ماه عسل آفتابی: مجموعه داستان

ماه عسل آفتابی: مجموعه داستان

ماه عسل آفتابی: مجموعه داستان

2.8
5 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

10

خواهم خواند

2

شابک
9643511332
تعداد صفحات
168
تاریخ انتشار
1382/2/31

نسخه‌های دیگر

توضیحات

        این کتاب با داستانهایی از: راجبان خانا، راجه رائو، آکوتا گاوا، فرانتس کافکا، آلبرتو مراویا، توماس مان، ایزاک بابل، آلن پیتون و ج. اشتن بک از کشور های: هند، ژاپن، چک و اسلواکی، ایتالیا، آلمان، روسیه، آفریقای جنوبی و آمریکا همراه است. زندگی بودا، در جنگل، خبر ساختن دیوار، در برابر قانون، در راه گورستان، گی دو موپاسان و نیم پولی نیز از جمله داستان های منتشرشده در این کتاب هستند.
      

لیست‌های مرتبط به ماه عسل آفتابی: مجموعه داستان

رنج های ورتر جوانسال های شاگردی ویلهلم مایسترفاوست

سیر خوانش آثار توماس مان

24 کتاب

۱- مان نویسنده سختی است، پس اگر هنوز رمان خوانی حرفه‌ای نیستند فعلا دست نگهدارید! ۲- اندیشه او بسیار مدرن است و اگر از جریانات اندیشه‌ای قرن بیستمی -بالاخص روانکاوی فرویدی- اولیاتی نمی‌دانید، سر درآوردن از داستان‌هایش دشوار است. ۳- گاهی مان از زولا و پیروانش هم ناتورالیست‌تر میشود. برای همین اگر توصیفات زیاد حوصله‌تان را سر میبرد فعلا سمتش نروید. ۴- قبل از مان حتما باید حداقل چند اثر از گوته بخوانید. ۵- ابتدا آثار داستانی لیست شده، ولی میتوانید بین آثار داستانی و غیر داستانی در رفت و آمد باشید ( یعنی در سیر خواندن آثار، لزوما آثار داستانی اولویت ندارند گرچه بهتر پیش رفتن با ترتیب لیست است.) ۶- در پایان آثاری که در شرح و تفسیر او به فارسی ترجمه شده آورده میشود. ۷- بعضی از آثار مان که در بهخوان ثبت شده؛ یا به خاطر اعتماد نداشتن به ترجمه در لیست ذکر نشد ( مثل یوسف و برادرانش ) و یا به دلیل ناموجود بودن در بازار نشر به آنها دسترسی پیدا نکردم و برای همین از محتوایشان اطلاعی ندارم. ۸- چهار کتاب آخر مجموعه داستان‌هایی هستند که تنها یک یا دو داستانشان برای مان است. اگر ترجمه جدیدی منتشر شد و یا کتاب جدید پیدا کردم حتما اضافه خواهم کرد.

120

یادداشت‌ها

          در ستایش ادبیات ژاپن
این کتاب مجموعه داستان‌های کوتاهی بود از نویسنده‌های مختلف. از خیلی وقت پیش تو کتابخونه می‌دیدمش و با اینکه از من نبود ولی همیشه به‌خاطر اسم سیمین دوست داشتم بخونمش. مهم‌ترین نکته هم شاید همین ترجمه‌ی سیمین دانشور باشه. درباره‌ی ترجمه هم باید بگم که واقعا روون و نرم و خوب بود. هیچ سخت نکرده بود خوندن داستان‌ها رو.
اما داستان‌ها. دو داستان از ادبیات هند، دوتا از ژاپن، دوتا از چک‌اسلواکی، بقیه هم از آلمان و روسیه و آمریکا و آفریقای جنوبی. هیچ نکته‌ی خاص کلی‌ای درباره‌ی انتخاب این‌ داستان توجه رو جلب نمی‌کنه. بعضی‌هاشون واقعا عجیب‌غریب بودن ولی بعضی‌هاشون رو هم دوست داشتم.
داستان مورد علاقه‌ی خودم هم از این مجموعه کلا دوتا داستان در جنگل و راشومونِ آکوتاگاوا از ادبیات ژاپن بود. موقع خوندن در جنگل هم خیلی خیلی یاد فضای فیلم راشومون کوروساوا افتادم، که بعد با سرچ فهمیدم کوروساوا این فیلم رو دقیقا بر اساس همین دوتا داستان ساخته و برام جالب بود. تو در جنگل دقیقا فضای کلی فیلم راشومون جریان داره؛ جنایتی اتفاق افتاده و هر کس یک روایتی متفاوتی داره از زاویه‌ی دید خودش. انگار داستان داشت اصل بازنمایی توی ارتباطات رو خیلی خیلی جذاب مطرح می‌کرد؛ همونطور که فیلم کوروساوا.
داستان گی‌دومو‌ پاسانِ ایزاک بابل، مارِ جان‌اشتاین بک، آکای‌یا از راجه‌رائو رو هم بیشتر از داستان‌های دیگه‌ی کتاب دوست داشتم.
        

9

          راهی به گورستان*

پیپسام حقیر ملفوکی است که در مسیر گورستانی در حرکت است. میرود به مزار زن و فرزندش که شش ماه پیش هر دو سر زا مرده‌اند. دائم الخمر است و به همین خاطر از کارش اخراج شده. آهی هم در بساط ندارد. پیپسام به معنای واقعی موجودی اضافی است. تیپا خورده‌ای از دنیا.
در حین طی مسیر، ناگهان زندگی در قامت پسری دوچرخه سوار که چشمانش به رنگ دریاست و موهایش به رنگ آفتاب، سر راهش ظاهر می‌شود.** پیپسام گیر احمقانه‌ای به پسرک میدهد و با او به صورت لفظی درگیر میشود. گویی تنها همین برایش مانده، گیر دادن به زندگی که شاید برایش شمه‌ای از حیات است. درگیری ادامه پیدا می‌کند و مردم جمع میشوند. دیگر مخاطب مان تنها پسرک نیست بلکه دنیا و ما فیها را به فحش میبندد. طولی نمیکند که دهانش کف میکند و می‌افتد. آمبولانسی هم می‌آید و در کسری از ثانیه جمعش می‌کند و می‌برد. 
پیپسام تیپا خورده‌ای است که سعی می‌کند به نزدیک‌ترین چیزی که نماد زندگی به نظرش می‌آید، تیپایی بزند. اما نمیداند که زندگی غیر از خودش را بر نمی‌تابد و محوت می‌کند. این دنیا جایی برای تیپا خوردگان نیست.



* از کتاب حاضر تنها همین داستان از مان بود و حقیر هم تنها این داستان را خواندم. امتیازم نیز تنها به همین داستان است و نه کل کتاب.
   داستان حاضر با ترجمه آقای محمد صادق رئیسی نیز به صورت مستقل در انتشارات سولار چاپ شده‌ است.
* * در داستان‌های مان همیشه اوج زیبایی یا به عبارت بهتر «تکامل» به همین شکل است. انسانی بور و سفید با چشمانی آبی. رجوع کنید به اواسط کوه جادو و مشخصا تونیو کروگر.
        

13

! Se Mo Ha !

! Se Mo Ha !

1403/9/14

          میانگین امتیاز: ☆☆
واژگان و محتوا: نارنجی
توصیه برای خوانش: ۰۱۱

مجموعه داستان ماه عسل آفتابی شامل ۱۱ داستان کوتاه منتخب از ۹ نویسنده خارجی از ۸ کشور مختلف است که با انتخاب و ترجمه سیمین دانشور اولین بار در سال ۱۳۶۲ منتشر شد.  

داستان‌ها:
۱. زندگی بودا / راجبان خانا (هند)
امتیاز: ☆
واژگان و محتوا: زرد
توصیه برای خوانش: ۰۱۱
#سرگذشت بودا از زبان نزدیکانش 

۲. آکای‌یا / راجه رائو (هند)
امتیاز: ☆☆
واژگان و محتوا: نارنجی
توصیه برای خوانش: ۰۱۱
#بیوه‌ی ۹ ساله! 

۳. در جنگل / آکوتا گاوا (ژاپن)
امتیاز: ☆☆☆
واژگان و محتوا: قرمز
توصیه برای خوانش: ۰۱۲
#گزارش یک قتل 

۴. راشومون / آکوتا گاوا (ژاپن)
امتیاز: ☆☆
واژگان و محتوا: نارنجی
توصیه برای خوانش: ۰۰۱
#شرافت یا بقا؟ 

۵. خبر ساختن دیوار / فرانتس کافکا (چک)
امتیاز: ☆
واژگان و محتوا: سفید
توصیه برای خوانش: ۰۰۰ 

۶. در برابر قانون / فرانتس کافکا (چک)
امتیاز: ☆☆
واژگان و محتوا: سفید
توصیه برای خوانش: ۱۲۲
#مرد ولایتی #دربان قانون #چند تفسیر از یک موقعیت 

۷. ماه عسل آفتابی / آلبرتو موراویا (ایتالیا)
امتیاز: ☆☆☆
واژگان و محتوا: نارنجی
توصیه برای خوانش: ۰۲۲
#جاکومو #سیمونا #رفیق لیویو! #عشق و سیاست 

۸. در راه گورستان / توماس مان (آلمان)
امتیاز: ☆☆
واژگان و محتوا: سفید
توصیه برای خوانش: ۰۱۱
#فلاکت #زندگی 

۹. گی‌دوموپاسان / ایزاک بابل (روسیه)
امتیاز: ☆
واژگان و محتوا: قرمز
توصیه برای خوانش: ۰۰۰
#زمستان ۱۹۱۶ #سن‌پترزبورگ

۱۰. نیم‌پولی / آلن پیتون (آفریقای جنوبی)
امتیاز: ☆☆
واژگان و محتوا: سفید
توصیه برای خوانش: ۱۱۱
#دارالتادیب #پسربچه‌ی ۱۲ ساله #فرومُردن امید 

۱۱. مار / جان اشتاین بک (آمریکا)
امتیاز: ☆☆☆
واژگان و محتوا: نارنجی
توصیه برای خوانش: ۰۲۲
#دکتر فیلیپز متخصص جمع‌آوری، فروش نمونه و آزمایش بر روی خزندگان و حیوانات دریایی! #زن سیاه بلندقامت #عشق از نوعی دیگر #غافلگیری 

پی‌نوشت:
# امتیاز: میزان کشش و جذابیت اثر {بین ۰ تا ۵ ستاره}
# واژگان و محتوا: حجم و شدت به‌کارگیری محتوای نامناسب در اثر (واژگان نامناسب، غیراخلاقی، حاوی خشونت، صحنه‌های ناخوشایند یا مشمئزکننده و ...) {سفید نشونه‌ی محتوای استریلیزه و قرمز نشونه‌ی محتوای کاملاً غیراستریلیزه! است، زرد و نارنجی هم بینابین}
# توصیه برای خوانش: یه عدد سه‌رقمی که رقم سمت چپ پیشنهاد خوانش اثر به نوجَوونا، رقم وسط پیشنهاد به جَوونا و رقم سمت راست پیشنهاد به افراد میان‌سال و کهن‌ساله! {صفر نشونه‌ی عدم پیشنهاد و ۳ نشونه‌ی توصیه‌ی اکید به خوندنشه، ۱ و ۲ هم بینابین!}
# ناگفته پیداست که همه‌ی موارد بالا صرفاً پیشنهاد و تراوشات ذهنی من در زمان خوانش کتاب می‌باشد!
        

2