معرفی کتاب نامه های سیمین دانشور و جلال آل احمد اثر جلال آل احمد

نامه های سیمین دانشور و جلال آل احمد

نامه های سیمین دانشور و جلال آل احمد

جلال آل احمد و 2 نفر دیگر
4.4
8 نفر |
3 یادداشت
جلد 3

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

4

خوانده‌ام

15

خواهم خواند

17

شابک
9789644483226
تعداد صفحات
680
تاریخ انتشار
1399/5/15

توضیحات

        نامه‌های سیمین دانشور و جلال آل‌احمد مجموعه‌ای سه‌جلدی است که به کوشش مسعود جعفری جزی تنظیم و تدوین شده ‌‌است. نامه‌‌های جلد سوم این مجموعه حدود ده سال بعد از نامه‌های جلدهای پیشین نوشته شده‌‌اند. در هنگام نگارش این بخش از نامه‌ها، از یک سو، نویسندگانشان دیگر آن زوج جوان دوره‌ی قبل نیستند و از سوی دیگر، فضای اجتماعی و سیاسی نیز به‌کلی دگرگون شده ‌است. این جلد نامه‌های سال‌های 1341 تا 1344 را دربر‌می‌گیرد و برخلاف جلدهای پیشین که شامل نامه‌های مربوط به یک سفر طولانی بود، هر بخش از نامه‌ها به یک سفر کوتاه مربوط می‌شود. در این دوره در هر سال، یک سفر صورت گرفته‌ که از این میان، سه سفر سهم آل‌احمد و یک سفر سهم دانشور است. در این جلد از نامه‌ها از یک سو شاهد برشی از زندگی خصوصی و خانوادگی این دو نویسنده در مقطعی پربار و مهم از فعالیت ادبی و فکری آن‌ها هستیم و از سوی دیگر فرصت می‌یابیم تا از دریچه‌ی نگاه آن‌ها رویدادهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی آن دوران را از زاویه‌ی تازه‌ای بنگریم. این نامه‌ها دقیقاً در همان سال‌هایی نوشته شده‌اند که حکومت وقت با انقلاب سفید،  اصلاحات ارضی، حق رأی زنان و… به‌سرعت در حال نوسازی کشور بود. واکنش آل‌احمد و دانشور به این تحولات مضمون محوری نامه‌ها را شکل می‌دهد. عشق پرشور و بی‌قرار دوره‌ی قبل اکنون جای خود را به دلبستگی و پیوندی عاطفی داده ‌است. آرامش، تعادل و روحیه‌ی امیدوار دانشور در این بخش از نامه‌ها در کنار بی‌قراری، نوسان و تلخکامی آل‌احمد جلوه‌های متفاوتی از شخصیت این دو نویسنده را می‌نمایاند.
      

لیست‌های مرتبط به نامه های سیمین دانشور و جلال آل احمد

یادداشت‌ها

          کتاب را پارسال همسرم برایم هدیه گرفت. نامه‌های سیمین و جلال، سه جلد دارد. جلد اول نامه‌های سیمین به جلال در سال‌های ۳۱ و ۳۱. جلد بعدی، نامه‌های جلال به سیمین در همان سال‌هاست. اما جلد سوم، نامه‌ها به صورت رفت و برگشت است. البته در یک صفحه‌بندی افتضاح. لطف نامه و نامه‌خوانی، به هم‌جواری نامه و پاسخ نامه است. اما تصمیمی که گردآورنده برای کتاب گرفته، یک تصمیم فوق‌العاده مهلک برای محتوای کتاب است. کل نامه‌های جلال جدا و کل نامه‌های سیمین جداست. یعنی اگر بخواهید طبق زمان جلو بیایید، باید یک سختی سنگینی را تحمل کنید که دانه به دانه بگردید در کتاب و براساس تاریخ، پاسخ نامه‌ها رو پیدا کنید. البته ما در گروه سه‌کتاب، این سختی را به جان خریدیم تا با محتوای سالم و یک‌دستی روبرو شویم.
این کتاب، یک تصویر بدون روتوش و پرجزییات از جلال آل احمد و سیمین دانشور ارائه می‌کند. تصویری که روشن می‌کند چرا برخی از طیف حزب‌اللهی در سال‌های دور و طیف گسترده‌ای از روشنفکران تا همین امروز، از جلال، گریزانند. خواندن جزئیات پس‌زمینهٔ تاریخی، فرهنگی ‌و اجتماعی ده‍هٔ چهل، ملاحت نامه‌ها را بیشتر می‌کند.
        

35

          راستش را بخواهید من تا پیش از خواندن کتاب ،این دو نویسنده عزیز را اصلا نمی‌شناختم.نه اینکه نشناسم در واقع آنها برایم کسانی بودند همچون دیگر نویسندگان نامی ایران و جهان.مدیرمدرسه،زن زیادی،سووشون،خسی در میقات و الخ را خوانده بودم.
فروردین ۱۴۰۲ به همت دوست عزیزی قرار شد کتاب "نامه‌ها.." را در طی یک سال به همراه چند کتاب دیگر بخوانیم.همین شد شروع آشنایی واقعی من با جلال آل احمد و سیمین دانشور.خواندن روزنوشت‌های جلال و سیمین شناخت نسبتا روشنی از آنها به من داد. تا اندازه‌ای با روحیات و خلقیات آنها آشنا شدم.قلم جلال در "نامه‌ها.." با آنچه در در آثارش می‌بینیم بسیار متفاوت است. در "نامه‌ها.." او خودش است، خود واقعی‌اش.مردی جدی،بدقلق،رک،حسابگر،بی اعصاب،احساساتی،دل‌نازک و عاشق.اوایل خواندن کتاب "نامه‌ها.." او را ازخودراضی هم میپنداشتم اما به مرور زمان باید بگویم که جلال خان آل احمد باید هم از خود راضی می‌بود.
تنها مساله اذیت کننده‌ای که کتاب دارد این است که ماجرایی در نامه هر دو عزیز نقل میشود که جریان آن تا پایان سفر ادامه دارد و نامه‌ها ادامه دارد اما وقتی سفر تمام می‌شود و نامه نگاری بین این دو عزیز هم متوقف میشود،خواننده از سرانجام آن مساله برای همیشه بی خبر میماند!
حالا من آقای جلال آل احمد را همچون یک دوست محترم می‌دانم و دوستش می‌دارم. هر چند که بعد از خواندن "نامه‌ها.."بیشتر شیفته سیمین خانم شده‌ام و باید اعتراف کنم که قطعا بعد از این دلم برایشان تنگ می‌شود.
روح هر دو عزیز شاد♡♡
        

6