معرفی کتاب رویای بعد از ظهر اثر نیلوفر مالک

رویای بعد از ظهر

نیلوفر مالک و 1 نفر دیگر
4.3

1396/12/24

قطره­های اشک را از چشمم پاک کردم و نگاهم را چرخاندم سمت پنجره، کبوتری پشت پنجره بود. سفید بود با طوق سیاهی دور گردن، شبیه همان کبوتری که توی حرم برایش دانه ریخته بودم. شاید او هم کبوتری از کبوترهای حرم آقا بود. نگاهش را معصومانه به من دوخته بود. نگاهش صاف بود؛ زلال زلال. درست مثل نگاه دایی رضا.

لیست‌های مرتبط به رویای بعد از ظهر

نمایش همه

پست‌های مرتبط به رویای بعد از ظهر

امیرحسین ملکی

امیرحسین ملکی

1404/7/14 - 12:28

«هم‌راه» تابستان 1404

آنچه در «هم‌راه» تابستان 1404 گذشت..

سارا عرفانی

سارا عرفانی

1400/12/2 - 18:29

در آستانه ی پنج سالگی انجمن ادبی بانوی فرهنگ

پنج سال پیش، همین روزها بود که برای اولین بار دور هم جمع شدیم و انجمن ادبی بانوی فرهنگ متولد شد. قرار گذاشتیم هر کدام مان هر آنچه از ادبیات و نوشتن و داستان بلد هستیم بگذاریم وسط و به یکدیگر کمک کنیم تا در کنار هم، رشد کنیم.

نوشتن از و
          نوشتن از وقایع تاریخی یکی از سخت ترین کارها برای نویسندگان کودک و نوجوان است. چرا که اغلب موضوعات تاریخی به خاطر بعد زمان و شکاف های فرهنگی برای نسل جدید جذاب نیستند. اما اگر با داستانی روبرو باشیم که شخصیت نوجوان آن ناگهان به قلب یکی از مهمترین حوادث تاریخی قرن اخیر سفر کند، چه؟
کتاب رویای بعد از ظهر یک داستان بلند است که با نثر روان و شیرین خود، ماجرایی هیجان انگیز و جذاب را برای مخاطب نوجوان روایت می‌کند. شروع خوب و ورود بدون مقدمه به ماجرای اصلی در همان صفحات نخست، خواننده را میخکوب می‌کند و توصیفات دقیق و تلفیق متناسب خیال و واقعیت او را تا پایان داستان با خود می‌کشاند.
یکی دیگر از نقاط قوت داستان، شخصیت پردازی خوب آن است. به طوری که تک تک شخصیت ها قابل تشخیص و باورپذیراند، مخاطب را با خود همراه می‌کنند و برخورد بین آنها به خوبی ارتباط بین نسل های مختلف را نمایش می‌دهد.
با اینکه موضوع اصلی داستان اتفاقات منتهی به انقلاب اسلامی‌ست که در می‌تواند آسیب شعار زدگی را با خود داشته باشد، اما نویسنده ماهرانه توانسته از پرداخت های کلیشه ای فاصله بگیرد و زاویه ای برای نقل داستان انتخاب کن که نه تنها برای نوجوان خسته کننده نباشد، بلکه به او کمک کند که خود را وسط ماجرا ببیند، پستی و بلندی حوادث را تجربه کند و پاسخ بسیاری از پرسش های ذهنی خود را بیابد.
شاید تنها نقطه ضعف کتاب، کوتاه بودن داستان آن باشد! درواقع شخصیت ها و موقعیت ها طوری کامل و جذاب روایت شده اند که خواننده پس از همراهی ۶۰صفحه ای با آنها از پایان کتاب غافلگیر می‌شود و دوست دارد که بیشتر در فضای داستان بماند.
این کتاب که برنده جایزه امیرحسین فردی شده و در جشنواره های دیگر هم مورد تقدیر قرار گرفته است، توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده و نسخه های صوتی و الکترونیکی آن هم در دسترس علاقمندان است.