موریس مترلینگ و 1 نفر دیگر
3.9

1398/5/27

کتاب پرنده آبی، نویسنده موریس مترلینگ.

پست‌های مرتبط به پرنده آبی

پرنده‌ی آبی نمایشنامه‌ای کلاسیک، که در سال ۱۹۰۶ نوشته و در مسکو اجرا شده است.

قصه‌ی این کتاب در یک شب کریسمس شروع می‌شود، شبی که انگار شبِ جادویی قصه‌هاست، به همین خاطر احساس می‌کنم خواندنش در شروع زمستان دلچسب‌‌تر باشد.

در دنیای این نمایش‌نامه همه‌ی موجودات روح دارند، از جمله قند، نان، شیر، روشنی، تاریکی آتش، درختان و...؛ این دلچسب‌ترین و خیال‌انگیزترین بخش این کتاب برای من بود.

و آدم‌هایی که مرده‌اند در دنیای این قصه تا زمانی که در یاد آدمی در این دنیا باشند، در شهر یادگارها‌ زنده‌ می‌مانند و به خوشی زندگی می‌کنند.

فضای نمایشنامه کودکانه است، اما احساس می‌کنم در بزرگسالی خواندن این کتاب بیشتر بچسبد، اول به دلیل بازگشت به دنیای خیال و قصه و تصور، دنیایی که در بزرگسالی از آن دور افتاده‌ایم و اگر این دنیا را در کودکی تجربه کرده باشیم، در بزرگسالی دلتنگش خواهیم بود.

و دلیل بعدی نمادین بودن این نمایش‌نامه بود، که
هر جمله‌اش را با دو معنا می‌توان فهمید.

تا امروز بین نمایشنامه‌هایی که از ادبیات جهان خوندم از خواندن این نمایش‌نامه لذت شخصی‌تری بردم شاید چون شیرین بود و به سلیقه‌ی من نزدیک، به همین خاطر این نمایش‌نامه را همیشه پیش خودم نگه می‌دارم که شاید بعدها بخواهم دوباره و دوباره بخوانمش.

پاییز ۱۴۰۳

homa

homa

1402/5/6

#پرنده_آبی ، نمایشنامه ای ست از #موریس_مترلینک، نمایش نامه نویس بلژیکی که در نویسندگی تابع سبک #سمبلیسم بوده و نوشته هاش اغلب دارای سمبل و #نماد هستند.
📚
پرنده ی آبی داستان خواهر و برادری خردسال به نام های تیل تیل و می تیل هست که به  سفارش پری، به دنبال پرنده ی آبی، در گذشته و آینده سفر می کنند....و در این میان وسایل دیگری مثل آب، آتش، شیر، نان، گربه، قند و سگ که هر کدام نماد انسان های دیگر هستند، برای پیدا کردن پرنده ی آبی کمکشان می کنند....آنها شهر یادگار ها(دنیای مردگان)، کاخ تاریکی و جنگل و دیار آینده گان(انسان هایی که هنوز زاییده نشده اند) را جست و جو می کنند اما یا پرنده ی آبی را نمی یابند و یا به محض گرفتنش، پرنده در قفس میمیرد و یا رنگ عوض می کند..
📚
|| پرنده ی آبی همان #سعادت است که هیچ جایی نمی شود پیدایش کرد...سعادت و خوشبختی حقیقی در گرو نگاه ماست برای پیدا کردنش فقط باید نگرش مان را نسبت به همه چیز عوض کنیم...
و باز هم کل داستان خلاصه می شود در همان شعر سهراب که در بالا بهش اشاره کردم...😊 ||
پی نوشت:
اگر صادق باشم، نمایش نامه نخونده بودم و علاقه هم نداشتم اما این اولین تجربه ی من بود که واقعا به دنیای نمایشنامه ها علاقه مندم کرد و پلی ست به سوی نمایشنامه های دیگه👌😌
پرنده ی آبی رو دوست داشتم...همون طور که قبلا هم گفتم، داستان هایی با شخصیت کودک برام لذت بخش اند...اما از همه مهم تر، ترجمه ی کتابِ که باید کشش لازم رو برای جذب خواننده داشته باشه... ترجمه ی #عبدالحسین_نوشین از #نشر_قطره واقعا عالی بود و بهتون پیشنهادش می کنم.....
(۱٩ مهرماه ۰۰/خوانده شد👌📚)