هانس روسلینگ و 1 نفر دیگر
3.9

1398/6/31

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

بیل گیتس: یکی از مهم ترین کتاب هایی که تابه حال خوانده ام؛ راهنمایی ضروری برای درست فکر کردن درباره ی دنیا.

هنس روسلینگ داستان «معجزه های خاموش و پنهانی پیشرفت بشر» را به گونه ای روایت می کند که تنها از عهده او برمی آید. اما کاری که در واقع نگری می کند، فراتر از آن است. او در این کتاب شرح می دهد که چرا پیشرفت ها اغلب چنین روند پنهان و خاموشی دارند، و به خوانندگان نشان می دهد چطور متوجه این پیشرفت ها شوند.
ملیندا گیتس

واقع نگری یعنی فقط آن دیدگاه هایی را در ذهن داشته باشیم که در تأییدشان حقایقی قوی و اثبات کننده وجود دارد.زمانی که درباره ی روندهای جهانی، مثل درصد انسان های فقیر جهان، سؤالات ساده ای از ما می پرسند، به شکلی نظام مند پاسخ های غلط می دهیم. پاسخ های غلط  مان هم طوری است که می بینیم حتی انتخاب های شامپانزه  هایی که پاسخ ها را به طور تصادفی حدس  می زنند، از روزنامه نگاران، برندگان جوایز نوبل و بانک داران و سرمایه گذاران، به واقعیت نزدیک تر است.در کتاب واقع نگری، هنس روسلینگ استاد سلامت بین المللی و پدیده ی جهانی تِد، به همراه دو همکارش آنا و اولا در مورد چرایی این اتفاق توضیحات بدیع و جسورانه ای می دهند و به شرح ده غریزه ای می پردازند که باعث انحراف دیدگاه  ما می شود.درنهایت معلوم می شود با وجود تمام عیب و نقص ها، وضع جهان از آن چه فکر می کنیم، بهتر است. اما وقتی به جای داشتنِ دیدگاه های واقعیت محور، همیشه نگران همه چیز هستیم، دیگر نمی توانیم روی چیزهایی تمرکز کنیم که به واقع تهدیدمان می کنند.واقع نگری، الهام بخش و مکاشفه آمیز، سرشار از حکایت های جالب توجه و داستان های اثرگذار است. این اثر به واقع کتابی است بنیادین و متقاعدکننده که طرز نگرش شما به جهان را تغییر می دهد.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به واقعیت: ده دلیل اینکه چرا درباره جهان اشتباه فکر می کنیم و چرا اوضاع جهان بهتر از آن چیزی است که به نظر می رسد؟

نمایش همه

یادداشت ها

روشنا

1403/6/27

یکی از بهترین کتابایی که خوندم!
هانس روسلینگ یک پزشک و آماردانه که برای سلامت عمومی و بهداشت در مناطق محروم تلاش زیادی کرد و مشاور سازمان‌های مختلفی از جمله یونیسف، سازمان ملل و ... بود. بعد از این کتاب، علاقه‌مند شدم سرگذشت روسلینگ رو بخونم، واقعاً یک پزشک بدون مرز بود. ‌(⁠个⁠_⁠个⁠)⁩
روسلینگ طی سخنرانی‌هاش سوالاتی برای سنجش میزان اطلاعات افراد از پیش‌رفت‌های بشر می‌پرسه و وقتی می‌بینه افراد زیادی از این پیش‌رفت‌ها خبر ندارن و حتی اطلاعات غلطی دارن (یعنی حتی اگه شانسی به یک سوال سه گزینه‌ای جواب بدین، ۳۳ درصد احتمال درست جواب دادن اون سوال هست. ولی افراد به سوال‌های روسلینگ به میزان خیلی کم‌تری جواب درست می‌دادن و این یعنی اطلاعات جهت‌داری در ذهنشون دارن!)، سعی می‌کنه با برگزاری سخن‌رانی‌هایی اطلاعات مردم رو زیاد کنه ولی متوجه میشه مشکل اصلی این نیست، مشکل اصلی خطاهای شناختی‌ای است که باعث چنین برداشتی در انسان امروز میشه.
و برای همین به عنوان آخرین پروژه‌ی زندگیش، این کتاب رو نوشت که در اون با توجه به تجربیاتش، خطاهای شناختی بشر رو طبقه‌بندی می‌کنه و با بیان داستان‌های خودش توضیح میده.
خیلی عالی بود.
ترجمه‌ی نشر میلکان خوب بود و من اشتباه خاصی درش ندیدم. مقدمه‌ی مصطفی ملکیان بر ترجمه‌ی نشر کرگدن هم واقعاً خوب بود، هرچند بیشتر موخره بود. آقای ملکیان هر خطای شناختی رو خلاصه توضیح میده و بعد در قسمت حاشیه، به توضیح بیشتر و فلسفی‌ترش می‌پردازه. مقدمه‌ی مترجم نشر کرگدن، آقای علی کاظمیان هم خیلی خیلی خوب بود! در این باره بود که یک ایرانی چرا باید این کتاب رو بخونه و خطاهای شناختی این کتاب رو در چه مسائلی در ایرانیان می‌بینیم؟ عالی بود و واقعاً بخشی از خودآگاهی جمعی ما ایرانیان حساب میشه.
البته همون‌طور که مصطفی ملکیان میگه، ممکنه خطاهای شناختی‌ای هم باشه که باعث دید بهتری به جهان بشه؛ ولی موضوع این کتاب این موارد نیست.
گزارش پیش‌رفت‌هایی بر این کتاب نوشتم، که اگه دوست داشتید می‌تونید به اونا هم مراجعه کنید.