آبنبات هل دار

آبنبات هل دار

آبنبات هل دار

4.3
563 نفر |
227 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

59

خوانده‌ام

1,354

خواهم خواند

307

شابک
9782041755163
تعداد صفحات
411
تاریخ انتشار
1396/10/11

توضیحات

        این بار قصه ی طنز و نمکین از زبان یک طفل بجنوردی که برادر عزیزش قرار است برود جبهه! آبنبات هل دار!چه خاطراتی که از روزگار جنگ در این سرزمین باقی نمانده و هر کسی می داند که آن روزها فقط روزهای جنگ و گلوله نبودند. درون مرزهای ایمنی که عده ای جان خود را بر سر حفظ تمامیت و امنیت آن می نهادند، مردمی شریف و صبور روزگار می گذراندند و اکنون مهرداد صدقی با زبان طنز و کلک، ماجراهای مفرحی از آن روزگاران برای مردم امروز تعریف می کند.داستان را محسن که ته تغاری یک خانواده ی پنج نفره است روایت می کند و فضای داستان در یکی از محله های قدیمی بجنورد، در سایه سار محبت مادربزرگی پیر و فرتوت اتفاق می افتد. محسن است و بازیگوشی و ماجراجویی که این نوستالژی دهه شصتی را با کارهای شیطنت آمیزش پر از خنده و شادی می کند.نویسنده به خوبی نشان می دهد که حتی در دل جنگ و اضطراب آن سال ها، عده ی زیادی از مردم با صبوری، سرگرمی های خودشان را ایجاد می کردند و زندگی مفرح و پر ماجرایی داشتند. این سرگرمی ها نیاز نبود خیلی پیچیده باشد و دل ها با ساده ترین تفریح، نظیر اولین سینما رفتن، دیدن برنامه ها برای اولین بار از قاب یک تلویزیون رنگی و خوراکی های خوشمزه و جدید شاد می شد. محسن بازیگوش قصه از هر کار کوچکی ماجرایی در می آورد و از رفتن به مدرسه گرفته تا پخش کردن کارت های عروسی و بردن آش نذری، هر جا که بتواند آتش می سوزاند و خنده را به لب مخاطب کتاب می آورد.
      

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

آبنبات هل دار

تعداد صفحه

20 صفحه در روز

پست‌های مرتبط به آبنبات هل دار

یادداشت‌ها

          آبنبات هل دار یکی از آن کتابهایی است که با خواندنش، خنده و حال خوب را برای شما تضمین میکند. حتی کسانی که با هرچیزی نمیخندند! به‌نظرم کتابی است که اگر دست بگیریم اینقدر جذاب و خواندنی است که تا تمامش نکنیم دست بردار نیستیم. و همین برای تعریف از یک کتاب کافی است.
یک‌رمان طنز از نگاه محسن؛ یک‌نوجوان شوخ طبع،پر از شیطنت، خرابکار و در نهایت عاشق در دهه شصت است که با دقت و ظرافت تمام تمام نوستالوژی های آن دوران را زنده میکند. قطعا کسانی که دوران دهه شصت و هفتاد را  درک‌کرده‌اند بعید است حس همذات پنداری با محسن نداشته باشند.و این‌هم بخاطر جزئی نگری و ذکر ریز شیطنتها، دروغها و فضاسازی زیبا و ورود به دنیای نوجوانی آن روزگار است. 
علاوه بر گره زدن مخاطب با سرگرمیها،بازیها، شیطنتها و خاطرات دهه شصت، اشارات تاریخی و فرهنگی نیز مثل کشتار خونین حج سال ۶۶، آزادی اسرا، ترسیم فضای خانوادگی پشت جبهه، اسامی کارتونها، سریالها، فیلمهای پرفروش، نحوه اعلام‌نتایج کنکور، بازیهای محلی، شوخیهای کلامی و...دست به دست هم دادند تا پیوند عمیقتری برای مخاطب ایجاد کنند. 
از نقاط قوت کتاب شخصیت پردازی عالی است به طوری که هر شخصیت نماینده یک تیپ شخصیتی در زمان داستان است که کلیشه ای نیستند . و به عبارتی تقریبا شخصیت اضافه در این داستان پر شخصیت وجود ندارد. ماهیت طنز و قلم روان باعث کشش داستان و میل به ادامه دادن کتاب می شود.
خلاصه اینکه این کتاب را برای مخاطب در همه سنین توصیه میکنم.
        

20