واقعیت مداری: ده دلیل این که درباره جهان اشتباه فکر می کنیم و چرا اتفاقات جهان از آن چه به نظر می رسند، بهترند

واقعیت مداری: ده دلیل این که درباره جهان اشتباه فکر می کنیم و چرا اتفاقات جهان از آن چه به نظر می رسند، بهترند

واقعیت مداری: ده دلیل این که درباره جهان اشتباه فکر می کنیم و چرا اتفاقات جهان از آن چه به نظر می رسند، بهترند

3.9
21 نفر |
8 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

28

خواهم خواند

38

شابک
9786008562160
تعداد صفحات
352
تاریخ انتشار
1399/3/19

توضیحات

        «هانس روسلینگ» به عنوان کسی که چند دهه از عمر خود را در تلاش برای کمک به حل چالش های انسانی و بحران های بیماری و ارتقای کیفیت سلامت در نقاط مختلف دنیا گذرانده، به عنوان یک شاهد عینی بر این باور است که دنیا آن قدر هم که ما مردم از راه دور و به کمک رسانه ها و شبکه های اجتماعی می شناسیم، سخت و تلخ نیست. از این منظر – چنانکه «بیل گیتس» هم تأکید می کند – او را می توان در کنار «استیون پینکر» قرار داد (البته گیتس به این نکته هم اشاره می کند که از نظر جایگاه دانشگاهی، روسلینک کمی پایین تر از پینکر قرار دارد). روسلینگ در کتاب خود به 10 خطای شناختی اشاره می کند که باعث شده بسیاری از ما، دنیا را تلخ تر از آنچه هست ببینیم و حتی احساس کنیم جهان به سرعت روبه نابودی پیش می رود. فقر و نابرابری ها، تغییرات اقلیمی، جنگ های داخلی و نبردهای بین کشورها و انواع بحران ها و خبرهای تلخی که هر روز در رسانه ها می خوانیم و می شنویم، خوراک مناسبی برای آن خطاهای شناختی هستند تا ما را به کلی از آینده ناامید کنند.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به واقعیت مداری: ده دلیل این که درباره جهان اشتباه فکر می کنیم و چرا اتفاقات جهان از آن چه به نظر می رسند، بهترند

نمایش همه

یادداشت ها

روشنا

1403/6/27

          یکی از بهترین کتابایی که خوندم! 
هانس روسلینگ یک پزشک و آماردانه که برای سلامت عمومی و بهداشت در مناطق محروم تلاش زیادی کرد و مشاور سازمان‌های مختلفی از جمله یونیسف، سازمان ملل و ... بود. بعد از این کتاب، علاقه‌مند شدم سرگذشت روسلینگ رو بخونم، واقعاً یک پزشک بدون مرز بود. ‌(⁠个⁠_⁠个⁠)⁩
روسلینگ طی سخنرانی‌هاش سوالاتی برای سنجش میزان اطلاعات افراد از پیش‌رفت‌های بشر می‌پرسه و وقتی می‌بینه افراد زیادی از این پیش‌رفت‌ها خبر ندارن و حتی اطلاعات غلطی دارن (یعنی حتی اگه شانسی به یک سوال سه گزینه‌ای جواب بدین، ۳۳ درصد احتمال درست جواب دادن اون سوال هست. ولی افراد به سوال‌های روسلینگ به میزان خیلی کم‌تری جواب درست می‌دادن و این یعنی اطلاعات جهت‌داری در ذهنشون دارن!)، سعی می‌کنه با برگزاری سخن‌رانی‌هایی اطلاعات مردم رو زیاد کنه ولی متوجه میشه مشکل اصلی این نیست، مشکل اصلی خطاهای شناختی‌ای است که باعث چنین برداشتی در انسان امروز میشه.
و برای همین به عنوان آخرین پروژه‌ی زندگیش، این کتاب رو نوشت که در اون با توجه به تجربیاتش، خطاهای شناختی بشر رو طبقه‌بندی می‌کنه و با بیان داستان‌های خودش توضیح میده.
خیلی عالی بود.
ترجمه‌ی نشر میلکان خوب بود و من اشتباه خاصی درش ندیدم. مقدمه‌ی مصطفی ملکیان بر ترجمه‌ی نشر کرگدن هم واقعاً خوب بود، هرچند بیشتر موخره بود. آقای ملکیان هر خطای شناختی رو خلاصه توضیح میده و بعد در قسمت حاشیه، به توضیح بیشتر و فلسفی‌ترش می‌پردازه. مقدمه‌ی مترجم نشر کرگدن، آقای علی کاظمیان هم خیلی خیلی خوب بود! در این باره بود که یک ایرانی چرا باید این کتاب رو بخونه و خطاهای شناختی این کتاب رو در چه مسائلی در ایرانیان می‌بینیم؟ عالی بود و واقعاً بخشی از خودآگاهی جمعی ما ایرانیان حساب میشه.
البته همون‌طور که مصطفی ملکیان میگه، ممکنه خطاهای شناختی‌ای هم باشه که باعث دید بهتری به جهان بشه؛ ولی موضوع این کتاب این موارد نیست.
گزارش پیش‌رفت‌هایی بر این کتاب نوشتم، که اگه دوست داشتید می‌تونید به اونا هم مراجعه کنید.
        

45