﺠﺐ ﻣﻰ ﺁﻭﺭﺩ ﺗﺎ ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﻭﺳﻴﻠﻪ [ ﺍﻧﺒﻮﻫﻲ ﻭ ﻧﻴﺮﻭﻣﻨﺪﻱ ] ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ ، ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺧﺸﻢ ﺁﻭﺭﺩ . [ ﻭ ] ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﻭ ﻛﺎﺭﻫﺎﻱ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺍﻧﺠﺎم ﺩﺍﺩﻩ ﺍﻧﺪ ، ﺁﻣﺮﺯﺵ ﻭ ﭘﺎﺩﺍﺷﻲ ﺑﺰﺭﮒ ﻭﻋﺪﻩ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﺳﺖ .(٢٩) با خوانش این کتاب، تفسیر این آیه را در علی ﷺ یافتم! 0 4 فاطمه جعفری 1402/8/6 چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟ علیرضا پناهیان 4.5 105 کلا عادت به مزه خواری در کتابخوانی دارم! همزمان دهها کتاب در دست خواندن دارم🥴 درست و غلطش را نمیدانم، اما سالهاست مَشیَم همین بوده و راضیم🫠 0 3 فاطمه جعفری 1402/8/6 نگاهی به رابطه عبد و مولا علیرضا پناهیان 4.6 27 این کتاب تا حدودی آدمها رو هوشیار میکنه که چه جایگاهی در برابر خالق دارهت و چه رابطه ای باید با خدای خودشون برقرار کنن تا شاید بتونن راه زندگی رو درست طی کنن و به سرمنزل مقصود برسن 0 5 فاطمه جعفری 1402/8/5 قرآن کریم هو 4.9 41 بسم الله...به فضل الهی توفیق داشته ام که بارها و بارها قرآن را با ترجمه های مختلف از اساتید برجسته قرآنی بخوانم و هربار بیش از پیش لذت میبرم! هر بار که آیات نورانی قرآن را میخوانی انگار دریچه تازه ای به رویت باز میشود و فهم جدیدی از آن میکنی! همین هم از اعجاز قرآن است دیگر!!! باید قرآن را با ترجمه خواند و خواند و خواند و... البته گاهی هم باید تفسیر و حدیث و روایت هم چاشنی اش کنی تا بهره ای درخور، از کلام خدایت ببری🙏🏻 به خداوندی خدا، بهتر از قرآن، راهنمایی برای نجات انسان و بشریت نیست! بخوان به نام پروردگارت که آفرید... ترجمه هایی که تاکنون خوانده ام : استاد انصاریان_استادبهرام پور_آیت الله مکارم شیرازی_آیت الله مشکینی_استادالهی قمشه ای 0 0 فاطمه جعفری 1402/8/5 فاطمه فاطمه است علی شریعتی 4.2 22 سالها پیش خوانده ام بخش پایانی و مشهورترین بخش این کتاب، دکتر شریعتی چنین میگوید: خواستم بگویم فاطمه دختر خدیجهٔ بزرگ است ، دیدم فاطمه نیست ! خواستم بگویم فاطمه دختر محمد است ، دیدم فاطمه نیست ! خواستم بگویم فاطمه همسر علی است ، دیدم فاطمه نیست ! خواستم بگویم فاطمه مادر حسنین است ، دیدم فاطمه نیست ! خواستم بگویم فاطمه مادر زینب است ، باز دیدم که فاطمه نیست ! نه ، اینها همه هست و این همه فاطمه نیست ! فاطمه ، فاطمه است ... 0 9 فاطمه جعفری 1402/8/5 پدر! مادر! ما متهمیم علی شریعتی 4.1 11 همیشه کتابهای دکتر شریعتی را بدون نگاه ایدئولوژیک و منتقدانه خوانده ام و توشه برگرفته ام. خدایش بیامرزد 0 3 فاطمه جعفری 1402/8/5 حماسه حسینی جلد 1 مرتضی مطهری 4.7 26 این کتاب نگاه زیبایی به عاشورا دارد، نگاه حماسی، نه صرفا ظلم و مظلومیت ✓جلد یک و دو 0 2 فاطمه جعفری 1402/8/5 شازده کوچولو آنتوان دو سنت اگزوپری 4.4 530 بسم الله... خیلی درباره شازده کوچولو شنیده بودم ولی حذبم نکرده بود! تا اینکه گلناز کتاب رو خرید و آورد خونه، برای من نه! برای هدیه دادن به دوستش کنجکاوانه کتاب رو برداشتم و چندصفحه ای خوندم.. چرا انقدر عصبانی شدم!؟ 🤔😵💫.. دخترا ازم خواستن دیگه ادامه ندم🤣🤣🤣 غافل از اینکه من از خودم عصبانی بودم، انگار جرقه ای در ذهنم زده شد و فریاد زد : وای بر تو! 😵💫😵💫😵💫 چیکار داشتی میکردی!؟ تا حالا بچه هارو از نگاه خودت قضاوت کردی و تذکر پشت تذکر!! (ای نفرین آمون بر شیطان رجیم!!!) تازه منی که در برخوردها و ارتباط با بقیه به خودم یاد داده بودم که باید “بر منظر مجنون نشینم که بجز از خوبی لیلی نبینم”وضعم اینه!!! حالا خیلی آروم ترم و منطقی تر 😎 نمیدونم بجه ها هم اینو متوجه شدن یا نه!؟ 🥴 پ. ن: راستی! چرا توضیحات کتاب ربطی به شازده کوچولو نداره!؟ نویسنده هم که همونه و البته متل من ترجمه آقای عباس پژمان حتما کتاب رو بخونید، با این نگاه که از نگاه بقیه به مسائل نگاه کنید و خودتون رو در موقعیت اونها قرار بدین و بعد اظهار فضل نمایید! والسلام 0 1 فاطمه جعفری 1402/8/5 صحیفه سجادیه علیرضا سبحانی نسب 4.8 2 بسم الله... مدتیه صحیفه خوانی رو شروع کردم، هر روز چندصفحه بعد از نماز ظهر و عصر گاهی نمیشود که نمیشود که نمیشود!!! گاهی خیلیم خوب میشود👌🏻😍 مترجم صحیفه سجادیه ای که میخونم آقای محمد مهدی رضایی هستن 0 5 فاطمه جعفری 1402/8/4 تربیت فرزند به سبک فرانسوی؛ مادری آمریکایی از حکمت فرزند پروری فرانسوی ها می گوید پاملا دراکرمن 3.2 4 با خواندن خلاصه محتوای کتاب، چقدر محزون شدم🙃 یک لحظه حسرت زیست فرانسوی گونه در دلم افتاد! 🥴 شکر خدا فرزندانم را خوب و درجه یک پرورش داده ام😎نه خودم که اطرافیانم همه تأیید صلاحیتشان میکنند😂 اما همان زندگی معوج که نویسنده میگوید، انگار دایم به من دهن کجی میکرد و میگفت بی خیال خودت، فقط فرزندانت! فکری که اغلب مادرها به نحوی درگیرش هستند و متأسفانه از نسلی به نسل دیگر منتقل شده! 🎃 چقدر ساده بوده و هسنیم بعضی از ما مادرها !!! ✔️آهای مادربعد ازاینها!!! توصیه میکنم قبل از فرزندآوری حتما امثال این کتابها را بخوانید. هرچند دیده ام بعضی ها را که فابریک بلدکار هستند🤭 خدارا شکر به خاطر فرزندانم که اکنون آرامش زندگیم شده اند! خدا را چه دیدی شاید روش خودم بهتر هم بوده است که بچه هایی با این کیفیت بالا دارم 🥰😂 0 0 فاطمه جعفری 1402/8/3 کهکشان نیستی: داستانی بر اساس زندگی آیت الله سیدعلی قاضی طباطبایی محمدهادی اصفهانی 4.7 221 بسم الله... خوانشی از شخصیت آیت الله قاضی طباطبایی دوست داشتنی در کهکشان نیستی پیش رویم قرار میگیرد! گاه انقدر با فضاها و شخصیت های داستان همراه میشوم که اوقات شب و روزم در صحن و سرای نجف میگذرد، آنهم من نالایق کم سعادت بی نصیب که هنوز چشم سرم توفیق دیدار این معنویت بی نظیر را نداشته است(اللهم ارزقنی🥹) نویسنده خوب نگاشته است زیر و بم زندگی علامه را در قالب داستان👌🏻 به طرز جالبی از زاویه نگاه افراد مختلف با شخصیت علامه جلو میروی و بالا و پایینش را انگار زندگی میکنی! البته شاید حق مطلب ادا نشده باشد،الله اعلم، اما برای من بی خبر محتاج دانستن خوب است! پیشنهادش میکنم👏🏻👏🏻👏🏻 0 0 فاطمه جعفری 1402/8/3 از چیزی نمی ترسیدم: زندگی نامه خودنوشت قاسم سلیمانی 1335 تا 1357 قاسم سلیمانی 4.5 197 بسم الله... وقتی شروع به خواندنش میکنی، همینطور که جلو میروی... عاشق تر میشوی!! تازه میفهمی چرا قاسم سلیمانی، سردار دلها شد. انقدر زندگی را، زندگی کرده بود که به شناخت حقیقت زندگی رسیده بود🤌🏻 سردار عاشق بود، شاهد بود و به قول خودش تا شهید نباشی،شهید نمیشوی! و او شهید بود ، این شد که اکنون شهادت را زندگی میکند. 0 0 فاطمه جعفری 1402/8/3 داستان های کوتاه از بزرگان ایران احسان ناظم بکایی 3.5 1 بسم الله... در حال خواندن کتاب بودم که به ناگه غیب شد! 😵💫 این شد که نصفه موند🫢 تا اونجایی که خونده بودم واقعا جالب و دوست داشتنی بود👏🏻 با اینکه اهل خوندن تاریخ و زندگینامه نیستم ولی محتوای کتاب در قالب داستان تونست جذبم کنه! البته البته شخص نویسنده ی اثر هم بی تأثیر نبود!!! 😅 خواهرزاده جانم🥰 0 1 فاطمه جعفری 1402/8/3 طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن صهبا 4.9 134 بسم الله... این کتاب مجموعه سخنرانیهای آیت الله خامنه ای در سال ۵۳ هست که از روی نوارها و یادداشتهای قدیمی پیاده سازی شده. مباحث بسیار جذاب و بدیعی درباب ایمان و توحید و نبوت و ولایت، براساس قرآن و روایات، در چند فصل تنظیم شده. البته من این کتاب رو طی یک دوره مطالعاتی کلاسیک همراه با استاد ارجمندم حاج آقا فرجی مطالعه کردم و خودمم بارها و بارها مرورش کردم و هربار هم از خوندنش لذت بردم😍 0 1