معرفی کتاب چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟ اثر علیرضا پناهیان

چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟

چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟

4.5

1399/4/15

کتاب چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟، نویسنده علیرضا پناهیان.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟

نمایش همه
بریدۀ کتاب

در اینجا روی سخن ما با نمازخوان‌هاست. آنها اگر خوب نماز بخوانند،بی‌نمازها عاشق نماز خواهند شد. ما گناه تمام بی‌نمازها را به گردن نمازخوان ها می‌اندازیم چرا که اگر نمازخوان‌ها قشنگ نماز بخوانند،اگر نمازخوان‌ها از نمازشان لذت کافی و بهره وافی ببرند، طبیعتاً اکثر بی‌نمازها هم به سمت نماز گرایش پیدا خواهند کرد. راه تبلیغ دین همین است. راه تبلیغ این نیست که عده‌ای بیایند مسلمان نیم بند و نیم پز شوند و ما هنوز این را درست نکرده و بدون اینکه به قدر کافی الگوی خوب داشته باشیم، سراغ بقیه اهل عالم برویم تا آنها را درست کنیم. راه تبلیغ دین این است که آن‌هایی که به مسیر دین وارد شده‌اند، تا آخر راه را بروند و برای جذب بقیه آدم‌ها الگو و اسوه شوند؛ و شاهدی بر حقانیت دین باشند. راه اینکه بی‌نمازها نمازخوان شوند این است که عده‌ای در نماز تا آخر راه بروند. لذا اگر ما بخواهیم برای نمازخوان کردن بی‌نمازها تلاشی کنیم راهش این است که ابتدا به نماز خودمان مقداری بیشتر عنایت و توجه داشته باشیم، و نماز خودمان را رشد دهیم.

لیست‌های مرتبط به چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟

نمایش همه
شهر خدا: رمضان و رازهای روزه داریچگونه یک نماز خوب بخوانیم؟شکوه امر خدا: به ضمیمه یادداشتی برای معتکفین

شکل گیری اندیشه دینی

11 کتاب

من هم از کتب مرحوم صفایی و هم از کتب شهید مطهری خوانده ام اما هیچ کدام را به دلایلی که ذکر میکنم برای شکل گیری اندیشه دینی توصیه نمیکنم. کتاب های مرحوم صفایی طبق گفته خودشان، برای افراد تازه کار نیست، و هم ثقیل و گنگ و نامفهوم است. و طبق گفته خودایشان برای افرادی است که روی خود کار کرده و در اثنای مسیراند. کتاب های شهید مطهری از باب نوع دید ایشان به مسائل و نحوه باز کردن و ورود به مسائل، کتب ارزنده ای است. اما به مرض تکرار و ساده انگاری دچار است. و مسائل بسیار تفسیر داده شده که برای شکل دهی اندیشه فکری زمان بر و طولانی است. اما در کل مطالعه آثار دیگر اندیشمندان به افراد توصیه میشود. اما هدف ما از این لیست شکل گیری اندیشه فکری برای شروع است. و برای سطوح بالاتر که می خواهند تخصصی کار کنند به هیچ وجه مناسب نیست. البته بد نیست چند کلامی درباره اندیشه فکری بگویم. اندیشه فکری موردی لازم برای افراد است. از آنجا که با زندگی های ماشینی امروزی افراد به دنبال رشته های تخصصی خود رفته و فرصت کافی برای غور در مسائل دینی را ندارند و از طرفی هم داشتن اندیشه دینی برای هر مسلمانی لازم و ضروری است، باید یک دستگاه فکری حداقلی برای تجزیه و تحلیل حداقلی مسائل را داشته باشند. که درگیر افراد اشتباهی نشوند و فکر اشتباهی دچارشان نشود. البته تذکر مجدد این نکته را بر خود ضروری میدانم که این اندیشه فکری حداقلی است و افراد برای نظر تخصصی دادن باید به صورت تخصصی مطالعات داشته باشند.

به نام خدا
از زمانی که برای همه‌ی ما جشن تکلیفی برگزار شد، دریافتیم که فرضیه‌ی واجبی داریم که زین پس، عمل به آن، آن هم در اول وقت، از اعمالی است که به شدت در زندگی روتین ما، مهم است. اتفاقا وقتی هم قرار بود آن را به ما معرفی کنند، آن را با این حدیث نبوی بیان میکردند که "#نماز ، کلید بهشت است!".
اما متاسفانه درطول زمان، دراثر تبلیغات نادرست و معرفی‌های اشتباه، معرفت بسیاری از ما نسبت به این کلیدِ بهشتی، کاهش یافت و مسبب مغفول شدن آن شدیم.
متاسفانه برخی از مدارس، با شیوه‌ای کاملا اشتباه، دانش‌آموز را با تهدید به کسر انضباط و غیره به سمت نمازخانه‌های مدرسه سوق می‌دهند و من هربار می‌اندیشم که اگر این شیوه جوابگو بود، پس چرا در طول این سالیان، حتی یک‌صف به صفوف این نمازخانه‌ها افزوده نشده؟!
و یا برخی مساجد ما که با تدریس و آموزش کلیشه‌محور این فریضه، نه تنها کودکان و نوجوانان ما را به سمت و سوی نماز نبردند، که مع‌الاسف بسیاری از صفوف‌نماز جماعت مساجد را خالی از سنین جوانان و کودکانمان می‌بینیم!
‌
این‌بار اما انتشارات عصر بیان معنوی، طی یک تلاش پر‌ارزش و ستودنی، اقدام به جمع‌آوری بیانات گرانبهای استاد پناهیان در خصوص مسئله‌ی نماز کرد و این کتاب زیبا را به چاپ رساند.
کتابِ "چگونه یک نماز خوب بخوانیم".
کتابی که اگر به جای تبلیغات اشتباه و تشویق‌ها و تهدیدهای اشتباه‌تر، به‌دستان قشر جوان برسانیم، مجال بزرگی به رشد معنوی آنها در بستر نماز کرده‌ایم!
‌
کتابِ فوق، نوع نگاه کلیشه‌محور و سطحی ما را نسبت به نماز تغییر داده و اتفاقا شوق، معرفت و اهتمام ما به انجام این فرضیه را افزون می‌گرداند.
پیشنهاد میکنم برای یکبار هم که شده، به قدر تورقی این کتاب را بخوانید🌱.