معرفی کتاب سامسای عاشق اثر هاروکی موراکامی مترجم آرزو مختاریان

ناشر
افق
1397/11/13

نسخه‌های دیگر

زن با لحن محزونی گفت:«عجیب است، نه؟ دور و بر ما همه چیز دارد می رود هوا. ولی هنوز بعضی ها نگران یک قفل شکسته اند، بعضی ها هم این قدر وظیفه شناسند که می آیند برای تعمیر... ولی شاید درستش همین باشد. همین سر و کله زدن با خرده ریزها. همین وظیفه شناسی و درستکاری که ما داریم، حالا که دنیا دارد سر و ته اش هم می آید. عقل مان را سر جایش نگه داشته.»

لیست‌های مرتبط به سامسای عاشق

سامسای عاشق داستان کوتاهی‌ست که در عین سادگی، عمیقاً استعاری و تأمل‌برانگیز است. موراکامی در این اثر، با بازخوانی هوشمندانه‌ای از داستان معروف «مسخ» کافکا، تصویری معکوس ارائه می‌دهد: سامسا که زمانی حشره بود، این‌بار در کالبد انسانی بیدار می‌شود. او بدن، زبان، لباس‌پوشیدن و حتی حرکت‌کردن را دوباره یاد می‌گیرد — و در این فرایند، چیزی به‌نام "عشق" در دلش جوانه می‌زند.

با نثری موجز و ریتمی آرام، موراکامی روایت را در مرز بین خیال و واقعیت نگه می‌دارد. این داستان کوتاه، ترکیبی است از طنز، فلسفه، بدن‌مندی و کشف دوباره‌ی خویشتن، در بستری کاملاً موراکامی‌طور: آپارتمانی نیمه‌تاریک، سکوتی سنگین، حس غریبی از آگاهی تازه.

سامسای عاشق شاید کوچک باشد، اما در همین حجم کم، تأملی‌ست بر انسان‌شدن، میل، ترس و تنهایی. داستانی که بیشتر حس می‌شود تا آن‌که توضیح داده شود، و در ذهن، مدت‌ها می‌ماند. برای کسانی که از روایت‌های متفاوت و پُر از لایه‌های مفهومی لذت می‌برند، این داستان تجربه‌ای جمع‌وجور اما پرمفهوم است.