@m.hashemi

58 دنبال شده

19 دنبال کننده

کتابی، خلوتی، شعری، سکوتی ...

1403/9/15

مگه تموم عمر چندتا بهاره؟!
هنوز نتونستم تکلیفم رو با آثار هوشنگ گلشیری مشخص کنم! تقریباً موقع خوندن همه‌ی آثارش از شازده احتجاب گرفته تا جبّه‌خانه و همین کریستین و کید و حتی داستان‌های کوتاه توی مثل همیشه و نمازخانه‌ی کوچک من یه سری حسّای مشترک داشتم:
اول این‌که نتونستم با فضای داستان که کاملاً برآمده از فضای فکری خاص نویسندشه ارتباط کافی برقرار کنم که بیشترش به‌خاطر تفاوت روحیّات و باورها و ... می‌تونه باشه؛
دوم شیوه‌ی روایتش معمولاً غیرخطی و چندلایَس ... وقایع هم‌زمان با فضای بیرون، انگار در مغز راوی و تک‌تک قهرمانای داستان به موازات هم و گاهی حتی در تضاد با هم در جریانه (یه مثال دم‌دستی و خیلی ساده شدش مثلاً فضای سریال "مگه تموم عمر چندتا بهاره" و بعضی از کارای دیگه سروش صحّته و یا "گاوخونی" جعفر مدرس صادقی ... [مکتب اصفهان؟]) ... تا اینجاشو مشکلی ندارم ... کلاً فضای داستانی رازآلود و پرابهام و معماگونه رو دوست دارم ولی مسئله اینه که دلم میخواد آخرش که تموم میشه همه‌ی گره‌ها برام باز شده باشه، ولی انگار خیلی از جملات و حتی وقایع فقط تو مغز گلشیری جریان داره و خواننده توان ورود به اون و درک همه‌ی اون‌چه که می‌خواسته بگه رو نداره ...
سوم این‌که غلبه‌ی فرم و تکنیک بر محتوا یه وقتایی قشنگ به چشم میاد ... کاملاً متوجه هستی که نویسنده داره هنرمندانه و خلاقانه داستان رو پیش می‌بره ولی انگار یه چیزی این میون کمه (شایدم زیاده!) که نمی‌ذاره خوندنش خیلی بهت بچسبه و لذت‌بخش باشه ...
و چهارم ... علی‌رغم این‌که موقع خوندن دوست دارم زودتر تموم شه و یه جورایی از شر خوندش راحت شم ولی در همون حین حس می‌کنم دلم می‌خواد دوباره از اول بخونمش!

توصیه برای خوانش: ۰۱۲

پی‌نوشت:
# امتیاز: کشش و جذابیت اثر (بین ۰ تا ۵ ستاره)
# واژگان و محتوا: سفید نشونه‌ی محتوای استریلیزه و قرمز نشونه‌ی محتوای کاملاً غیراستریلیزه! است، زرد و نارنجی هم بینابین!
# توصیه برای خوانش: یه عدد سه‌رقمی که رقم سمت چپ پیشنهاد خوانش اثر به نوجَوونا، رقم وسط پیشنهاد به جَوونا و رقم سمت راست پیشنهاد به افراد میان‌سال و کهن‌ساله! (صفر نشونه‌ی عدم پیشنهاد و ۳ نشونه‌ی توصیه‌ی اکید به خوندنشه، ۱ و ۲ هم بینابین!)
# ناگفته پیداست که همه‌ی موارد بالا صرفاً پیشنهاد و تراوشات ذهنی من در زمان خوانش کتاب می‌باشد!

1403/9/14

میانگین امتیاز: ☆☆
توصیه برای خوانش: ۰۱۱

مجموعه داستان ماه عسل آفتابی شامل ۱۱ داستان کوتاه منتخب از ۹ نویسنده خارجی از ۸ کشور مختلف است که با انتخاب و ترجمه سیمین دانشور اولین بار در سال ۱۳۶۲ منتشر شد.

داستان‌ها:
۱. زندگی بودا / راجبان خانا (هند)
واژگان و محتوا: زرد
#سرگذشت بودا از زبان نزدیکانش

۲. آکای‌یا / راجه رائو (هند)
#بیوه‌ی ۹ ساله!

۳. در جنگل / آکوتا گاوا (ژاپن)
توصیه برای خوانش: ۰۱۲
#گزارش یک قتل

۴. راشومون / آکوتا گاوا (ژاپن)
توصیه برای خوانش: ۰۰۱
#شرافت یا بقا؟

۵. خبر ساختن دیوار / فرانتس کافکا (چک)
توصیه برای خوانش: ۰۰۰

۶. در برابر قانون / فرانتس کافکا (چک)
توصیه برای خوانش: ۱۲۲
#مرد ولایتی #دربان قانون #چند تفسیر از یک موقعیت

۷. ماه عسل آفتابی / آلبرتو موراویا (ایتالیا)
#جاکومو #سیمونا #رفیق لیویو! #عشق و سیاست

۸. در راه گورستان / توماس مان (آلمان)
#فلاکت #زندگی

۹. گی‌دوموپاسان / ایزاک بابل (روسیه)
توصیه برای خوانش: ۰۰۰
#زمستان ۱۹۱۶ #سن‌پترزبورگ

۱۰. نیم‌پولی / آلن پیتون (آفریقای جنوبی)
توصیه برای خوانش: ۱۱۱
#دارالتادیب #پسربچه‌ی ۱۲ ساله #فرومُردن امید

۱۱. مار / جان اشتاین بک (آمریکا)
توصیه برای خوانش: ۰۲۲
#دکتر فیلیپز متخصص جمع‌آوری، فروش نمونه و آزمایش بر روی خزندگان و حیوانات دریایی! #زن سیاه بلندقامت #عشق از نوعی دیگر #غافلگیری

# امتیاز: میزان کشش و جذابیت اثر {بین ۰ تا ۵ ستاره}
# واژگان و محتوا: حجم و شدت به‌کارگیری محتوای نامناسب در اثر (واژگان نامناسب، غیراخلاقی، حاوی خشونت، صحنه‌های ناخوشایند یا مشمئزکننده و ...) {سفید نشونه‌ی محتوای استریلیزه و قرمز نشونه‌ی محتوای کاملاً غیراستریلیزه! است، زرد و نارنجی هم بینابین}
# توصیه برای خوانش: یه عدد سه‌رقمی که رقم سمت چپ پیشنهاد خوانش اثر به نوجَوونا، رقم وسط پیشنهاد به جَوونا و رقم سمت راست پیشنهاد به افراد میان‌سال و کهن‌ساله! {صفر نشونه‌ی عدم پیشنهاد و ۳ نشونه‌ی توصیه‌ی اکید به خوندنشه، ۱ و ۲ هم بینابین!}

روایت مرگ آقای خاص
به گمانم اگر لقب آقای خاص ادبیات منثور ایران در سه دهه‌ی ابتدایی قرن گذشته  را بدون هیچ تردیدی متعلق به صادق هدایت بدانیم، این لقب در سه دهه‌ی بعدی یعنی دهه‌های سی، چهل و حتی پنجاه (بله، حتی پس از مرگش) می‌تواند به جلال آل‌احمد تعلق گیرد ... چه او نویسنده‌ای بود کنش‌گر (نه منفعل)، در متن حوادث و جریان‌ساز؛ نمونه‌ی افراطی (و گاه به گمان من ارتجاعی) ادبیات و هنر متعهد (آن‌گونه که خود می‌نامیدندش)، آرمان‌گرا، سیاسی و غیرسازش‌کار، در دورانی که بخش بزرگی از جریان ادبی و حتی هنری ایران به این تفکر تعلق داشت؛ با نثری به قول سیمین: "تلگرافی، حساس، دقیق، تیزبین، خشمگین، افراطی، خشن، صریح، صمیمی، منزه‌طلب و حادثه‌آفرین" و جالب این‌که باز هم به قول همسرش: "جلال خیلی شبیه نوشته‌هایش است".
و این کتاب روایتی است دست اول از "غروب جلال" که مرگش هم چونان زندگیش افراط‌گونه، حادثه‌وار و حاشیه‌آفرین بود!

# امتیاز: میزان کشش و جذابیت اثر {بین ۰ تا ۵ ستاره}

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

نمایش همه