معرفی کتاب بیگانه ای در دهکده اثر مارک تواین مترجم نجف دریابندری

بیگانه ای در دهکده

بیگانه ای در دهکده

مارک تواین و 1 نفر دیگر
3.8
10 نفر |
4 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

22

خواهم خواند

8

شابک
9789640016749
تعداد صفحات
162
تاریخ انتشار
1397/5/24

توضیحات

        زمستان سال 1590 بود.اتریش فرسنگ ها دور از جهان و جهانیان در خواب غفلت فرو رفته بود،قرون وسطا هنوز در آن سرزمین ادامه داشت و آن طور که معلوم می شد خیال داشت تا ابدالدهر نیز ادامه یابد.بعضی ها که حتی عقربه زمان را قرن ها به عقب برمی گردانند،می گفتند اگر وضع فکری و روحی مردم را ملاک قضاوت قرار دهیم،اتریش هنوز در عصر اعتقاد زیست می کند.من هرچند پسر بچه ای بیش نبودم،این موضوع و لذتی را که از آن می بردم خوب به یاد می آورم.آری،اتریش فرسنگ ها دور از جهان و جهانیان در خواب غفلت فرو رفته بود و دهکده ما نیز چون در قلب اتریش قرار داشت،درست در قلب آن خواب به سر می برد.این دهکده در جای پرت و خلوتی بود که هیچ خبری از دنیا و مافیها سکوت تپه ها و جنگلهای اطراف آن را به هم نمی زد،با رضایت خاطر و خرسندی تمام در صلح و صفای محض مشغول چرت زدن بود،رودخانه آرامی از جلوی آن می گذشت که سطح آن به نقوش ابرها و انعکاس شکل کشتی ها و قایق ها مزین بود،پشت آن سربالایی پر درختی بود که تا پای پرتگاه بلندی ادامه می یافت،بر فراز آن پرتگاه،قلعه بزرگی،چهره درهم کشیده بود که برج و باورهای طویل آن گویی زرهی از شاخ و برگ مو،به تن داشتند....
      

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

تعداد صفحه

20 صفحه در روز

لیست‌های مرتبط به بیگانه ای در دهکده

یادداشت‌ها

          اگر کسی اثری از تواین نخوانده باشد، لا اقل اسم  او را شنیده است. و این نویسنده خاطرات خوشی در برحه نوجوانی اش رقم زده است.  یا کتاب تام سایر را خوانده است یا پای انیمیشن هاکلبری فین  میخکوب بوده است.
داستان خیال انگیز شاهزاده و گدا یکی دیگر از شاهکارهای اوست.داستانی  که ناممکن ها را واقعی می کند و جذابیت زیادی ایجادمی کند.
شباهت باور نکردنی دو  پسر بچه در در دو طبقه اجتماعی متفاوت که  موقعیت های داستانی زیبایی پدید می آورد.
تواین جهان داستان را می شناسد .او به دنیای مخاطب نوجوان احاطه دارد.دنیایی که از تجربه زیسته او در ایالات جنوبی آمریکا سرچشمه می گیرد.
خواننده در  کتاب بیگانه ای در دهکده با وجه دیگری از تواین آشنا می شود که در کتاب های نامبرده به این وضوح بیان نمی شد.اگر در رمان های تام سایر و هاکلبری فین طبقات پایین و مشکلات اجتماعی شان نمود داشت در بیگانه ای در دهکده،تواین به ریشه های نابسامانی اجتماعی می پردازد.
او با مهارتی مثال زدنی پای فلسفه و مذهب را به میان می کشد و به تقد جامعه و تمدن  غرب می پردازد.اینبار هم قهرمان داستان  یک پسر نوجوان است .اینبار قهرمان او به جنگ مشکلات بیرونی نمی پردازد بلکه دنیای باورها و اعتقادات  او محل چالش و تفکر می گردد.
زبان داستان گیرا  و روان است. در داستان خبری ازکلمات و اصطلاحاتی که درک آن دشوار باشد،نیست.البته هنر استاد دریابندری در این ساختار منظم زبانی بی تاثیر نیست.
تواین ذاتا قصه گوی خوبی  است. چه وقتی که حادثه ای را روایت می کند و چه زمانی که استدلالی  را از زبان شخصیت ها می گوید. استدلالی که اگر طولانی هم باشد از ریتم نمی افتد و خواننده از شنیدن خسته نمی شود.بدیهی است در بخش هایی که او به مسائل مذهبی اشاره می کند ممکن است خوانندگان مسلمان نظری متفاوت با او داشته باشند و برخورد آگاهانه و نگاه منتقدانه به اعتقاداتی که نویسنده مطرح می کند ،ضروری است.
پایان بندی داستان به گونه ای است که مخاطب با حیرت به آینده‌ی پیش روی قهرمان  می نگرد و همچون او نگران وقایع روزهای آتی می ماند.
خوانندگان داستان  به مخاطبان بزرگسال و نوجوانان +۱۵سال توصیه می گردد.

        

7

بیگانه‌ای
          بیگانه‌ای در دهکده رمانی جذاب و متفاوت از آثار طنزآمیز و ماجراجویانه‌ی مارک تواینه. این کتاب فضایی رازآلود و فلسفی داره و با نقدهای تند اجتماعی و مذهبی، یک اثر خاص توی کارنامه‌ی تواینه.

من با این رمان در یوتوب آشنا شدم و چند ماه دنبال نسخه‌ی فیزیکیش بودم اما پیدا نکردم پس کتاب صوتیش رو گوش دادم. 

داستان در دهکده‌ی کوچیکی در اتریش اتفاق می‌افته که مردمی متعصب و مذهبی داره. زندگی این مردم با اومدن یه فرد عجیب تغییر می‌کنه. این فرد عجیب شیطانه که با بچه‌های دهکده دوست میشه و معجزات و شگفتی‌های زیادی به اونها نشون میده. 

این اثر از آخرین نوشته‌های مارک تواین به حساب میاد. رمانی کوتاه و تاریکه که نگاهی از بیرون به انسان داره، نگاه شیطان به زندگی بشر و قضاوت‌های اون راجع‌به ما.

تواین در این رمان با استفاده از حضور شیطان، ذات بشری را زیر سوال می‌بره. اون انسان رو موجودی ناتوان، اسیر توهمات، بی‌ارزش و قربانی سرنوشتی بی‌معنا نشان می‌دهد. نگاه غریبه (شیطان) به جهان، از خودخواهی، حماقت، جنگ‌های بیهوده، تعصب و پوچی زندگی انسان‌ها پرده برمی‌داره.

بیگانه‌ای در دهکده فراتر از یه داستان ساده است؛ یه تأمل فلسفی درباره‌ی سرشت بشره. این کتاب رو میشه در کنار آثاری مثل بهشت گمشده یا یادداشت‌های شیطان قرار داد، آثاری که در اون‌ها، شیطان نه‌فقط یک موجود شرور، بلکه یک راوی حقیقته.
        

51