معرفی کتاب جنگ پیرمرد اثر جان اسکالزی مترجم حسین شهرابی

جان اسکالزی و 1 نفر دیگر
4.7
جلد 1

1398/11/27

جان پری در روز 75 سالگی اش دو کار کرد؛ اول به قبر همسرش سر زد، بعد سرباز ارتش شد.
خبر خوب؛ بشر بالاخره سفرهای میان ستاره ایش را شروع کرده.
خبر بد؛ سیاره‌های مناسب برای زندگی اندک هستند و نژادهای بیگانه بر سر تصاحب این سیاره‌ها با هم می‌جنگند.در نتیجه ما  هم می‌جنگیم؛ هم برای دفاع از زمین و هم برای به چنگ آوردن ملک و املاک سیاره‌ای. جنگ کهکشانی دهه‌هاست که دور از زمین در جریان است؛ پر از خون و خشونت و خطر.
خود زمین آرام است. بخش اعظم منابع بشر در دست «نیروی دفاعی مستعمرات» است. همه می‌دانند که وقتی به سن بازنشستگی برسند، می‌توانند به این نیروها بپیوندند. این نیروها هم جوان‌ها را نمی‌خواهد؛ آدم‌هایی می‌خواهد که آگاهی‌ها و مهارت‌هایی چند دهه زندگی را داشته باشد. وقتی کسی را از زمین ببرند، دیگر هرگز اجازه ندارد برگردد. دو سال در جبهه ها خدمت می‌کنید و بعد اگر زنده بمانید می‌توانید در یکی از سیارات مستعمره زندگی کنید.
جان پری معامله را قبول می‌کند. اما او هم مثل بقیه‌ی ساکنان زمین حتی روحش خبر ندارد و در فضا و در این جنگ چه خبر است. چون نبرد واقعی سال‌های نوری آن طرف‌تر از زمین رخ می‌دهد و بسیار سخت تر از چیزی است که به تصور کسی در بیاید. اما خود جان پری قرار است به چیزی تبدیل شود که حتی به تصورش هم درنمی‌آید.

لیست‌های مرتبط به جنگ پیرمرد

شروع آروم
          شروع آروم ولی جالبی داشت و از اونجا که با زبان اول شخص نوشته شده بود این حس رو داشتم که نشستم پای خاطرات و درد و دل یه بابا بزرگ، بعد به همین منوال جلو رفت طوری که مدام از خودم می‌پرسیدم این دیگه چجور داستان علمی - تخیلی فضاییه که  هیچ نوع پیشرفت فناوری ای نمیبینم؟ ولی رفته رفته ورق برگشت و شد همونی که انتظارشو داشتم و رفته رفته جذاب تر شد. پایانش رو هم من به شخصه دوست داشتم چون حس آرامش خوبی بهم منتقل کرد. از اینکه نویسنده علاوه بر جنگ به روابط اجتماعی هم تا حد زیادی توجه کرده بود خوشم اومد

چیزی که باید در مورد داستان بدونید اینه که داستان این کتاب به این صورت نیست که از همون اول چالشی باشه. ما به نوعی با سفرنامه و خاطرات یه پیرمرد که سرباز شده طرفیم ولی حدودا از یک سوم پایانی کتاب یه مسئله چالشی پیش میاد و این حس که "بعدش چی میشه؟" تازه از این قسمت شروع میشه و حل شدنش هم تا آخر کتاب طول میکشه

مسئله مهمی که هر خریدار و خواننده ای باید در مورد اين کتاب بدونه اینه که این کتاب به هیچ وجه برای رده سنی نوجوانان نیست🚫 بلکه یه کتاب برای بزرگسالانه. چرا؟ چون نویسنده محترم لطف کرده و خواننده ها رو با بحث ها و صحبت های جنسی که تو جمع های پسرونه و مردونه می‌شه مستفیض کرده😊 و اصرار داشته این مسائل رو که حتی درصدی ضرورت برای بودنشون تو کتاب وجود نداره رو بولد کنه و چپ و راست بکنه تو چشم خواننده و جالبه که تازه سانسور شده و بساط اینه😇
آره خلاصه حواستون باید به این مسئله باشه
‼️ یادم رفت بگم یکی از شخصیت های مرد کتاب همجنس‌باز بود، اما هیچ عملی در این راستا مرتکب نشد. حالا یا نویسنده خودش چیزی نیاورده بود یا دست سانسور تو کار بود (واقعا ممنونم از این بابت)
بخاطر این دو مسئله یه ستاره کم کردم وگرنه ۵ ستاره رو میگرفت

و اما برسیم به مسائل فنی
متن و ترجمه در کل خوب و روون بود و چون به زبان اول شخص نوشته شده بود شبیه خاطرات بود اما گاهی بحث های خیلی تخصصی فیزیک تو کتاب مطرح میشد که می‌تونم بگم من از حدود ۹۰ درصدشون اصلا سردرنیاوردم و ترجیح دادم رد بشم
 ویراستاری کتاب هم به خوبی انجام شده بود

در کل از کتاب راضی بودم هر چند حرف های جنسی که داشت حرصم داد

کتاب با آغازی جذاب شما را درمی‌رباید و اگر حواستان نباشد ساعت‌ها صرف خواندن آن می‌کنید. در مجموع کتاب رمانی نه بلند و نه کوتاه است و در پنج یا شش نشست دو ساعته می‌توان آن را به پایان رساند. داستان با تولد هفتاد و پنج سالگی جان پری آغاز می‌شود و به حضور او در نیروی دفاعی مستعمرات می‌پردازد. ژانر کتاب علمی‌تخیلی است ولی از پیچیدگی‌های رمانی مثل تلماسه بهره نبرده است. در جاهایی که نیاز بوده توضیح داده شده و از توصیف دقیق صرف نظر شده است. کتاب طنز نرم و جالبی هم دارد که مخاطب را در میان تلخ‌ترین لحظات وادار به لبخندی دردآلود می‌کند. نکته‌ی دیگر که باید خاطرنشان شود این است که جنگ پیرمرد کتابی برای مخاطبین بزرگسال است و هرچند نمی‌توان به ترجمه‌ی آقای شهرابی ایرادی گرفت در برخی قسمت‌ها سانسور شده است. من این قسمت‌ها را به زبان اصلی خواندم و حقیقت این است که چندان حذفشان به روند داستان ضربه‌ای نزد. در مجموع جنگ پیرمرد را به هر مخاطبی پیشنهاد نمی‌کنم. اگر می‌خواهید ژانر علمی‌تخیلی را شروع کنید یا مخاطب این ژانر هستید و یا با طنز تلخ میانه‌ی خوبی دارید این کتاب برای شماست.