یادداشت فاطمه روحی

من فانتزی خون نیستم.

هری پاتر رو هم در دوره نوجوانی نخوندم با اینکه بعضی از دوستام در دوره دبستان این مجموعه رو خونده بودن.

سه سال پیش تصمیم گرفتم  همه قسمت های فیلم هری پاتر رو
 ببینم تا متوجه بشم این هری پاتر چی داره که همه انقدر دوستش دارن.

دیدن فیلم هاش هم من رو به این نتیجه نرسوند که مجموعه کتاب هاش رو بخونم. با این حال دوستام  معتقد بودن که باید از همون اول کتاب رو میخوندم و مجموعه فیلم هاش در مقابل مجموعه کتاب هاش هیچی نیست.

من هیچ اطلاعاتی از کتاب های فانتزی نداشتم و حتی متاسفانه یک گاردی هم در مقابل کتاب های فانتزی داشتم!( نمی خوام بحث رو بازش کنم)؛ اما از وقتی بهخوان رو‌ وصل کردم  و یادداشت ها و لیست کتاب های فانتزی دوستان رو دیدم،  بعد از هفت ماه ( زمان کمی هم نیست) دیدگاه من تغییر کرد.

تا این که جذب  یکی از یادداشت های دوستی در مورد  کتاب «جلاد لاغر» شدم. کتاب چند جلدی هم نبود و من تصمیم گرفتم کتاب رو شروع کنم.
(اصلا یکی از مشکلاتم با کتاب های فانتزی  این که معمولا معروف هاش چند جلدی هستن.)

صفحه اول کتاب با  جملاتی  شروع شده بود که من رو واقعا میخکوب کرد. بخاطر همین جملات صفحه اول،  حدود سه روز طول کشید تا کتاب رو  تموم کنم .

این کتاب فانتزی هم  از سیاست  و نظام سیاسی حرف داشت، هم از عقاید مذهبی و فلسفی و هم فرهنگی و اجتماعی.
هیچ وقت فکر نمی‌کردم یک کتاب فانتزی این همه موضوعات مختلف رو تو خودش جا داده باشه.

این کتاب مطمئنم کرد که من هم به زودی به دوستان فانتزی خون/ دوستداران کتاب های فانتزی خواهم پیوست.

1403/4/7

عالییی

1403/4/7

خوش اومدی داداش🥹🤣🤣🫂🫂📖😭

ممنونم😅🌼🥰

کتابای فانتزی همه‌ی عناصر این دنیا رو در دنیای دیگری که نویسنده خلق کرده دارن و این ویژگی جذابشه واقعا ...

دارن شان بهترینه.
بانوی سایه ها رو هم از دارن شان بخونید

حتما.  ممنون از پیشنهادتون 🌹😊

اونقدری که راحت میشه با فانتزی ها ارتباط گرفت، با سایر کتب نمیشه،
هری پاتر رو من جدید خوندم ولی واقعا مالی نبود،
یک فیلم قشنگ بود (مطلب آموزنده ای توش پیدا نکردم زیاد)

ولی شما سرزمین قصه‌ها (یا همون قصه‌های همیشگی نشر پرتقال) از کریس کالفر رو که بخونی، اصن روح و روانت جابه جا میشه،
از تعلیق و نکات و آموزنده و میخکوب کردن خواننده پای داستان و همچنین تصویر سازی قوی...

خلاصه باید کتاب رو شناخت و رفت سمتش، کتاب ضعیف هم زیاد هست تو این عرصه،

البته ما توی باشگاه (گپ) چندتا از فانتزی های معروف رو داریم دنبال می‌کنیم، (البته شایدم باشید بینمون)
اگه دوست داشتید بیایید، خوشحال میشیم 🥲🥲

ممنونم از پیشنهادتون.  کتاب رو به لیستم اضافه میکنم🌹😊

اگه دوست داشته باشید میتونید تو باشگاه فانتزیمون اونو هم همخوانی کنید باهامون هااا 🥲🥲🥹
@fatemeh.roohi

عالیه که به دسته ی فانتزی خون ها پیوستید🌸
هری پاتر رو من نخوندم ولی قصد خوندنش رو دارم . یک جور هایی به نظر من معرف کتابهای فانتزی بود ولی بعدش ایده های مختلف تری اومد که با ژانر های دیگه ای ترکیب شد و بله واقعا خیلی عصاب خورد کنه که همه شون جلد جلدی آن
آدم همه ش به این فکر میکنه که چند تا جلد مونده تا ترجمه بشه😐 بعدش انگلیسی میخونه بعدش فارسیشو😐😐😐😐😐
البته واقعا کتابهای فانتزی کم کم دارن مفهموشونو از دست میدن و به سمت موضوعات مسموم میرن
البته خوبه که بتونیم مفهموشونو در داستانی ‌که همه فکر میکنن بی معنیه پیدا کنیم
و من واقعا از اونایی که ریشه ای داستان رو تعریف میکنن خوشم میاد و الکی ۵ ستاره نمیدن و تحلیل میکنن

این کتاب های چند جلدی   بیشتر مناسب برای دوره نوجوانی که انسان دغدعه و کارشاید کم تری از دوره بزرگسالی داره.  الان هم برای خرید کتاب باید هزینه زیادی کرد و هم این که کتاب های چند جلدی  زمان زیادی رو از ادم میگیره به خصوص وقتی کتاب خیلی جذاب باشه و تو دلت بخواد جلدهای بعد رو بخونی ولی هزارتا کار داشته باشی

دقیقا.  بیشتر انسان های  فانتزی خونی رو که دیدم از هری پاتر شروع کرده بودن بخاطر جایگاهی که بین این ژانر کتاب داره.

بله متاسفانه🥲
@fatemeh.roohi

اول بگم‌با نخوندن هری پاتر چیزی از دست ندادی(البته طرفداراش قیمه قیمه مون‌میکنن)
دوم هم به جمع فانتزی خوان ها خوش امدی
سوم‌ هم دنیای فانتزی خیلی عجیبه چون نمیتونی براش به دنیای خودت وصلش کنی، اما در عین حال واقعی و ملموس به نظر میرسه.اگر کتاب انقدر خوب باشه که بشه تو ذهنت تصویر سازیش بکنی که دیگه فوق‌العاده است.
ارباب حلقه ها یه شاهکاره ولی به عنوان  یه تک جلدی خوب هابیت رو توصیه میکنم.

در مورد هری پاتر موافقم 😂

خدا رو شکر پس 😅. ممنونم از پیشنهادتون 🌼😊

به نظرم بیشتر طرفدار های هری پاتر که خیلی متعصب هستند روی این قضیه به این خاطر هست که فیلم هری پاتر  رو دیدن و کتابش رو نخوندن...

کتاب های فانتزی معمولا دنیای پیچیده ای دارن که باعث میشه ماجراهایی که داخلش اتفاق میفته رو نشه توی یک جلد گنجاند.ولی کتاب های سیرک میراندا ، مری پاپینز، پیتر پن،کتابهای رولد دال،ایکاباگ، ایگرن شجاع و هابیت اینها یک جلدی  و فانتزی ان حجم زیادی هم ندارن.کتابهای دیگه هم مثل مجموعه تان جی ها ، قصه های همیشگی،نارنیا،سه گانه ی فونکه،بچه های عجیب غریب خانه ی خانم پرگرین و ارباب حلقه ها فانتزی و چند جلدی ان به نظرم قشنگ هستند.

ممنونم از این همه کتاب هایی که پیشنهاد کردید 😍