Factfulness

Factfulness

Factfulness

هنس روسلینگ و 2 نفر دیگر
3.9
21 نفر |
8 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

28

خواهم خواند

38

ناشر
آمه
شابک
9781250107817
تعداد صفحات
308
تاریخ انتشار
1396/10/11

توضیحات

        کتاب واقع نگری، اثری نوشته ی هنس، اولا و آنا روسلینگ است که اولین بار در سال 2018 به چاپ رسید. استاد بهداشت جهانی و پدیده ی سخنرانی های TED، هانس روسلینگ به همراه دو همکار همیشگی خود، آنا و اولا، در این کتاب به ده عاملی می پردازد که باعث می شوند درک نادرستی از شرایط حقیقی جهان داشته باشیم: از تمایلمان برای دوقطبی کردن جهان (ما و آن ها) گرفته تا تأثیرپذیری ما از رسانه ها و چگونگی درکمان از روند امور جهان که اغلب نگاهی بدبینانه و ناامیدانه است. مشکل اصلی ما، نداشتن اطلاعات کافی و درست است و حتی حدس ها و تحلیل هایمان نیز از طریق جانبداری های ناخودآگاه و قابل پیش بینی شکل می گیرند. کتاب واقع نگری نشان می دهد که جهان با تمام نقص ها و مشکلاتش، در وضعیت بسیار بهتری از چیزی که تصور می کنیم، قرار دارد. این موضوع به این معنی نیست که دغدغه های جدی وجود ندارند. اما وقتی تمام وقت و انرژیمان را به جای داشتن نگرشی واقع گرایانه و حقیقت-محور به جهان، صرف نگران بودن برای همه چیز می کنیم، نمی توانیم بر چیزهایی تمرکز داشته باشیم که خطر و تهدید واقعی محسوب می شوند.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به Factfulness

نمایش همه

یادداشت ها

روشنا

1403/6/27

          یکی از بهترین کتابایی که خوندم! 
هانس روسلینگ یک پزشک و آماردانه که برای سلامت عمومی و بهداشت در مناطق محروم تلاش زیادی کرد و مشاور سازمان‌های مختلفی از جمله یونیسف، سازمان ملل و ... بود. بعد از این کتاب، علاقه‌مند شدم سرگذشت روسلینگ رو بخونم، واقعاً یک پزشک بدون مرز بود. ‌(⁠个⁠_⁠个⁠)⁩
روسلینگ طی سخنرانی‌هاش سوالاتی برای سنجش میزان اطلاعات افراد از پیش‌رفت‌های بشر می‌پرسه و وقتی می‌بینه افراد زیادی از این پیش‌رفت‌ها خبر ندارن و حتی اطلاعات غلطی دارن (یعنی حتی اگه شانسی به یک سوال سه گزینه‌ای جواب بدین، ۳۳ درصد احتمال درست جواب دادن اون سوال هست. ولی افراد به سوال‌های روسلینگ به میزان خیلی کم‌تری جواب درست می‌دادن و این یعنی اطلاعات جهت‌داری در ذهنشون دارن!)، سعی می‌کنه با برگزاری سخن‌رانی‌هایی اطلاعات مردم رو زیاد کنه ولی متوجه میشه مشکل اصلی این نیست، مشکل اصلی خطاهای شناختی‌ای است که باعث چنین برداشتی در انسان امروز میشه.
و برای همین به عنوان آخرین پروژه‌ی زندگیش، این کتاب رو نوشت که در اون با توجه به تجربیاتش، خطاهای شناختی بشر رو طبقه‌بندی می‌کنه و با بیان داستان‌های خودش توضیح میده.
خیلی عالی بود.
ترجمه‌ی نشر میلکان خوب بود و من اشتباه خاصی درش ندیدم. مقدمه‌ی مصطفی ملکیان بر ترجمه‌ی نشر کرگدن هم واقعاً خوب بود، هرچند بیشتر موخره بود. آقای ملکیان هر خطای شناختی رو خلاصه توضیح میده و بعد در قسمت حاشیه، به توضیح بیشتر و فلسفی‌ترش می‌پردازه. مقدمه‌ی مترجم نشر کرگدن، آقای علی کاظمیان هم خیلی خیلی خوب بود! در این باره بود که یک ایرانی چرا باید این کتاب رو بخونه و خطاهای شناختی این کتاب رو در چه مسائلی در ایرانیان می‌بینیم؟ عالی بود و واقعاً بخشی از خودآگاهی جمعی ما ایرانیان حساب میشه.
البته همون‌طور که مصطفی ملکیان میگه، ممکنه خطاهای شناختی‌ای هم باشه که باعث دید بهتری به جهان بشه؛ ولی موضوع این کتاب این موارد نیست.
گزارش پیش‌رفت‌هایی بر این کتاب نوشتم، که اگه دوست داشتید می‌تونید به اونا هم مراجعه کنید.
        

45