فاطمه خدابخشی

تاریخ عضویت:

دی 1400

فاطمه خدابخشی

پدیدآور
@Khodabakhshi

52 دنبال شده

48 دنبال کننده

ble.ir/join/HuhQ4Ri3vE

کتاب‌های نویسنده

یادداشت‌ها

نمایش همه
        یک داستان تمیز و جذاب
از پسر‌هایی که برای خوردن میوه‌های رسیده و شیرین، بی‌اجازه وارد باغ کیانوش می‌شوند.
از کیانوشی که به موقع مچ بچه‌ها را می‌گیرد و کتکشان می‌زند
ولی همین کیانوش و بچه‌هایی که با هم درگیرند، در مقابل دشمن متحد می‌شوند و اختلافشان را فراموش می‌کنند.
و خلبانی که بمب بر سر مردم ریخته و بعد اسیر می‌شود.
و نوجوانی که با غلبه بر ترسش و با خاطرات مقاومت پدربزرگش در برابر روس‌ها، راه‌حل را پیدا می‌کند. 

همه‌چیز داستان، بعد از این جنگ ۱۲ روزه برایم آشنا بود و البته خیلی دوست‌داشتنی.

قلم آقای عزتی‌پاک روان و زیباست.
البته عمو کیانوش دست به فحشش خوب است و در ابتدای داستان، بچه‌ها و صدام را بی‌نصیب نمی‌گذارد. 

داستان مناسب بالای ۱۳ سال است. 

این داستان جوابی‌ست به همه‌ی آن‌هایی که درباره‌ی #دفاع_مقدس به جای نوشتن از حماسه‌ی #شجاعت و #مقاومت از #ترس و #سیاهی(#ضد_جنگ) می‌نویسند. 

داستان کتاب با فیلمنامه‌اش تفاوت‌هایی دارد ولی قطعا اقتباس از این کتاب زیبا، انتخاب به‌جا و خوبی بوده‌است.


      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

17

        داستان از یک فضای آرام روستایی شروع می‌شود و کم‌کم ختم به جنگ و بمباران شیمیایی می‌شود.
کتاب متن و توصیفات خوبی دارد و با وجود اینکه برای نوجوانان نوشته‌شده، آن را به نوجوانان پیشنهاد نمی‌کنم. 

چرا؟؟؟ 

یک چرای مهم اینجا وجود دارد.
زیرا، حدود ۹۰ درصد کتاب به فضای سیاه جنگ اختصاص پیدا کرده و از آن‌همه دلاوری رزمنده‌ها و فداکاری روستاییان و مردم در زمان دفاع مقدس تقریبا خبری نیست و فقط انتهای کتاب کمی راجع به رزمنده‌ها و روحیه‌ی خوبشان می‌خوانیم،
که واقعا به‌چشم نمی‌آید. 

️بحث کتاب‌های ضد جنگ در دیگر کشورها با اینطور کتاب‌‌ها در کشور ما خیلی متفاوت است.
ما بر‌خلاف خیلی از کشورهای جهان که برای استعمار کشور‌های دیگر وارد جنگ شدند (نظیر جنگ جهانی اول و دوم) جنگی را شروع نکرده‌ایم. ما برای دفاع از خاک میهن‌مان به میدان آمدیم و به همین دلیل به آن دفاع مقدس می‌گوییم. 
️پس اینکه به تقلید از کتاب‌ها و فیلم‌های ضد جنگ خارجی، فقط سختی آن سال‌ها را به تصویر بکشیم و فداکاری مردم و رزمندگان را کوچک جلوه بدهیم، درست نیست. 

خیلی فرق است میان نوشتن از زیبایی‌ها و فداکاری‌ها که موجب تاب‌آوری فرزندانمان می‌شود تا نوشتن از سختی‌ها و زشتی‌ها که فرزندانمان را ترسو بار می‌آورد. 

و این به نگاه ما ربط دارد.
فقط کافیست به الگو‌های خودمان مراجعه کنیم و به یاد بیاوریم که حضرت زینب(س)
بعد از عاشورا چطور پرقدرت می‌گویند:"ما رایت الا جمیلا".


      

3

5

2

        رویای بعد از ظهر
ماجرای پسری ده‌ساله را روایت می‌کند که هنگام تعمیر چراغ مطالعه‌اش دچار برق‌گرفتگی شده و به گذشته سفر می‌کند و در آن زمان اتفاقات جذابی را تجربه می‌کند.
در بخشی از متن کتاب رویای بعدازظهر می‌خوانیم:
خیلی ترسیدم. بی‌اختیار دو قدم عقب رفتم. توی چارچوب در دو نفر ایستاده بودند و به من نگاه می‌کردند. یکی از آن‌ها خانمی بود با پیراهن گل‌دار و آن یکی پسر جوانی هجده ‌نوزده ‌ساله. قلبم داشت می‌کوبید. سرم گیج رفت. انگار رنگ ‌و رویم خیلی ناجور بود؛ چون نگاه آن خانم مهربان شد. لپش را چنگ زد و گفت: «ای وای! این بچه که داره پس می‌افته!»
واقعاً هم داشتم می‌افتادم. اتاق دور سرم می‌چرخید. جوان دوید جلو و بازویم را گرفت. همان‌جا نشستم. خانم از اتاق بیرون رفت و چند لحظه بعد با لیوانی که حدس زدم باید آب قند باشد برگشت. جوان پرسید: «تو کی هستی پسر؟ اینجا چی‌کار می‌کنی؟»
فقط نگاهش کردم. چه سؤالی از من می‌پرسید! این سؤال را من باید از او می‌پرسیدم. خانم آب‌ ‌قند توی لیوان را هم زد و آن را داد دستم. با خوردن آب قند حالم کمی بهتر شد. زیر نگاه خیرۀ آن‌ها ناراحت بودم. خانم پرسید: «تو کی هستی پسر جون؟ بچۀ همین محلی؟»
این کتاب در هشتمین جشنواره داستان انقلاب به عنوان رمان برتر نوجوانان انتخاب شده است و مناسب گروه سنی ج(دبستان دوره دوم) می‌باشد ولی بزرگترها هم از خواندنش لذت خواهند برد. پیشنهاد می‌کنم  شب‌ها دور هم بخوانید و لذت ببرید.
نویسنده: خانم نیلوفر مالک
انتشارات مهرک
      

5

        
روزبه به همراه پدر و برادرش راهی سفری برای تجارت می‌شوند ولی در نیمه راه راهزنان به کاروانشان حمله می‌کنند و پدرش را به قتل رسانده و او و برادرش را از هم جدا کرده و برای فروش به عنوان برده می‌برند. با این‌حال روزبه تصمیم می‌گیرد هر طور شده است خودش را به برادر کوچکترش برساند و او را نجات دهد و ...
این داستان نوجوان روایتی شیرین و جذاب دارد که در بستر واقعه‌ی تاریخی غدیر اتفاق می‌افتد و نوجوان را با خودش همراه می‌کند. کتاب برای نوجوانان دوازده سال به بالا مناسب است و توسط انتشارات مهرستان به چاپ رسیده است. نویسنده با نثر روانش نشان داده که با دنیای نوجوانان آشناست.
قسمتی از کتاب: 
روزبه سرش را پایین انداخته‌بود و به حرف‌های آن‌ها گوش می‌داد. هر لحظه منتظر بود ابوطاهر حرفی از سام و رشید بزند. یک‌دفعه چیزی روی شانه‌اش نشست.
-پسرک نادان، تو اینجا چه می‌کنی؟
روزبه به سمت صدا برگشت. چشم‌های سیاه و خشمگین همان دختری را دید که ظهر به او خندیده بود. آب دهانش را قورت داد. ناخودآگاه دست‌هایش را بالا برد و آرام گفت...
در یک کلام اگر به داستان‌های نوجوان تاریخی و پر فراز و نشیب علاقه دارید،  یا می‌خواهید کتاب خوب و جذاب به نوجوانی هدیه بدهید، این کتاب گزینه‌ی مناسبی  است.
      

7

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.