معرفی کتاب اردو در قبرستان ژغاره اثر زهرا جلائی فر

اردو در قبرستان ژغاره

اردو در قبرستان ژغاره

4.1
13 نفر |
5 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

16

خواهم خواند

8

شابک
9789640234358
تعداد صفحات
136
تاریخ انتشار
_

توضیحات

        عجیب است که اسم آدم "بادآورد" باشد. حتی اگر لک لکها هم بچه ای را آورده باشند، آن قدر عجیب نیست که باد آورده باشد! شاید برای همین بچه های مدرسه هیچوقت از جوک ساختن دربارۀ اسم بادآورد خسته نمیشوند؛
و برای همین خودش تمام عزمش را جزم کرده که هرجور شده این اسم مسخره را از شناسنامه‌اش پاک کند.
اما برای عوض کردن اسمش باید از سدّ سخن و بی‌نفوذ آقاجون بگذرد. شرط آقاجون از اسمی که برای بادآورد انتخاب کرده هم عجیب‌تر است: اردو در قبرستان ژغاره.
      

پست‌های مرتبط به اردو در قبرستان ژغاره

یادداشت‌ها

          ‍ اردو در قبرستان ژغاره داستان پسر هفده ساله‌ای با نام عجیب «بادآورد» است- نامی که پدربزرگش برای او که اولین نوه‌ی مذکر اوست، انتخاب کرده. بادآورد که از تمسخر همکلاسی‌ها و مردم به خاطر اسمش رنج می‌کشد، قصد دارد بعد از هجده سالگی، نام خود را عوض کند. اما می‌داند این کار ساده نیست و سرزنش یک فامیل و دلخوری پدربزرگ مقتدرش را به دنبال دارد. عزم خود را جزم می‌کند که از پدربزرگش بپرسد چرا چنین نام عجیب و مضحکی برایش انتخاب کرده و از او بخواهد که این نام را عوض کند و این سرآغاز روبرو شدن او با ماجرایی عجیب از زندگی نیاکانش است.
رمان کم حجم اردو در قبرستان ژغاره مانند هر رمان نوجوان خوب دیگری، زبانی روان و گیرا دارد و خالی از حواشی یا جزئیاتی که ممکن است خواننده مخاطب خود را خسته کند. ریتم داستان تند و متناسب با ماجراست. مخاطب این اثر می‌تواند از سنین ده سال تا همان هفده سال باشد، هرچند ممکن است برای بعضی نوجوانان بالای چهارده سال کمی کودکانه به نظر برسد با این همه خوانش آن برای منِ بزرگسال نیز خالی از لطف نبود.
این کتاب شیرین به قلم زهرا جلالی‌فر نوشته و توسط نشر به‌نشر چاپ شده است.

        

1

          وسط‌های کتاب، اون‌جایی که ربط اسم و داستان کتاب رو فهمیدم ذهنم درگیر این سوال شد که چرا همچین اسمی رو انتخاب کردن؟ با خودم گفتم یعنی نمی‌شد اسم کوتاه‌تری انتخاب کرد؟ اما وقتی بیشتر فکر کردم به این رسیدم که هر اسم دیگه‌ای روی این کتاب می‌بود من یکی احتمالا سراغ خوندنش نمی‌رفتم و الان که دارم این یادداشت رو می‌نویسم خوشحالم که این اسم باعث شد بخونم این کتاب رو.
کتاب از اون کتاب‌هاییه که نمیشه بدون فاش کردن داستان زیاد در موردش صحبت کرد، شاید از این جهت که محور اصلی داستان معماست.
طنز کتاب بسیار چسبناکه و واقعا خوندنش به آدم لذت میده. فضای ترسیم‌شده در این داستان، خصوصا فضای رفاقت بین پسر‌های دبیرستانی خیلی واقعیه و نویسنده با این‌که از خواهران محترمه مکرمه هستند خیلی خوب تونستن فضای پسرانه رو ترسیم کنند خصوصا غیبت‌های پشت سر شکوری‌زاده بدبخت رو 😂
خیلی بعید می‌دونم این سوژه و این قلم لااقل تا قبل از پایان داستان (ممکنه پایانش به سلیقه بعضیا نخوره ولی به من که خیلی خوش اومد) به کسی نچسبه و کسی پشیمون بشه از خوندنش، واسه همین به همّه‌ی همّه پیشنهاد می‌کنم: بخوانیددد! (داستان طنز قشنگ معمایی زیر ۱۴۰ صفحه! چی از این بهتر؟!)
        

6